Реклама / Ads
0| 23220 |18.06.2022 ГЛАСЪТ

Траурни новини за превратаджиите, нарекли се ”ново мнозинство”

.
Краят на мафиотския модел...
Гласуваната оставка на председтеля на НС Никола Минчев не мина по план на ченгеджийското задкулисие. Вместо триумф над останалата с един субект по-малко управляваща коалиция, ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН получиха обществена неприязън. Тежък удар получи Слави Трифонов, от който публично започнаха да се отказват депутати. Поддръжниците на Костадин Костадинов бяха шокирани от прегръдката му с ДПС и той съвсем скоро ще усети ефекта от тежките съмнения за негово съучастие в сговори с много елементи на преврат.
 

Няколко хиляди излязоха да подкрепят Минчев и кабинета „Петков“. Това бе неочаквано за Борисов, сараите, човекът в тъмното и опитващия се да се въплъти в ролята на бг Путин. Тошко Йорданов и Костадинов се направиха на смелчаци и излязоха пред събралото се множество, където усетиха народната любов по начин, който принуди полицаи тактично и здравословно да ги приберат в сградата на НС.

Това все пак бе интродукция към събития, които ще се случат в близко бъдеще. Точно там е заровено кучето, сиреч лошите новини.

 

Вариантът Борисов да се върне на бял кон след успешен вот на недоверие и паднало правителство е невъзможен. Той няма да посмее открито да се коалира с ДПС, защото ще докаже отричаната досега връзка с Доган. Не може да се сгоди и със Слави Трифонов защото ще лъсне онова, което лидерът на ИТН отрича. С „Възраждане“ хептен не става, защото ГЕРБ все още имитират проевропейска ориентация.

 

Дали новото мнозинство ще опита да състави „кабинет на националното спасение“? Ако тръгнат на подобен риск, провалът ще им е гарантиран, защото когото и да номинират за министър, ще бъде свързван с политически субект и задкулисие. Обществената реакция ще е бурна. Дори неаполитанската Камора се страхува от граждански протести, когато срещу нея се изправят 200 хиляди неаполитанци в защита на журналиста Роберто Савиано например…

 

Третият вариант – предсрочни избори, също не носи дори грам надежда на новите стари тарикати. Каквито и проценти да вземат, те пак не могат да се коалират по причините, които вече описах. Затова съставянето на някакво управление под красиви лозунги само ще изнерви избирателите до степен да поискат тяхното отстраняване от политическия живот въобще.

 

Костадинов е самоуверен до степен че ще бъде първа политическа сила. Дори това бълнуване показва,, че той или не е наясно с реалностите или просто играе зловещ театър. Досега той „печели“ гласове единствено от отрицание. Антиваксърството му донесе популярност, но това все пак е умствена епидемия на снижения разум. Анти НАТО и анти ЕС е злоупотреба с носталгията на третата възраст и оригиналниченето на някои „млади дихатели“, както биха се изразили в казармата… Няма как да стане. Мирише на мухъл и пръст. Възхвала на путинизма в момент на нечовешка агресия срещу украинската държава и народ е фалшива карта. Да печелиш гласове върху труповете на жени, деца и старци е перверзия, която се плаща скъпо и прескъпо. И кой и кои всъщност са измет?

 

Борисов и ГЕРБ вече са експонат от миналото. Завръщане във властта с него начело е невъзможно. Някакъв шанс биха имали онези, които го убедят да се оттегли съвсем, но и това далеч не е сигурно. Откраднал е и е лъгал прекалено много, за да получи обществена прошка. Не става. Разбира се той опитва да договори своето пенсиониране срещу имунитет от съдебно преследване, но няма да му се получи. Тц.

ИТН… Времето не работи за тях. Нито лидерите.

 

ДПС? Младите в движението вече са нетърпеливи, защото годините се трупат, а те все така са в сянката на хора като Йордан Цонев с девет мандата в НС, Рамадан Аталай – с десет… Освен това видяха отблизо двореца на Росенец. Това значи много и поражда въпроси и съмнения.

 

Идват нови политици. Те нямат страх от ДС, от задкулисната ченгеджийница, мафиотски кръгове. Да, ще продължат да се спъват, да се подвеждат и да вършат глупости, но пътят напред е ясен. Това е пътят към цивилизационните ценности. Евразийският проект на Путин и Кремъл не е в дневния ред на България.

Каквото й да се случи оттук нататък, то може само да забави отстраняването на Иван Гешев, смяната на ВСС  и реформата в КПКОНПИ, но не и да ги спре. Мафията няма да изчезне, нито корупцията, но ще бъдат принудени да се свият и скрият. Ще вредят, но ще бъдат преследвани – затова истерясват като чуят името на Бойко Рашков…

Това очаква ченгеджийницата. Не е добро, слава Богу. Една бавна смърт, която ще освободи обществото от страха на зависимостите. Дали ще си отидат под звуците на Траурния марш на Шопен или на Оркестъра за сватби и погребения на Горан Брегович – все едно. Пътници са.

 

Сбогом, покойници.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 21056 |26.01.2021 Първи новини за тъмните сделки с листите за изборите . 72| 16834 |05.11.2020 Г-н Борисов, близки до ГЕРБ сайтове ли ви подават удобни фалшиви новини, бе? . 31| 20289 |02.07.2020 Не са пенсии, а геноцид! Грабеж и траурния марш за този народ . 47| 38393 |15.05.2020 След първата атака с есемеси - добри и лоши новини. Сделка или война?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads