Реклама / Ads
26| 11493 |25.05.2021 ГЛАСЪТ

Едни бандити прикриват други бандити, по молба на трети бандити

.
Лукашенко отново е в центъра на събитията. Той обича това, а и въображението му работи. Здравият разум – не. Както обикновено.
 

Какво става в Беларус. Министерството на транспорта на Беларус съобщи, че информация за отклонението на самолета на Ryanair е получена по имейл от името на организацията Хамас. Ето текста на писмото: „Ние, войниците на Хамас, настояваме Израел да прекрати огъня в ивицата Газа. Искаме Европейският съюз да се откаже от подкрепата си за Израел в тази война. Известно е, че участниците в Икономическия форум в Делфи се прибират вкъщи с полет 4978. В този самолет е поставена бомба. Ако не изпълните нашите изисквания, бомбата ще експлодира над Вилнюс на 23 май".

 

Именно това позволява на терориста Лукашенко да остане все още на власт. Най-умното нещо, което Западът може да направи сега, е да блокира Беларус по целия периметър. Отмяна на всички полети. Затваряне на границите. Предупредете посланиците си да напуснат Беларус. Прекратете всички отношения с правителството там. И никакви преговори – нали с терористи не се преговаря.

 

Всеки диктатор, когато столът му започне да се клати, увеличава броя на служителите по сигурността. Тайните служби се тъпчат с нови и нови верни кадри. Още! Още! Диктаторът смята, че така ще си гарантира вечна власт. И тогава винаги се случва едно и също. Неговите верни хора ще погълнат държавата отвътре. Те са раков тумор.

 

Позволете ми едно сравнение. Борисов напълни наполовина службите и МВР със свои хора. Другата половина предостави на Доган и Пеевски. Запълниха я. Идеята им беше да държат под контрол всички граждански структури и недоволните от режима. Започнаха да притискат, да заплашват, да обвиняват, арестуват и съдят. И какво? – успяха ли да заровят недоволството в асфалта на нагърчените магистрали? Да го скрият под стиропора на санираните панелки? Верните им служители в службите и верните им прокурори докладваха всеки път, че са изпълнили задачата, но къде е резултатът? Наистина ли вярват, че нещо са постигнали?

 

В момента се случва точно обратното. Службите се разпадат, защото са оглавявани от неподходящи хора. Властта на Борисов, Доган и Пеевски се разпада, защото заложиха на репресиите, лъжата и корупцията. В Делиормана отново има възродителен процес, но с обратен знак. Прокурорът-възродител Мръчков е награждаван и уважаван от някакви кръгове. Турците биват манипулирани, че някой им мисли лошото. Борисов и компания се хвалят, че разкрили проруска шпионска мрежа, а истинските продажници са саите те.  


И тогава се случи същото, което се е случвало много пъти в историята. Такъв беше случаят в Рим по времето на Нерон и Калигула. Такъв е случаят в Османската империя, Сталин, Дучета и Хитлер. Калинките в един момент изяждат октопода.

 

Властта си отгледа талибани в семейството. Сега шайката ще бере отровните плодовете. И резултатът е естествен - деградация, сътресения и срив на страната.

Говорехме за Беларус, а все едно ставаше дума и за Българи. Едни бандити прикриват други бандити, по молба на трети бандити. Същият случай в наше село: един опъна коча и му изправи рогата…

Бойко, Лукашенко, Хамас, тайни служби – истинска каша. Терористи с власт тероризират собственото си население и казват, че го правят за добро, но знаем, че е заради други терористи. Истинска каша ви казвам.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 32023 |22.02.2021 В Прага изплува име на таен посредник по сделката за ЧЕЗ-България . 38| 22570 |08.01.2021 Съпругата на Лозан Панов към Борисов: Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его . 28| 16286 |21.10.2020 Последният виц: Борисов разпоредил проверка на ДАНС за „Радевия случай“ . 41| 10744 |19.10.2020 Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads