Реклама / Ads
0| 97369 |24.08.2022 ГЛАСЪТ

Изпепеляващата любов на капиталиста Васил и синдикалистката Ваня

.
Велев и Григорова Източник: Фрог нюз
Капиталистът с комсомолска биография Васил Велев, горд представител на работодателската организация АИКБ денонощно облъчва от медиите населението с опорката, как без руски газ страна на 1340 години и нейният народ ще загинат. Абсолютно същото тръби – буквално, като локомотивна свирка – синдикалистката от „Подкрепа“ Ваня Григорова.
 

Такъв синхрон е възможен, когато двама са влюбени и без много да мислят, се съгласяват с всяко нещо, което казва другият. Да сме в обятията на „Газпром“ е техният любовен рефрен. С него живея от доста време.

 

За Велев българите сме най-големите глупаци, щом се отказваме от руския газ.

Сега… Васил Велев е изпълнителен директор на „Стара планина холдинг“. Фирмата от години е известна с това, че основна фигура в нея е Евгени Узунов, бивш секретар на ЦК на ДКМС по време на тоталитаризма. По същото време Велев е ръководител на Фонд ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта, рожба на комунистическия комсомол). Такива кадри са често срещано явление в различните форми и прояви на прохождащия капитализъм в България след 10 ноември. Те имат организационен опит, знания и връзки. Връзки с бившата ДС, връзки с властта и нерядко връзки с ъндърграунда. Освен това Велев е бил сътрудник на ДС.






Така че гръмогласната прокремълска пропаганда, проповядвана от Васил Велев има своите корени.

 

Ваня Григорова: Ние създадохме проблема с руския газ. Ваня Григорова е „човек от народа“. Наистина. Работила различни неща, учила през това време и се образовала. Което е похвално, без грам ирония. Изповядва леви убеждения като член на БСП, но през 2013 година се разделя с партията. По-късно става съветник по икономическите въпроси на КТ „Подкрепа“. Григорова бе сред протестиращите срещу режима на Борисов през 2020 г. Факт. По всеки повод и поява в медии тя енергично, яростно дори защитава позициите на Кремъл, дори след 24 февруари, когато Путин заповяда руската армия да нахлуе в независима Украйна.

 

Капиталистът-комсомолец Васил и синдкалистката Ваня имат право да обичат, когото искат, дори да се харесат, да се загаджат, както казват някои. Това е техен проблем. Но проблем на държавата и гражданското общество е, когато незнайно по какви причини те имат неограничен достъп до някои медии и оттам да облъчват населението с неистини. Неверни са много от техните твърдения за цените на руския газ, за това, че България е виновна за спирането на газа към страната ни, че без руски газ страната ни не може и пр. - все в тази посока.

 

Положението става драматично като прибавим, че онзи ден тези двамата участваха в обща декларация с властта под мотото: Няма спасение без руски газ. Най-общо казано. И станаха тройка. Дали тя ще се развие по руски вариант или по шведски, не е важно. Намирисва обаче на токсичен инцест, защото и тримата участници са рожби на една майка - руската пропагандна машина.

 

Обичайте Путин, обичайте се и помежду си, ако искате, но не тровете публичното пространство с прокремълска пропаганда.






Капиталист и синдикалистка – една уж невъзможна, но очевидна любов. Боже, до какви състояния (зависимости) докарва руската пропаганда някои хора.

 

Руският учен Григорий Асмолов предпреждава: Най-страшното поражение на пропагандата е, когато пропагандистът започне сам да вярва в нея.

 

***

Игор Волобуев, до март вицепрезидент на Газпромбанк, а преди това дълги години шеф на пресслужбата на Газпром:

 

„Войната на Русия срещу Украйна започна много отдавна – преди 20 години. Всичко започна с икономически натиск. Задачата беше да се постави Украйна на върха на газовата игла, подобно на Беларус. Трябва да призная, че участвах в тези газови войни, когато работех в "Газпром". Първата газова война беше в началото на 2005-2006 г., втората - през 2008-2009 г. По време на тези войни една цел беше постигната: Украйна бе дискредитирана като надежден доставчик в очите на европейските потребители. Това даде възможност на „Газпром“ да заяви пред Европа, че е необходимо да се изградят обходни маршрути: Северен поток, Турски поток, Северен поток-2. Да се ​​лиши Украйна от статут на транзитна държава. Резултатът бе, че обемът на транзита на руски газ намаля драстично. Миналата година обемът на транзита беше само 41 милиарда кубически метра. През 2011 г. обемът на транзита през Украйна беше 104 милиарда. Достигал е 140 милиарда кубически метра и повече. Няма икономическа логика. Чиста политика! Разпореждане лично на Путин.“



„Да пресметнем. Миналата година Газпром продаде газ на стойност 55,5 милиарда долара, втечнен природен газ на стойност 9 милиарда долара и петрол на стойност около 110 милиарда долара. Повечето от тези пари идват от Европа. Това са огромни суми. Лишаването от тези пари е огромна загуба. Русия може да издържи само известно време. Ще заприлича на Северна Корея. Цените вече препускат нагоре. Мисля, че може да се каже така: доближаваме линията, след която ограбеният руснак ще излезе не с плакат, а с вила“.

 

Тодор Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 18629 |18.05.2022 Как бивш генерал с харизма 1,5 нюанса сиво, спечели любовта на социолозите . 30| 30677 |12.11.2021 Патология: Борисов мрази Радев от любов, търси стар телефон и застреля Лозан Панов . 25| 43402 |22.08.2021 Седем: Цвета атакува президентството с любов, Бойко сватбар, а полицаи биели без да личи . 27| 12121 |29.06.2021 Мъжката любов на Карадайъ и Борисов към Пеевски по-силна и от майчината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads