Реклама / Ads
0| 28920 |27.03.2022 ГЛАСЪТ

Глупотевини и неадекватности в БНТ – нови щрихи

.
Последното недомислие: Сутрешното предаване на БНТ, водено от Георги Любенов завършва с госта Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите. Разговорът минава с шеги и закачки и доста самореклама на Мутафчиев. Любенов е сервилен, както винаги с този човек.
 

Минути след края на предаването, ни запознават с предаванията, които предстоят. И научаваме, че гост след няколко часа в друг формат ще е… Христо Мутафчиев. Всеядността на този човек е известна, но програмните шефове в телевизията спят ли? Или така им е наредено? Това, че е Ден на театъра е просто повод един и същ човек да облъчва зрителя със своите си тези.

 

В петъчната „Панорама“ гостуват Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, Владислав Горанов, бивш финансов министър, арестант за едно нощ преди дни заради съмнения за участие в грандиозна корупция и ощетяване на държавата с над половин милиард лева несъбрани такси от хазарта. Третият гост бе рокаджията Васил Георгиев, известен повече като Васко Кръпката. Водещият Бойко Василев дава първо думата на Лорер, който коментира някои от важните решения и действия на кабинета в сложната ситуация на пандемия, война в Украйна, санкциите срещу Русия и тяхното влияние върху българската икономика. След това Василев се обръща към Горанов от ГЕРБ, който залива с ирония казаното от Лорер, критикува правителството и подлага на съмнение всичко, произтичащо от работата на премиера Петков. Стар, подличък трик: „специалният“ гост получава думата след своя опонент и зрителят запомня именно казаното от него. Тази подлост се прилага най-редовно и по „случайност“ винаги в полза на представителите на ГЕРБ. В конкретния случай видяхме и нещо крайно непрофесионално: С впит поглед в Горанов, водещият Василев театрално го запита: Кажете откровено, взимали ли сте шейсет милиона от Васил Божков? Каква журналистическа храброст, а? Не, не и не, - отговори развеселеният бивш министър… Дали Василев е очаквал Горанов да се изцепи: Да, взех милионите, взел съм и много други и мястото ми е в затвора при бай Ставри, защото участвах в грабежа на България.

Смях в залата…

 

Славо Богу, че в края на предаването Васко Кръпката внесе реалистичен елемент в разговора и напомни, че трябва да сме хора и да подкрепим, кой с каквото може украинците, които се сражават и гинат в защита на родината си.

 

След гафа с отразяването на шествие в столицата преди дни в подкрепа на Украйна, днес научаваме, че националната телевизия ще излъчи концерта „С вас сме“ (с украинците) на пл. „Независимост“. Адекватно, ще рекат някои. Не, не е. Концерта ще се излъчва, но по БНТ-2. Среднодневният рейтинг на този канал е 0.07%  или 4 596 зрители (според mediaconnection). Това ако не е подигравка, здраве му кажи… Освен това концертът започва в 16,00 часа, а БНТ-2 ще го покаже от 18,00 часа. Имитация, хора, имитация по кошлуковски.   

 

Което ни напомня, че очакването Емил Кошлуков да напусне сградата на БНТ, става все по-мъчително.

 

Емил Азар

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 46268 |14.01.2022 Борисов да спре с глупотевините и да гледа сръбска телевизия . 21| 9999 |13.01.2022 Господин пиар на новите първи в политиката, лоши въпроси няма. Има лоши отговори . 34| 19663 |12.12.2021 Бойко Рашков, папките и Едгар Хувър. Лоша новина за малоумниците . 35| 27496 |15.11.2021 Добра новина: Социолозите се провалиха, а ГЕРБ срещнали страшния вълк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads