Реклама / Ads
64| 45466 |18.05.2012 ГЛАСЪТ

БСП е велика партия! Показа лицето на мутро прехода

.
Такъв ни е прехода...
Не е в стила на Фрог нюз да коментира колеги, политиката или разкритията на други медии. Но публикуваният във в. "Преса" запис на разговор между сливенският бизнесмен Галин Кънчев и сливенският лидер на БСП Мартин Славов (и двамата общински съветници), няма как да бъде премълчан.
 
Още в увода на този текст искам да подчертая дебело, потресния диалог между двамата големци може да се стори скандален и изненадващ за някой по-наивен българин, и в частност сливналия, но за по-голямата част от обществото записът просто документира и доказва това, което се случва пред очите ни от години. Става дума за нагли пазарлъци, които политическият прави от 1989 г. насам. Опитите на депутати и шефове в БСП да се правят на изненадани е смехотворен . Просто лъсна грозната истина. В други партии пък се кръстят и си плюят в пазвите, че не са извадени записи за техни зоговорки. Защото такива има бол.
Ясно е едно: мутро моделът властва в политическите субекти с пълна сила. Или обратното - както ви харесва.

 

За какво става въпрос в конкретния случай. Героите на сюжета Мартин Славов и Галин Кънчев договарят Славов да не се яви на изборите за кмет на Сливен, а да осигури бесепарска подкрепа за Кънчев, който много иска да стане градоначалник. За целта те обсъждат как да бъдат осигурени/купени гласове, кои конкуренти да бъдат ударени с компромати, чия протекция да се гарантира и пр. В мръсните комбинации са замесени имената на различни хора от различни етажи на власта, партийната ерархия, бизнеса, политиката и ъндърграунда. Става ясно, че мутри ще „дисциплинират” когото трябва като го „хващат за гушата и му викат: „Ей ще те изям, ей!”... Много демократично, нали?

Замесено е и името на депутата от БСП и бивш министър от кабинета „Станишев” Асен Гагаузов. Замесено е по начин, който доказва, че политикът е в течение и участник в далаверите и задкулисните интриги открай време. Каква изненада, а? Да не повярва човек. Този порядъчен деятел... Преди няколко години Фрог нюз публикува първоаприлска шега, че на бюрото на Станишев имало списък с разбогатели като арабски шейхове министри и партийни активисти. Един от тези червени милионери, дошъл наскоро от провинцията, си бил купил огромна къща в баровски квартал на столицата за няколко милиона. За всеки случай имотът бил записан на 82-годишната му майка. В столичен вестник тогавашният министър Гагаузов обясни, че не ставало дума за него, защото майка му била на по-малко години, а цената на имота не била толкова висока... Представяте ли си? Супер убедително. Шегата се оказа толкова правдоподобна, че мнозина не я свързаха с 1 април.

И друго много знаково нещо изкача от публикацията на „Преса” като зайче от цилиндъра на фокусник. Кой щял да помогне мътната конспирация по избирането на Кънев да се реализира. Трактора, разбира се.

Ето откъсчето за ролята на главния герой по делото „Октопод”:

 

Мартин Сл.: Ако ти се кандидатираш за кмет, позицията на Трактора? (самото питане показва, че мнението на Трактора е много важно за левицата... в Сливен..., бел.ред.)

Галин К.: Подкрепа. Във вторник имам разговор с него в Пазарджик.

Мартин Сл.: Дай да каже. Той да каже как ще подкрепя.

Галин К.: Казваш какво искаме от него. Аз ще го искам. Той е мъжкар.

Мартин Сл.: Например „Галерия” да публикува... срещу двама човека...

Галин К.: За Лечков ако е, няма никакъв проблем. Ще кажа и за Асен.

 

Както се казва no koment. Чистият и невинен Трактор бива замесен в някаква мръсотия! Жертвата на политически репресии да го свързват с нечестна игра – колко несправедливо! И да беше само това, ами замесват и най-коректният и талантливо списван вестник в страната! Още по-несправедливо! Не са ли чували Мартин Сл. И Галин К., че Трактора и „Галерия” нямат нищо общо помежду си, освен естественият им стремеж към изграждане на един по-добър и демократичен строй за българите. Вярвам, че Трактора и „Галерия” ще заведат дело срещу тези двама заблудени, за да възтържествува святата правда за тяхната всеизвестна неопетненост.

Тук е мястото да се каже, че записът на на разговора е качен в интернет още преди месец в сливенския сайт „Седмица”. Показан е и на конференция на БСП – Сливен от Николай Сираков, който, забележете, е освиркан от присъстващите честни социалисти. Накрая трябваше да го публикува „Преса”, за да се случи някаква що годе нормална реакция от страна на прокуратурата и ръководството на БСП в лицето на Станишев. Последният, оказва се, знаел от доста време за записа.

Политици – мутри и мутри – политици. Този извод сякаш съдържа цялата горчива истина за „прехода”, който ни бе наложен чрез лъжи, лицемерие и брутална подмяна на ценностите. От един псевдо елит, пред който дори чалгата звучи като Вивалди...

 

Иван Д. Иванов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 38433 |14.05.2012 БСП ще умре от любов в неделята на Слепия . 34| 41208 |10.05.2012 Някой пречи. Bullet . 47| 43005 |09.05.2012 Стига рев за Дъбене! Всички села са зле! . 27| 42550 |07.05.2012 Казашки танц удря кючека в БФС: Стоичков срещу Боби Михайлов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads