Реклама / Ads
0| 186536 |14.08.2022 ГЛАСЪТ

Борисов е тежко болен, но отказва да се лекува. Вече е в Залата на славата

.
Бойко Борисов
Борисов е на предизборно турне. И тръби от Димитровград: Аз никога не съм лъгал българите, затова толкова години ме избират. Палячовци от свитата му и от местната циркова трупа на ГЕРБ се радвали като корейски деца на рождения ден на Ким Чен Ун…
 

Борисов отдавна по лъгане е в Залата на славата.

 

Това го знаят всички, но няма медицинско обяснение, защо цял един народ търпи подобно поведение.

Борисов никога не бил лъгал – самото твърдение е опашата лъжа.

 

Евродепутатът Елена Йончева осъди Борисов за клевета.

5000 лв. обезщетение трябва да плати лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Елена Фичерова - бивш началник на кабинета на Бойко Рашков в МВР. Лидерът на ГЕРБ бе заявил, че е изпратена във вътрешното ведомство „по поръчка“. Мая Манолова осъди Борисов за негови твърдения, че е свързана с братя Галеви.

Борисов през лятото на 2020 г., когато полицаи пребиха студента Евгени Марчев, който учи в Нидерландия: "Неговият дядо-комунист (на студента Марчев) не е дал възможност някога да отидеме да учиме в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки“.

Оказа се, че дядото на Марчев е бил хирург и никога не е имал нищо общо с комунистическата партия. За разлика от Борисов, който през 1990 г. напуска МВР, защото отказва да напусне БКП.

 

Всеки може да допълни списъка с лъжи на Борисов. Това не е проблем.

 

Проблемът е в следното:

 

Борисов, хора от ГЕРБ и симпатизанти на ГЕРБ, лъжата е начин за бягство от действителността, към която човек прибягва, за да скрие възможни проблеми заради свои действия, да избегне критики, да получи одобрение или от страх. И докато едни хора не търпят лъжи, при други това може да се превърне в хронично поведение. Митоманията, за която се говори все по-често в последно време, или болезнената склонност да се лъже, е определена като хронична лъжа. Хората обикновено не си го признават и затова избягват лечение. Борисов трябва да се оттегли и да се лекува. Това не е важно само за самия него, а и за партията и най-вече за България.

 

Патологичната лъжа в медицината се нарича „фантастична псевдология“. Митоманията може да бъде предизвикана от различни причини. Политиците най-често лъжат за да се почувстват значими, за да привлекат внимание или да повлияят на околните. Те лъжат по всякакъв повод.

 

Патологичната лъжа е отделно психично заболяване, сложно разстройство, което има сложна структура. Патологията може да бъде временна (от няколко месеца) или да продължи цял живот. Патологичният лъжец се опитва да предаде измислицата като реалност, за да се представи в най-добрата светлина пред другите. С течение на времето той самият започва да вярва в лъжите си. Свят, в който съществуват лъжци, не се вписва в реалността..

Учените са доказали, че у патологичния лъжец се проявяват анатомични причини. Проучванията потвърждават, че количеството сиво вещество (неврони) в мозъка на патологичен лъжец е с 14% по-малко, а съдържанието на нервните влакна надвишава средния обем с 22%, в сравнение с нормален човек. Това състояние отслабва значително моралните граници и развинтва болните фантазии.

 

Колкото до това, че от години много българи го избират, както сам се хвали, да, вярно е. В държавната и общинска администрация хиляди „калинки“ са от ГЕРБ или са там благодарение на ГЕРБ. Много фирми са зависими от Борисов заради спечелените обществени поръчки и превъртените милиарди, част от които са потънали в чекмеджета и сакове. Освен това идиотите в тази държава никога не свършват...

 

Очевидно Борисов не желае и няма да се лекува. А и защо да го прави, след като вече 18 години си живее царски, а кефа му осигуряват 7 милиона души. Да му мисли мат'ряла.

 

Емил Азар

 

*В заглавието се съдържа внушение, но то е за да се провокира вниманието към политик и политици, който нерядко си служат с неистини и манипулации. Съвсем безнаказано. Гражданското общество  има право да е наясно с какви хора си има работа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 64602 |03.08.2022 БНТ на Кошлуков пусна снимка на Кирил и Лена. А на Борисов с кюлчетата кога? . 0| 14664 |06.07.2022 Плащал ли е на Борисов и компания човека на Путин или са говорили за Чайковски . 0| 31915 |01.06.2022 Когато яде кюфтета от Борисов мълчеше, а сега реве и плаши с протести . 0| 58418 |30.05.2022 Борисовата корупция: Американски доклад с колосални разкрития за потънали милиарди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads