Реклама / Ads
40| 28384 |14.07.2020 ГЛАСЪТ

Гешев, янките те изтриха с гумичката, не те подкрепиха!

.
Атрибутите до спалнята на Гешев...
Иван Гешев написал розово писъмце - на ниво момичешки лексикон от 60-те години – колко се радва на позицията на посолството на САЩ от понеделник вечерта. „Инструментът“ на Господ съчинил следното в Twitter:
 

 ”Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!" Ах, недей! Гешев наистина ли вярва, че някой ще се върже на налудния му прочит?

 

Кой, бе, Гешев, те е подкрепил?

 

Заради неадекватната реакция на главния прокурор се налага да цитираме отново текста от посолството на САЩ:

„Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона“.

 

Къде Гешев прочете подкрепа за безкомпромисните действия на прокуратурата? Лекарства или огнена вода са движили ръката му?

 

Понеже Сийка, Пеевски, Франтишек, Сарафов и Петьо Еврото са го подвели с „превода“, се налагат някои уточнения. Янките ясно и простичко казват: Борисов – оставка! Гешев – оставка!

 

И са подкрепили протестите. А протестите са срещу Правителството и Гешев.

 

И това е нормално за страна, на която Конституцията е от 17 страници и се спазва. В нея са записани записани изконните човешки права и как да бъдат защитавани. Затова е велика тази нация, въпреки проблемите и кризите. Да беше прегледал и закона РИКО (The Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, RICO). За мафията, обвързаностите с нея, рекета и корупцията става дума в този закон. По всички етажи, включително в магистратурата. За 10 години четирима главни прокурори, те и правосъдни министри на САЩ, са били принудени да подадат оставка. В България нито един. Вероятно, защото нашите са безпогрешни? Затова всеки ден около 40 000 души от цял свят напират да учат и живеят в Америка, между тях и много българи.

Затова на площадите в страната хората скандират: „Борисов – оставка“, „Гешев е позор“, „Пеевски в затвор“.

 

Тези неща не се учат в „Школата Симеоново“. Но дори и нейни възпитаници, когато са гледали сериозно на самообразованието и повишаване на общата си култура, са научили базови неща. Не изглежда Гешев да е сред тях...

 

Заканва се днес да докаже, че пред закона всички са равни. Вероятно с поредната ПР акция срещу някой министър от кабинета или нещо подобно. Само че няма да го направи, защото е част от мафиотизирана група, която счита корупцията за свой бог. За него важи казаното от Дзержински: Ако все още не сте в затвора, това не е ваша заслуга, а наш пропуск. Безнаказаността и насилието му действат като опиум. Затова се превърна в „луди с картечница“…

 

Американците написаха ясно кой трябва да си тръгне от властта - веднага. Не посочиха имена, защото така спазват дипломатичния език. Но подкрепяйки протестите, подкрепиха исканите оставки.

 

Гешев им благодари. От тв "Европа", която ентусиазирано хвали него и Борисов, се гневят, че САЩ се бъркат във вътрешните неща на сумеренна държава и настояват посланичката да бъде привикана Херо Мустава от външната министърка Екатерина Захариева, която да я нахока. Наистина са изтерясали...

 

Ако Гешев и кръволоците в сянка имаха мозък колкото на едно пиле поне, щяха да разчели отдавна действията на двама от актуалните политици у нас през последните дни и седмици, защото е възможно да са били споделени с важни партньори.

Най-важното обаче са гласът и поривът на гражданите. Дори луд с картечница е безсилен срещу тях.

 

Освен това е редно да смени каскета с будьоновка – по-честно е.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 34505 |18.02.2020 Да се захване с „Булгартабак“ не е досаден съвет към Гешев, а негово задължение . 6| 12665 |19.12.2019 Слагаческите интервюта не работят за Иван Гешев, но той ги обожава . 37| 12241 |20.11.2019 Чакахме Батман и Супермен - получихме Гешев, Цацаров и Пеевски . 18| 18355 |09.09.2019 Антимедия дупе дава за Гешев, само и само да не бъде разследвана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads