Реклама / Ads
12| 14027 |29.10.2022 ГЛАСЪТ

Гешев дава крилааа. С кои партии честният главен прокурор иска да управлява?

.
Тази мила усмивка...
Има такава реплика в реклама на популярна енергийна напитка, която дава крила. Но в темата, която засягам, ще стане дума за едни други крила. Ако през последните дни се чувствате окрилени, ако настроението ви е на шест, това не е заради топлата, слънчева есен.
 

Друга е причината за възвисяването на нацията: Иван Гешев броди из парламента. Ако ви идва наум асоциация с онова „Един призрак броди из Европа, призракът на комунизма“ на Енгелс – на прав път сте. Главният прокурор е същински призрак и като онзи от "Манифест на комунистическата партия" търси къде да се настани трайно и доминиращо. Появява се най-неочаквано там, където никой не го очаква и го няма никакъв, където трябва да е по задължение.

 

Преди няколко дни цъфна в парламента и започна да провежда срещи с партии. С удобни партии, по-точно. ГЕРБ, „Български възход“ и ДПС се отзоваха с ентусиазъм на тези сгледи. Защото? Точно така: да обсъдят откъде да я почнат епичната битка с корупцията. По-точно да продължат тази битка, защото Гешев, Борисов и ДПС не са я спирали, нали?

 

Именно заради това ви е споходило чувството, че са ви пораснали крила и се носите из облаците.

 

Гешев ги умее тези неща; учил ги е в школата в Симеоново.

 

Ще ви разочаровам, но скечовете-срещи не са заради населението. Заради чуждите посолства в София, заради ЕС и Вашингтон са. Да се убедят недоверчивите там, че тук се води битка, не – истинска война с корупцията, най-вече по последните етажи на властта. Нищо чудно да видим скоро коалиция на "кръстоносния поход за спасяване на държавата". От кривата промяна, от продажните и неопитни млади вредители. 

 

Развълнуван и аз като вас от апостолската мисия на Гешев, се зарових в дебели книги и Гугъл, за да открия нещо подходящо за случая, изречено или написано от някой велик ум. Намерих.

 

Пророкът Мохамед (Мухаммад ибн Абд Аллах) е казал: „Ако човек говори лъжа, ангелът (на проявлението на Божията милост) ще се отдалечи от него на цяла миля поради зловонието, което започва да се излъчва от него“.

 

Невероятно. Само дето депутатите-ангели няма да избягат от зловонието, защото са свикнали с него. Нещо повече - то им действа като френски парфюм. Издават го угоднически усмихнатите им лица на срещите с товарищ Гешев. Помислете само, колко от тях можеха да са клиенти на прокуратурата, ако главният прокурор не отговаряше на казаното от Мохамед...

 

Не искам да развалям настроението на никого, но все пак ще спомена, че през последните години доверието в българската прокуратура се срина в някои периоди до 6%! Нищо не внушавам и нищо лично. Такива са фактите. Обществото трябва да е наясно.

 

Мъчи ме обаче едно съмнение: Да не би главният прокурор да е истинският посредник за договорки и сделки в НС, а Плевнелиев и Паси да са клоунадата за отвличане на вниманието? Защото иначе щеше да стане дума за Мата Хари, чекмеджето с пачките и златото, милионите от магистралите, КТБ, милионите от Божков през Горанов за Борисов, Руски/Турски поток, обществените поръчки, за къщата в Барселона, подслушванията на протестиращи и насилието срещу тях и пр. и пр. Но не стана.

 

Гешев просто напомни на когото трябва, че може да дава крила, но също и пранги.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 13760 |11.10.2022 Никой не уронва престижа Ви, господин Гешев. Вие просто нямате такъв . 18| 54302 |03.10.2022 Идва голямото плюскане с Борисов, Радев, Гешев, Гълъб и Карадайъ. Но как ще управляват? . 20| 134517 |28.09.2022 Гешев вади Борисов от изборите заради Турски поток? Скандалът добива гигантски размери . 13| 19388 |20.09.2022 Два въпроса, които президентът трябва да си задава на всеки 30 секунди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads