Реклама / Ads
15| 8182 |16.12.2022 ГЛАСЪТ

Лъжи, раздувки, ПР и фалшиви действия: Кой е спасителят на България и Европа?

.
Те мислят за България и Европа... Източник: БНТ
Не, не сме се фиксирали върху персоната на главния прокурор Иван Гешев, но той не спира с пиара и манипулативните новини около своята дейност. Още не стихнало мулти сърцебиенето му по повод третото удостояване с наградата „Фалконе“ от някаква благоевградска организацийка и той отново е „ах, летете ескадрони“.
 

Този път хвърковатия главен обвинител се хвърля като Батман срещу т.нар. българско национално обединение „Шипка“. Прокуратурата, видите ли, се самосезирала след сигнал от 12 декември да разследва дейността на тази пропутинска организация. Самият Гешев не пропуска възможността да си направи сочен ПР като заявява: „Става въпрос за предположение за евентуално действие и дейност, която противоречи не само на българското законодателство и българската конституция, както и дейност, която защитава чужди национални интереси, евентуално". Развълнуван от от момента той допълва: „България е част от европейското семейство и в този смисъл прокуратурата защитавала интересите на Европейския съюз и евроатлантическите партньори на страната“. И още: "Не можем да допуснем зловредно руско влияние в България и съответни действия, които уронват нашия интерес, но и интересите на нашите евроатлантически партньори".

 

Казват, че Путин вместо да се разтрепери от страх след тези думи на Гешев, се е позасмял и наредил на Песков да прати хабер на "наешето момче" за артестичните заложби... Слухове, разбира се, пускани от хора, които искат да очернят бляскавия главпрокурор...

 

Медии отдавна пишат за изявите на БНО „Шипка“. Но от години прокуртурата си затваря очите за безобразията на тази военизирана организация.

 

Освен това Гешев твърди, че е разпоредено разследване на въпросната структура на ДАНС, но официалния сайт на „Шипка“ си е достъпен и в този момент. На него можете да видите „възвания към българския народ“, цитирано мнение на Петър Волгин, „секретен доклад“ за заплахите срещу България от световни конспиратори и прочие идиотщини. Еу какво точно е предприела прокуратурата тогава?

На 08.04.2022 г. Фрог нюз публикува следния текст:

 

„Пропутинските изяви в България придобиват патологичен характер и открито застрашават националната сигурност. Пример за това е полево учение, което организира и ръководи председателят на паравоенните структури, известни като Военен съюз „Шипка“ и Воински съюз „В. Левски“ Владимир Русев. То започва днес и ще продължи три дни. Обявата е изписана на сайта на организацията.

Ето част от текста без редакторска намеса: „Утре вечер (писана е на 7 април, б.ред.) по време на полевото занятие ще преживеете най-вълнуващото събитие, което завинаги ке промени вашият живот и съдбата ви!!!! Там ще разбере защо?“

Въпросното полево учение (каквото й да означава това) ще се проведе в района на хижа „Върбишки проход“ до град Върбица, Шуменско. „Започва в 8,30 часа на 8 април“, - пише в обявата. Забележете следното уточнение: Разрешено е участниците да носят всякакъв вид тренировъчно оръжие включително тренировъчни ножове, радиостанциите си ако имате такива а……. бойното оръжие само ако имат съответно разрешително, но както е по закон скрито“. 

Даден е и телефон за резервации и участие.

Полевите занятия са от днес до неделя, 10 април“.  

 

Описани са и други инициативи и действия на организацията, както и откъси от възванията на въпросния Владимир Русев.

 

Обърнали сме се и към съответните институции в страната, които би трябвало да имат пряко отношение към подобни организации. Нищо!

 

Не сме единствени – и други медии са описвали съмнителните действия на въпросната организация.

 

Днес Гешев, който усеща, че фокуса около неприемането ни в Шенген отново осветява неговата безпрецедентна безконтролност и бърза да демонстрира загриженост за българските интереси, но и за цялата европейска общност. Сигурно си вярва, че е много хитър и ловък, а ние и евроинституциите - наивни и глупави.

 

Вероятно съобщение за безпримерния му героизъм в борбата срещу путинизма е изпратено до посолства, Брюксел и Вашингтон. Да видят какъв защитник имат и какъв борец срещу Кремъл.

 

Те обаче чакат да видят какво ще стори Гешев-Батман по разследването на 3-те закопани милиарди в Руски/Турски поток от Бойко Борисов, който послужи като коз на Путин да нападне вероломно Украйна.

 

Гешев мълчи по този въпрос. Може би прокуратурта чака някакви документи от Москва и Газпром? Както все още чака от Испания нещо си по „Барселонагейт“? А с чекмеджето с пачките и златото, както и с Мата Хари какво става?

 

Гешев тайно се оглежда в огледалото: колко му отива наградата на името на блестящ и всеотдаен съдия следовател, който даде живота си в борбата срещу мафията. Само че посолството на Италия обяви днес, че няма нищо общо с тази награда, както се внушаваше от години у нас…

 

Гешевите номера изглеждат нахални и елементарни, но в България му вършат чудесна работа. Както вчера бе ни написал един наш читател: По-скоро италианцие ще се вдигнат срещу него, че петни името на Фалконе, отколкото ние, че ни прави на маймуни толкова време...

 

И знаете ли? - този читател е прав.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 16842 |05.11.2020 Г-н Борисов, близки до ГЕРБ сайтове ли ви подават удобни фалшиви новини, бе? . 9| 16879 |28.01.2020 Топ 3 на скритите, манипулативните и фалшивите новини в медиите . 16| 16875 |04.08.2019 Освирквания вместо аплодисменти за фалшивия Хамлет от КПКОМПИя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads