Реклама / Ads
14| 17005 |18.09.2019 ГЛАСЪТ

КОЙто изпрати орките на протестите, той мачка и БНР, и държавата

.
Орките на Централата...
Все по-ясно става, че скандалът със Силвия Великова, „Хоризонт“ и цялото БНР е поръчан. Натискът е продължил близо месец, а целта е била да се гарантира НЕизлъчването на новини от протестите срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Или поне да бъдат манипулирани. Знаят го всички в радиото, част от тях го споделят с колеги и приятели. Нищо ново, но реакцията срещу плана им ги изненада, защото не са свикнали да им се опонира.
 

Рязането на глави не е от вчера. Преди време Люба Кулезич и Сашо Диков бяха свалени от екрана на Нова телевизия, защото критикуваха действия на прокуратурата и на главния прокурор Сотир Цацаров. Разбира се официалната версия съвсем друга. Политици от висок ранг, в неформални разговори, споделиха, че отстраняването на двамата е станало по настояване на самия Цацаров. Окръжното, разбира се, било сведено от подходящ посредник, за да не се опетни лика на боса.






Босът е същият, който е споделил, че не е лошо да се плати на мутри и цигани, които един ден да подкрепят Иван Гешев, а на другия ден да крещят срещу него, уж са част от протестите пред Съдебната палата. И посредници са се заели със задачата.

Тези „отгоре“ наредиха да се плати на ултраси от една футболна агитка да замерят с яйца несъгласни с методите на сегашното ръководство на прокуратурата.

 

Същите от известно време са дали знак да бъде атакуван премиера Борисов. Не от принципни позиции, а заради свои интереси. В същите медии, които го славеха до онзи ден вече има „градивна критика“. Не е случайно. Това е част от плана да бъде внушено на обществото, че има заговор за сваляне на правителството. За автори на преврата се пробутват едни и същи хора, макар те да нямат нищо общо помежду си. Важното е да го настроят срещу тях, а те да се явят като негови спасители. За целта се използва дезинформация, а техниката се нарича „бумеранг“.






За какви мерзости става дума говори ексклузивна кореспонденция между двама издатели отпреди време: Недялко Недялков: „Блъсков написал в "Труд": "Недялков от ПИК лъже студенти". Казал съм бил днес, че "Труд" е на Пеевски, а той – представете си, не бил! Блъсков, не съм казал, че "Труд" е на Пеевски. Гузен негонен бяга. Ако толкова държиш обаче, мога и да го кажа. Истината добре я знаем и аз, и ти. Ако искаш, можем да дискутираме и кой е Калоян Стоев, кой пише "системните анализи" във вестника ти против зелените, "Протестна мрежа" и Лозан Панов, кой ти ги праща на флашка и по мейла. Мога да ти посоча и конкретния мейл, от който ти ги пращат. Искаш ли?


И защо никой журналист от вестника не се навива да ги подпише с името си… Срам ги е хората, че "Труд" деградира до пощенска кутия, това е истината, Блъсков“.

 

Няма какво да се допълни. Освен, че деградирането настигна и много други медии и журналисти.

 

Флашките, както сте се досетили идват отново от централата, която поръчва протести, антипротести, кадрува в националните медии, кадрува в институциите, заплашва и наказва несъгласните. Даже видяхме едни доскорошни бунтари как прилежно са се строили до Цветан Цветанов в Евроатлантическия му център за сигурност…






Опитомяването продължава, но и съпротивата расте.  

 

Управляващите трудно могат да се справят със ситуацията, защото в управлението са инфилтрирани хора на Централата. Те действат под „чужд флаг“ – този на ГЕРБ, но всъщност служат на централа „Берлин“.

 

Светослав Костов, новият директор на БНР, трябва ясно да каже кой е наредил свалянето на Силвия Великова от ефир, за да може да се манипулират новините около протестите срещу Иван Гешев. Да го каже публично. Ще запази поне част от достойнството си. Ако не го направи, се превръща в съучастник в убийството на медиите в тази страна.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 22359 |19.06.2019 Тежко и горко на народ, който играе на сватбата на ГЕРБ с ДПС… . 15| 22762 |06.11.2017 Жив е, който стреля пръв. Пощальонът на Доган с ново шоу . 12| 23943 |20.05.2016 Златко Баретата-първият голям наркобос, който отива в затвора . 10| 9263 |22.01.2016 КОЙ изпрати есемеса, ще познаете по феса...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads