Реклама / Ads
38| 13199 |16.01.2015 ГЛАСЪТ

Гаври с Апостола. Ще има ли разстрели а ла "Шарли Ебдо"?

.
Левски "краси" шкембето на някакъв "патриот"...
Гаврата открай време у нас минава за майтап и дори за остроумие. Можеш да се изгавриш с химна, с националния флаг, с Апостола - най-много да те поканят във Вип Брадър. Става дума за истински гаври, а не за хумора на карикатуристи и хора на словото. Гаври без грам интелект и разум, надминаващи всяка простащина. В този дух се изказа Нидал Алгафари по бТВ в петък сутринта.
 
Мога да разгневя зрителите рано сутрин, защото представете си, че някой нарисува нашата светиня Васил Левски в разчепатена поза, а зад него мюсюлманин и Левски казва: "На мен ми е добре така!" Мислите ли, че няма да се намерят няколко изтрещяли сънародници, които да нападнат и да убият тези карикатуристи? Това каза Алгафари.

Картината, която описва обаче няма нищо общо с жанра карикатура. Предоставям на редакцията ви няколко истински гаври с Апостола, които всеки може да види в мрежата по всяко време. Става дума за издевателство, а не за хумор, ирония и пр. Алгафари знае границата, но се опитва да пробута чиста провокация. Черен хумор има в сериала "Злостър - черното влечуго", където британската история е положена на жестока критика и сарказъм. Същото е и с книгата на Сан Антонио "История на Франция". Но в тях няма гавра и пошлост.

 

Това личи в твърдението му, че самите французи са виновни за кървавото убийство в редакцията на "Шарли Ебдо". Те докараха тези хора от бившите си колонии, за да им вършат черната работа. Когато обаче тези хора поискаха някакви права, французите изведнъж спряха да ги харесват. Целта на атентата във Франция е била една - да се вдигне джабала, да излязат хората на улицата, независимо от вярата им и да се вдигне тиража на изданието.

 

Признавам правото на Алгафари да има собствено мнение по въпроса. Провокациите вдигат рейтинга. Затова го канят. Но за Левски не е прав, защото смесва сатирата с бруталната гавра, включваща сексуална пошлост на най-ниско. Това си е чиста социална, национална и политическа перверзия, която е недопустима от цивизизационни съображения.

Не е виновен Нидал Алгафари. Нито всички ония малоумници, които се гаврят с Апостола. Виновни сме всички ние, че не се разграничаваме ясно и категорично от подобни уродливости. Разните националисти не ги включвам в това число, защото за тях патриотарщината е начин за домогване до властта. Същото, което прави ДПС вече 25 години. На хората трябва да бъде даден пример. От представители на интелигенцията най-вече. Но има ли интелигенция въобще или само отломки? Политиците не ги споменавам по очевидни причини. Остават медиите, но и те са развратени до краен предел. Което отдалечава надеждата да станем нормална държава все повече и повече.

 

Димитър Велчев, Пловдив


Мнозина обвиниха Азис за тази идиотщина с Апостола, но от това спечели само Азис.

 

Закачки с Левски във Фейсбук.

 

Не е сигурно, че е смешно, но глупаво - гаранция!

 


Много футболни фенове не осъзнават какво отвращение предизвикват понякога...

 

 

Въпросната "задявка" е публикувана във в-к "Дума" като пример за духовното падение на някои българи.

 

Отново във Фейсбук...

 

Това са ония момчета от ромски произход, които първо се гавриха с велики българи, а сетне се извиняваха...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 12235 |14.01.2015 За връзката между отказа на прокуратурата да преследва Пеевски и скоропостижното решение на ВАС . 30| 11347 |13.01.2015 greshka26 . 46| 23500 |11.01.2015 КОЙ нареди на Борисов да не пипа Писанчев и Лазаров . 33| 11844 |10.01.2015 Писмото до „Ню Йорк Таймс” на запорожците от ДПС вече с 47 грешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads