Реклама / Ads
10| 20891 |04.07.2023 ГЛАСЪТ

Тъмни съмнения: Сянката на бивш министър, ударен по ”Магнитски” и масонски интереси над ”Информационно обслужване”?

.
Източник: БНТ
Бившият финансов министър и приближен на Бойко Борисов – Владислав Горанов тази сутрин ни озари от екрана на бТВ с поредна порция съвети как да се управлява държавата и как да се прави бюджет. Не пропусна да даде акъл и на американците как да съставят санкционния списък по закона „Магнитски“. Направи го послучай 4 юли, националният празник на САЩ…
 

Изглежда странно, че Горанов гостува в голяма телевизия по толкова важни теми, при положение че партньорска администрация като американската го е уличила, разследвала и преценила, че заслужава специално място в санкциите по списъка „Магнитски“.

 

Същият човек бе посочен от бизнесмена Васил Божков като получател на около 67 милиона лева, докато е бил министър. Парите били „такса спокойствие“, както и „хонорар“ за извършени услуги. Трябвало да бъдат предадени в посока тогавашният премиер Борисов.

 

Владислав Горанов бе задържан по време на правителството „Петков“ и освободен с решение на съда, че е нарушена процедурата. Процедурата, но не и по причините за ареста…

 

Въпреки упоритите съмнения около Александър Йоловски той бе назначен за министър на електронното управление в кабинета „Данков-Габриел“. Не му попречи дори фактът, че е завършил политология. Очевидно някой нашепва на „ПП-ДБ“ че е натрупал 10-годишен опит в планирането, изпълнението, координацията и контрола на дейности, свързани с административната реформа и електронното управление, както и в областта на стратегическо планиране за нуждите на държавната администрация и електронното управление. Къде го е натрупал? В администрацията на Бойкоборисовото управление, което обществото ни отрича като модел и настоява за промяна.

Освен това не са малко хората, които смятат, че той е кадър, близък на Владислав Горанов. Няма лошо, но кое е доброто?

 

Работил бил по създаването на електронно правителство. На онова, което така и не се случи повече от 12 години, но погълна повече от милиард?

Йоловски трупал опит и в прословутата фирма „Информационно обслужване“. Нали точно тя бе обвинявана от не една политическа сила, че нейни служители са замесени в манипулиране на данните от изборите?

 

И като стана дума за „Информационно обслужване“ – там вече десетина години се разпорежда Ивайло Филипов - дългогодишен директор и кадър, близък до ръководството на ГЕРБ. И забележете: назначен от Владислав Горанов, твърдят източници от фирмата. А дали не са „братя“ в една и съща масонска ложа? Какви други интереси ги свързват? Има ли все още влияние върху ръководството на „Информационно обслужване“ Горанов? В какво се изразява то?

 

Ако е така, това не е ли повод управляващите да се замислят, как ще има обществено доверие в провеждането и резултатите от местните избори наесен? Само питаме.

От „ПП-ДБ“ смятат, че в службите трябва да се извършат промени в ръководния състав. Да, това е задължително, защото съмненията, че службите ни са пробити и в тях от години се намират хора, лоялни или зависими от Москва. Но не е ли още по-важно гражданите да вярват на работата и ръководството на „Информационно обслужване“, от което често зависят резултатите от провежданите вотове?

 

Филипов е в управата на „Информационно обслужване“ от 2012 г. досега.

Известно е, че изграждането на системата за видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането, след края на изборния ден в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола на избирателни секции, както и техническото осигуряване на необходимия за дейността софтуер и хардуер, е възложено на „Информационно обслужване“ АД.

 

Тоест Йоловски възлага на Филипов. И двамата са били години наред подчинени и подкрепяни от Владислав Горанов. Дали по масонска линия, по служба или по някаква друга?

 

Припомняме, че заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов бе освободен от поста със заповед на служебния премиер Гълъб Донев. Кирилов публикува пост във Фейсбук, в който обяснява, че е решил да подаде оставка заради "Информационно обслужване". Ето какво написа: "Има неща, с които не мога да направя компромис. Една от основните задачи, които си поставих, преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече прозрачност в "Информационно обслужване" АД. За съжаление, това не се случи", пише вече бившият зам.-министър, като изразява съмнения в честността на предстоящите избори.

 

Имаше скандал и заради посещение на Филипов в САЩ дни преди изборите на 2 септември 2023 г. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви това посещение за национално предателство. Филипов се защити, като обясни, че е посещението му в САЩ и Канада било частно и няма нищо общо с работата му. Може и така да е. Но прекалено много съмнения се струпват около него от години. А България е известна с това, че обикновено всички слухове в крайна сметка се оказват вярни.

 

Стив Джобс е още по-ясен: Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган.

 

Витали Роник

 

П.П. Журналистическо правило е да се търси мнението и на другата страна. Практиката у нас е на подобни съмнения засегнатите да отговарят винаги с: Не е вярно. Друго клише гласи: Дайте доказателства. Това означава журналист на прикритие да стане член на масонската ложа, в която членува Горанов, например, да участва в общи начинания с Горанов и да успее да го заснеме и запише със законно СРС как договаря или обсъжда важни за страната теми, но според интереси на определени кръгове. След това журналистът трябва да докаже, че кръговете са част от мафията. Добре, но за какво по дяволите са ни прокуратурата, службите, тайните структури, които харчат милиони на данъкоплатците? Защо?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 15857 |21.12.2022 Русия на Путин е мъртва, но Янев продължава обдишването уста в уста на сянката й. Специална операция ли? . 45| 20910 |26.01.2021 Първи новини за тъмните сделки с листите за изборите . 12| 16095 |10.04.2019 Едноактна пиеса в тъмния кабинет, след земетръса „Иванчева - Петрова“ . 23| 38240 |29.12.2015 Индийски пророк: Българите са велики, но тънат в тъмнина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads