Реклама / Ads
13| 7060 |20.06.2023 ГЛАСЪТ

Гешев, Гешев, Гешев, скрий се най-после. Какво замисля и какво го чака?

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Нова патриотична партия щял да прави Иван Гешев. Провел бил разговори с формации, претендиращи, че са баш патриоти, но не бил посрещнат с отворени обятия.Докато бил в Брюксел също опитал да се пласира тук-там, но срещнал хлад. Подобни слухове бродят в различни среди.
 

Какви са реалностите?

 

Иван Стоименов Гешев, доскорошен главен прокурор, вече е никой. Той обаче все още смята, че името му и той самият означава нещо важно. И вчера се обърна към народа. Със самочувствието на герой, жертва и апостол…

Винаги се получава гротеска, когато човек няма представа за собствените си възможности, потенциал и място в обществото.

 

Обръщение към народа – колкото претенциозно, толкова и нелепо.

 

Още първите думи „Братя и сестри българи“ напомнят кандидат за стая № едикойси в болница „Св. Наум“ на 4-и километър в столицата. Там го чакат Наполеон, Левски, Господ, Ленин и пр. Не е обидно, защото когато човек има проблеми с психиката, е редно да потърси специализирана помощ. Не казвам, че Гешев има такъв проблем, но някои негови действия провокират въпроси в тази посока.

 

Досега от този човек чухме и видяхме всичко: театър, нарцисизъм, непукизъм, цинизъм, бруталност, лицемерие, епичност, трагичност, клоунада, обещания, закани, груб хумор, надменност, елементаризъм, наглост, неадекватност, липса на възпитание, ехидност, самохвалство, патетика, патологичен кариеризъм, неграмотност, нетактичност и пр.

С целия този букет от „качества“ той се обръща към народа като трибун, цезар, водач, предводител, народен герой…

 

Големият Гешев. Плод на заблудата, че поста прави човека значим.

 

И така: Гешев решил да влезе в политиката и умува да направи партия. Как би могло да стане или няма как да стане това?

 

„Гешев е позор – оставка и затвор!“ – един от основните лозунги по време на протестите през 2020 г. Заедно с Бойко Борисов той бе най-атакуваната фигура от недоволните българи. Социологически проучвания тогава сочеха,у че над 78% от анкетираните искат той да се махне от поста. Над 90 на сто пък бяха категорични, че нямат доверие в държавното обвинение.

 

С тази статистика ли Гешев ще стартира политически проект?

 

Или с рекламата, че е три пъти носител на наградата на името на италианския магистрат Фалконе, взривен от мафията през 1991 година? Първо номинацията е на някаква благоевградска организация, и второ – най-малко Гешев е достоен за нея. Това го знае дори Сийка, която доскоро бе негов глас, а днес никой не знае къде се е спотаила.

 

Маниакалният Гешев е в период на супер повишена активност, емоционална и двигателна. Изпълва го вътрешен подтик да поеме по няколко пътя едновременно, което го изпълва с обърканост и личен хаос. Маниакална фаза я нарича медицината.

Гешев няма необходимото обществено присъствие, за да разчита на успех, ако все пак реши да реализира политически проект.

 

Гешев е бил силен досега благодарение на заемания пост, но най-вече заради задкулисието, което го бе избрало за поста и да свърши едни неща. Няма го вече този „гръб“ и куклата вече е със срязани конци…

 

Гешев няма интелектуалния потенциал, който би привлякъл последователи. Липсва му харизма. Вече го усеща постоянно, но все още не му се вярва.

 

Гешев няма източници на финансиране. Ако е спечелил добри суми докато се е подвизавал в прокуратурата, няма как да ги извади, защото ще трябва да отговори какъв е техният произход. Какъв е, Иване?

 

Важните хора, които му се обаждаха допреди две-три седмици, вече не вдигат телефона.

 

Гешев се обръща към българския народ. Българският народ обаче не се обръща към Гешев.

 

Той дори не може да използва документите и компроматите, с които постоянно заплашва, защото законът не му позволява. Ще бъде санкциониран, а всеки засегнат може да заведе дело срещу него и лесно да го спечели.

 

Гешев тепърва ще преживее огромни разочарования, защото се бе откъснал от действителността и бе заживял в балона на неконтролираната власт. Бил инструмент на Господ? – пълни глупости. Ще го осъзнае по трудния начин. Защото никога не е съответствал на поста, който му отредиха други. Бил е инструмент за репресии и разправа с опоненти и неудобни на властта. Изпитал съм го на гърба си. Мои колеги и познати също.

 

Гешев е грешка. Гешев е провал. Гешев е инструмент на… задкулисието – вече бивш.

 

Бил голям патриот… Айде, бе – да си спестим тази нелепица.

 

Лев Толстой е казал за такива: Страшно е да се каже, но няма и не е имало такова натрупващо се насилие на едни над други, което да не е извършено в името на патриотизма.

 

Гешев е сторил зло на толкова много хора и на обществото като цяло със своите действия и бездействия - като част от специализираната прокуратура и като главен прокурор, - че да се надява на нещо извън задължително разследване на работата му и евентуално отговаряне пред съда, би било несъстоятелно.

 

Като начало е добре да върне наградите на името на Джовани Фалконе, за да не петни името на магистрата, който няма нищо общо с българската прокуратура в последните години, а с Гешев още по-малко.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 27219 |12.06.2023 Ти знаеш ли кой съм аз, бе! - гневи се Гешев, а хората се смеят. Къде са му доказателствата? . 47| 12853 |22.05.2023 Срамът от Четвърта национална катастрофа: Митрофанова премиер, до нея Лили Иванова, Иван Гешев, БСП, „Възраждане“… . 15| 9425 |05.05.2023 Гешев, Сарафов и Тодоров ни сервираха ядрен взрив, оказа се пиратка. Вече трябваше да има оставки . 12| 26448 |23.11.2022 Ало, Гешев, тук някакъв Морфов…, предварително благодаря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads