Реклама / Ads
57| 10894 |30.06.2023 ГЛАСЪТ

В БСП готови ли са да умрат за Путин? Кумирът им се оказа късопишков убиец на руснаци и украинци

.
Малоумието е живо...
Представителите на БСП извират през последните дни от телевизиите и нахлуват в домовете на гражданите с яростните си нападки срещу правителството заради военната помощ за Украйна. На повечето от тях синовете, дъщерите, че и внуците загребват с пълни шепи даровете на „колективния Запад“, както се изразява кремълската пропаганда, учейки и градейки там кариера и живот с висок стандарт, но тук грачат, че помощта на защитаващ родината си народ било въвличане на страната ни във война.
 

И повтарят ли повтарят, че някой някъде бил казал, че може би, щели наши войски да бъдат изпратени на фронта в Украйна. Не, няма. И ако подобно нещо се наложи, то ще е в резултат на руска агресия срещу страна/и от НАТО.

 

Като оставим настрана безпрецедентното лакейство спрямо Кремъл, се налага да припомним няколко исторически преживени и доказани факти.

 

Ето какво пише проф. Андрей Зубов, д.и.н., редактор и съставител на двутомната „История на Русия. ХХ век“.

За всемирното и историческо значение на руската революция е написано и казано много. Но ние невинаги си представяме, какви последици е имало от нейното приложение практически. А става дума за проливане на кръв, насилие, трагедии и разпад на националното единство на цели народи и държави, дори на много близки на Русия. Такъв е случаят с България, която през 1923-1925 година попада в ситуация, която променя нейния исторически път и съдба. „Благодарение“ на Русия…“.

 

Друг изследовател на връзките на Коминтерна с руските тайни служби и най-вече с Главното разузнавателно управление (ГРУ) Игор Симбирцев разкрива детайли и факти, за които дълги години българските управници и учени мълчат. Някои от тях са потресаващи и оголват съвсем друг образ на Комунистическия интернационал и Москва, които дори в днешно време са представяни като наши приятели и освободители. Симбилцев описва тъмната роля на тайните съветски служби в подготовката и реализирането на атентата в църквата „Св. Неделя“ в София на 16 април 1925 г. В него загиват над 200 души, а 500 са ранените. До атентата срещу Търговския център в Ню Йорк това е най-големият терористичен акт в света! Забележете: взривовете и други оръжия за чудовищното престъпление са укривани в съветското посолство във Виена и оттам са прехвърлени в България. Атентатът е осъществен от военния отдел на Българската комунистическа партия, на която днес БСП не пропуска да се хвали, че е наследник.

 

За Народния съд и лагерите след 9 септември 1944 г. са казани много неща. Пострадали са хиляди невинни, между тях и много комунисти по модела „враг с партиен билет“. Последствията са рани, които нацията ни носи и до днес.

 

През 70-те години на миналия век франкисти и комунисти в Испания се помириха, след като обществото си даде сметка, че враждата само разяжда обществото. Загърбиха черния период на Гражданската война в средата на 30-те години и поеха по пътя към едно нормално бъдеще. Днес Испания има по-голям БВП от най-богата на природни ресурси страна в света – Русия.

 

Същото помирение се случва и в съседна Гърция след тежки периоди на противоборство по време и след Втората световна война. Великият Микис Теодоракис възпя с уникалната си музика този обединителен процес.

 

Днес Украйна е жертва на чудовищна агресия от страна на Русия. Година и четири месеца украинците проливат кръвта си, защитавайки земята и семействата си. Вместо подкрепа, леви и лъжепатриоти у нас наливат отровна пропаганда в подкрепа на путиновия план за завладяване на Украйна, който всъщност е план за унищожаване на една цяла,у независима държава.

 

Последните събития – похода на олигарха и бивш затворник Евгени Пригожин към Москва и последвалите признания на Путин, че държавата е наляла милиарди долари в частната армия "Вагнер", използвана като инструмент за мокри поръчки – показаха същността на доктрината „Путин“ – политика на силата и тероризма.

 

Това ли защитават омръзналите ни с лицемерието си бесепари? Децата им да живеят на Запад, но украинците да мрат, защото не искат да руска робия.

 

Клишетата за „любовта към освободителите, славянския народ и неговата култура“ отдавна са се превърнали в подла демагогия. Диктаторският ботуш и олигархо-мафиотският модел на Путин нямат нищо общо с изтърканите красиви фрази.

Украйна има нужда от военна помощ и цивилизования свят я дава. Помощ е думата.

Ние сме част от този цивилизован свят и независимо от общественото противопоставяне по този въпрос, ще продължим да го правим.

 

Дяконът, в когото всички българи се кълнат, е казал: Като се освободим, ще отида и на други народи да помагам! Звучи като клише от честата употреба, но великият българин ни е посочил кое е висш дълг на всеки, който осъзнава какво е свободата. Днес наш дълг е да сме до украинците.

 

Нормално би било БСП да се извини за сторените злини и причинените рани на българите и България. И да се реформира в модерна социал-демократична партия. Лявото е нужно на страната, но не в този вид.

 

Огледайте се, бе, хора! Размърдайте си мозъците, ако са ви останали. Не можете да градите бъдеще върху останките на изгорели илюзии и 150-годишни нафталинени идеи.

 

Светът е друг.

 

В БСП още ли не са чули, че Китай изхвърли Путин от общия проект за създаване на широкофюзелажен пътнически самолет? Защото в Пекин провидяха, че Путин е късопишков провален кандидат за господар на света… Убиец на руснаци и украинци.

Светът е друг. България е друга.

 

И докато вчера двама представители на БСП се давеха в ярост срещу военната ни помощ за Киев, читирима българи загинаха в бой с руските окупатори. Полк. Александър Макаев от град Болград, Александър Абажи също от Болград, войникът Дмитрий Димчев от село Теплица и боецът Иван Димитров. И така всеки ден…

 

А в БСП няма един поне, който да се засрами от слугинажа към Путин и кликата му. Това, според мен – ако позволите, е национално предателство. И позор, разбира се.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Навремето в един разговор Андрей Луканов ми каза, че БСП не може да бъде съборена отвън, но отвътре винаги има кой да го направи. Има и още как. Може пък да е за доброто на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 17428 |11.10.2022 Взривихме Кримския мост, защо да не гръмнем и Путин? Зловещите руски експерименти с България . 0| 18848 |17.03.2022 Непобедимата руска армия се оказа победима. Кой излъга Путин? . 0| 9987 |07.03.2022 Искат ли путинофилите влак на дружбата да ги откара при Путин? Бих защитавал и Русия, ако беше жертва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads