Реклама / Ads
45| 17251 |11.02.2023 ГЛАСЪТ

Борисов: Горанчето аз дори не го познавам, виждал съм го един-два пъти, носеше някакъв сак…

.
Влади, да не ти пука, иди на виличката ти на Ярема и изчакай шумотевицата да утихне...
Първата реакция на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за новия списък с българи по закона „Магнитски“: Горанчето ли? Ми аз почти не го познавам. Виждал съм го два-три пъти, носеше някакъв сак и ми каза, че отива да тренира и си носи спортен екип… Тия другите де да ги знам. Да си отговарят. Аз съм чист и няма за какво да се притеснявам. Всичко съм написал в декларацията, нямам нито лев повече.
 

След него думата взима главният прокурор Иван Гешев: „Магнитски“ няма правна сила у нас. Ще си свършим работата, но някои от хората в новия списък вече сме ги проверявали и не са открити данни за нарушения на закона.

Глас от редичката на мисирките: А за Владислав Горанов и луксозния апартамент, в който живее безплатно?

 

Гешев с усмивка: Вероятно сте пропуснала да прочетете… Ще опресня паметта ви. Още на 13 юни 2019 г. е постановен отказ да бъде образувано досъдебно производство във връзка с изнесената информация в някои медии. Не съм се интересувал специално, но случайно научих, че мотивът на наблюдаващия прокурор е, че възложената на антикорупционната комисия проверка не е установила данни за каквото и да е престъпление. Това удовлетворява ли ви?

 

Е как да не ни удовлетворява! Важното е Влади Горанов да е чист като сълза у нас. А щом Борисов и Гешев го казват, нямаме повод за притеснение.

Румен Овчаров да не го мислим: с огромния опит натрупан в медиите по всякакви въпроси, ще изсипе такава ирония върху „говедарите“, че са го замесили в подобен списък, ще обясни заслугите си за родната енергетика, ще изтъкне нуждата от руско ядрено гориво и резервни части за АЕЦ „Козлодуй“ и ще се смее в студиата, показвайки, че не му пука за никакви американски санкции.

 

Николай Малинов, лидер на „Русофили за възраждане на отечеството“, ще се радва на безплатната реклама. „Магнитски“ за него и съратниците му е абсолютно признание, че е човек на Кремъл и това може да му свърши добра работа на предсрочните избори. Голям кеф е за него да се появи в медиите и да заяви, че е толкова важен за световния капитализъм. Тук трябва да се съгласим с него, защото дори у нас той е почти незабележим, та как са го съзряли чак  в САЩ е истинска мистерия… Нейсе, нека живее човека с чувство за значимост.

 

ГЕРБ, разбира се, нямат нищо общо с своя дългогодишен финансов министър. За тях е важно, че лидерът не е в списъка.

 

По закона „Магнитски“ се налагат санкции на хора, които според разследвания на институции в САЩ, са свързани с корупционни практики, нарушаване на човешките и други права на гражданите и незачитане върховенството на правото. Законът е приет от Конгреса на САЩ през декември 2012 г. и подписан от президента на САЩ Барак Обама на 14 декември с.г. Всеки окончателен списък се подписва лично от президента на Съединените щати и тогава се обявява публично.

 

Законът предвижда на засегнатите лица да се замразят активите им в САЩ, да им се забрани влизането в САЩ. Санкции могат да бъдат наложени на търговски дружества и други организации. Разширен е не само обхватът на санкционираните, но и спектърът от санкции.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 31251 |06.10.2022 Тактиката на Борисов: „Г..а си с рози накичи…“ . 17| 12978 |14.01.2022 Днес е денят, Гешев, дори много е закъснял! Обратното броене започна . 32| 10450 |03.10.2021 Президентски: Загубата е важна колкото победата, дори повече . 40| 24268 |31.05.2021 Питал ли е Гешев Борисов: Шефе, какво да правим с разкритията в енергетиката и милиардите за руснаците?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads