Реклама / Ads
90| 21424 |17.09.2021 ГЛАСЪТ

Голям рев за нероден Петко(в), голямо чудо

.
Ред сълзи, ред сополи...
Още не появила се, очакваната формация на Кирил Петков и Асен Василев бе залята с водопад от съмнения и обвинения. Само за ден (16.09) на двамата доскорошни служебни министри са посветени над 34 отрицателни публикации. През тях се удря с всичка сила и президентът Радев. Въпросните писания са от екваторията на проборисовите и пропартийните издания.
 

Грандамата на партийно услужливата журналистика Валерия В. задава екзистенциални въпроси като: Как така Радев крил, че в покоите на президентството се ражда нова партия, насочена срещу БСП? Откъде тези двамата имат пари да купуват партии?

 

Как да не се възмути човек? Велева е като героиня от приказката  „Нероден Петко“. Припомням:

Един селянин тръгнал на нивата да оре и заръчал на жена си да му занесе обяда. Като дошло време, жената пратила дъщеря си. Взела момата гърнето и тръгнала, ала насред пътя видяла една върба и седнала да си почине на сянка.
Както си седяла, размислила се, че й е време да я омъжат, после ще роди детенце момченце, ще го кръстят Петко и ще го сложат в люлка до огнището. Ама над огнището е закачена брадвата – ще вземе тя да падне върху Петко и.... „Олеле, майко, как ще плача и ще викам за него!” – рекла си дъщерята и ревнала да плаче.
Чакала я майка й да се върне, чакала я и тръгнала и тя към нивата. Намерила я под върбата и я пита:
- Какво е станало, щерко, та плачеш? Защо не занесе обяда на баща си?
Разправила и дъщерята как ще се омъжи, ще си роди дете момче. Петко ще го нарекат, в люлка ще го сложат край огнището, ама брадвата може да падне върху него и да го посече, и каква мъка има да теглят. Ревнала да плаче и майката за нероденото внуче“.

 

Вопли, сълзи, сополи - нещо страшно се задава!...

 

Страхове на зависими хора от беди, които най-вероятно няма да се случат. Крийте децата, че идват Петков и Василев и са гладни, тези канибали!

 

Защо двама образовани и амбициозни мъже предизвикват подобна реакция? Нали са „харвардски смешници“ – и такова определение се появи.

 

На фона на втръсналите лица и политически формации Петков и Василев излъчват почтеност. Представете си ги голи в креват, до който е онова чекмедже с пачките и златните кюлчета. Плюс пищов – за подсилване на чувството за мачизъм.

 

Всъщност цялата истерия и кампания е най-добрият ПР за тях. Продължавайте да ревете.

 

Какво ли ще видим, когато Петков, Василев и екипът им представят своята формация, програма и тръгнат по страната?

 

В сюжета обаче има и червейче на съмнението: А ако нероденият проект се окаже много шум за нищо? - както би се изразил Шекспир...

 

Витали Роник

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6929 |08.08.2021 Колко приятно е малък да бие голям. Другото значение на златото . 78| 20214 |11.05.2021 Бойкови фурии Христова и Велева, скръбта ви е голям подарък. Сбогом! . 83| 30967 |08.03.2021 Кой взе мерките на Пеевски и аверите му? Краят на голямото плюскане . 52| 19964 |18.01.2021 Успехите на Борисов - голямо плюскане и лъжи. Фактите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads