Реклама / Ads
0| 30569 |16.07.2022 ГЛАСЪТ

Ах, колко сладък е Минчев, готини сме и ние. Все още не са разбрали кой е срещу тях

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Ама дали Никола Минчев ще стане премиер? Много е сладък! Възпитано момче… Не е будоарна клюка, но като такава се стеле из политическия терен. А самият Минчев се кипри в „Панорама“ и премигва с босилкови клепки, когато Желязков от ГЕРБ ръси нелепици за превърналата се в гротеска прокурорско-енепейска сага с чекмеджето и пачките.
 

Вместо да го насмете с един милион факти! Предпочита обаче да говори как депутати от други партии му казвали, че го харесват. Това онова смахнато реалити „Ергенът“ ли е или българската реалност? Защото родната реалност нито е цъфнала, още по-малко е вързала. Стига глезотии.

 

Не, не съм против Минчев, но розовите парфюмени облачета, съпровождащи напоследък неговите изяви и похвалите към него ми идва в повече. Ще рече човек, че е герой от сраженията в Украйна, постигнал голяма победа над агресора, а не костюмиран новополитик от съвсем нова партия, който позволява да го пощипват по бузките…

 

Не остават по-назад и останалите от „Продължаваме промяната“. То не бе кипрене, не бяха обяснения и носене на вода от девет кладенци, за да се харесат на този или онзи, в това число и на президента. През уикенда се събрали в някакъв планински хотел да умуват по стретегията и тактиката, ако стане едно, второ или трето. Като знаем колко са недискретни и разкрепостени, можем да си представим какви снимки и видеа ще се появят в медиите на „статуквото и мафията“...  Те, тези медии и техните кукловоди, умеят предимно ченгеджийски номера.

 

Не спира и претакането на темата за ИТН. Ще се преговаря ли с тях, няма ли да се преговаря. Слави им пуснал депутата Балабанов и им гледа сеира – един след друг се хвърлят да отговарят на елементарните му провокации. 

 

През това време старата лисица Борисов обикаля градове, села и паланки. Изсипва  на всяко място самосвала с лъжите, прегръща се с местни хора, снима се с тях и им обещава рая – в преносен и пряк смисъл, ако позволите подобна шега. Борисов може да играе карти или да рита топка с ортаците по цял ден, може да се излежава някъде до бедрото на „Мис Бикини“, да речем или да си брои парите. Може, но не го прави, защото знае, че ако не е първи на задаващите се избори, дори аверите от ЕНП в ЕП ще го изоставят. Борисов по-добре от всеки друг знае какви ги е дробил повече от 16 години във властта и какво е в Наказателния кодекс за делата му. Тичат подир него синковците и каките от ГЕРБ, които се видяха в пари и облаги покрай управлението му. Кметове и общински съветници, чиновници и ченгета – всички са мобилизирани до крак. Защото няма ли го бащицата, спира кранчето. Без кранчето са за мустака, както казваше народа, преди да се появи образът на бай Ставри…

 

За ДПС да не говорим – те вече вършеят в различни райони и си осигуряват гласове.

 

Христо Мутафчиев вдига актьори на бунт. Сещайте се защо.

 

Ричард Алибегов цяла сутрин повтаря, че руските туристи са безценни, а сегашното управление е прецакало туризма, че мерките срещу ковид са неадекватни и прочие опорки. И за този ли не знаете, защо го прави?

 

А ръководството на АЕЦ "Козлодуй", което прикрива аварии или ги обяснява като някаква невинна детска игра?

 

Ами руските интереси, които бяха настъпени? Имат ли понятие от ПП какво е Кремъл да ти отмъщава и да прати по петите ти руските служби? Подлост и бруталност биха били най-копринените описания...

 

Хора от ПП, май наистина нямате понятие с кого си имате работа! Будалкат ви с промяна на националния празник и някакво препитване на Гешев в парламента, а вие налитате като гладни рибета на червейче…Повтарянето на "Нас не ни е страх", - не върши работа. Трябват муниции, железни нерви и готовност за саможертва. Не на думи.

 

Да си умен и красив е приятно за пред огледалото, но във вълчите нрави на политиката това приближава повече до ролята на плячка, отколкото на ловеца.

 

А задачата е проста е ясна: останалите в България българи трябва да припознаят в лицата на промяната своите деца и внуци. Това е. Дошло е време новите поколения да поемат отговорността за тази симпатична, но ограбена страна. Битката за властта е ужасно трудна, може да стане и кървава. Важното е, дали имате сърце за тази работа.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 17937 |17.02.2022 Колко плащаме за едно прокурорско преследване по гешевски. Ягода, но и Тарантино . 47| 17468 |09.02.2022 Не е родина държава, която не може да се справи с няколко мутри! . 56| 24030 |30.12.2021 Г-н Кънев, колко сблъсъка имате с Гешев и Цацаров, че сме забравили? . 32| 10457 |03.10.2021 Президентски: Загубата е важна колкото победата, дори повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads