Реклама / Ads
15| 7610 |07.05.2023 ГЛАСЪТ

Какво се крие зад фереджето? Тези, които се готвят да ни спасяват, предпочитат да сме овце

.
Трябва още в началото да разсея съмненията, че фереджето (наричано още бурка) ще бъде използвано в този текст по линия на религията или традициите в мюсюлманския свят. Ще бъде метафора за атентатите и покушенията, извършени от терористи в един или друг смисъл.
 

Пикът на използването на бурките като прикритие за взривове и убийства е през 2017 г. В Мароко забраняват производството и продажбата на фереджета заради множество кървави разправи на преоблечени терористи.

 

Преблечени като жени талибани избиват десетки противници на режима в Кабул по време на протестни шествия.

 

Ислямска държава – истинска сензация - забрани носенето на бурки в техните щабове и военни центрове, защото в иракският град Мосул лица носещи бурки убили немалко командири.

 

Дори в България темата бе повдигната шумно и в Парламента бе внесен проектозакон за ограничения за бурки на обществени места. Като основен мотив бе посочено, че по този начин се защитава „националният суверенитет" от "асимилативни и агресорски посегателства". Тоест, бурките не са лошо нещо, но зад тях понякога се крият адски лоши неща.

 

Сега, когато става все по-ясно, че правителство на ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (не изписвам СДС, защото този придатък на Румен Христов няма нищо общо с автентичните „сини“) на преден план излизат играчите от уж „резервния“ вариант на Бойко Борисов – ДПС, БСП, „Възраждане“ и ИТН. „Резервният“ е в кавички, защото всъщност това е основният вариант. Панаира с преговорите и кандърмите на Борисов към „ПП-ДБ“ бяха фередже, зад което се криеше коварният замисъл партиите на промяната да бъдат унизени, подиграни и да се взривят техните амбиции и шансове за местните избори.

 

Неслучайно гръмна шумният взрив край село Ковачевци до кортежа на главния прокурор Иван Гешев. „Терористичният акт“, както на висок глас определиха случката заместници, защитници и медии на Гешев, се оказа кьорфишек. Но именно той даде тласък на манипулацията, че има големи заплахи за националната сигурност и държавността. Щом е така, драги граждани и гражданки, ние се ангажираме в „този труден исторически момент“ да ви защитим. Сълзи напират в очите борисови, сарафови и прочие професионални спасители на плажа.

 

Ден след Гергьовден този рефрен бе изпят fortissimo от партийния баритон на Борисов – Томислав Дончев. Арията пред БНТ съдържаше и бащински съвет към „ПП-ДБ“ да се "научат да управляват емоциите си". Ех, Дончев, ех Томиславе, наистина ли вождът от Банкя ви внуши, че всички българи са идиоти? Ако има някой, който си изпуска емоциите и нервите всекидневно и по всякакви поводи, това е Меси на ГЕРБ. Той хока с думи от речника на улицата и опоненти, и журналисти и въобще всеки, който не му играе по свирката.

 

А не му ли минава през ума на Дончев, че е върховна наглост да се правиш на голям познавач на политическите нрави, когато в авангарда на партията ти се мъдрят субекти, свързани с най-противните случаи на корупция и скандали по време на управлението на Борисов? Заради тях България е последна в ЕС по всички показатели, свързани със стандарта на живот. Първа по смъртност, болести, корупция, лоши пътища и магистрали, лошо и прескъпо здравеопазване, лошо място за инвестиции, първа по неграмотност. Всичко това е дело на Борисов, в което самият Дончев участва и ще остане запомнен с проваленото електронно правителство и потъналите в тази посока стотици милиони.

12 млрд евро е губила страната ни всяка година от корупция, сочат данни на ЕК. Дончев обаче се забулва с бурката и се прави на мъдрец. Гротеска е жанра.

 

Зад фереджето Борисов, Гешев и компания се гласят да докопат властта, да се представят за спасители на отечеството и под този лозунг да доограбят каквото не са успели досега. По-сръчни са от карибските пирати, от Али Баба и разбойниците. Само техните руските учители им водят, нещо съвсем естествено.

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ побърза да подкрепи патриотичния акт по спасяване на нацията, като обяви, че партията му от две години повтаряла, че трябва да се случи точно такова правителство. Явно на ДПС му е нужен аргумент, за да се присъедини официално към властта, а не само зад бурката… Понеже са стари и опитни играчи, ще успеят да получат своето.

 

Трета година след гражданското недоволство, когато около 80 на сто от българите искаха оставката на Борисов и Гешев, както и смяната на мафиотския модел на управление, днес сме свидетели на ренесанс на мутренско-олигархо-мафиотската власт. Възражда се зад фасадата на фалшиви евро-атлантически послания.

 

В демократична Русия, на копейките ни любимата държава, забраниха преди дни Бийтълс, Джон Бон Джоуви, Кис, Рамщайн и още стотина световни групи и певци. Били упадъчни и не харесвали войната срещу Украйна, маскарите.

 

У нас Сийка на Гешев и още неколцина от симеоновската школа се опитват да ни забранят да разсъждаваме по темата „терористичен акт“, защото сме злобни, прости и некадърни.

 

Докато не са забранили и мисленето въобще, този адски труден за тях процес, да си изпеем „НИЕ СМЕ ОВЦЕ“ на групата „Черно фередже“ - нали за фереджета говорихме досега…

 

Ние сме овце,

бееееееееееееее.

Кротко си пасем,

бееееееееееееее.

 

Кучета ни пазят значи,

да избягаш няма начин,

 бееееееееееееее,

бееееееееееееее.

 

Аз съм стар овен,

бееееееееееееее.

Блейте всички с мен,

 бееееееееееееее.

Утре ще ми теглят ножа,

за да вземат мойта кожа,

бееееееееееееее,

бееееееееееееее. ...

със Черно фередже...

 

Не знам дали усещате задаващото се земетресение, но това, което ни готвят „спасителите на съвременна България“ ще ни разкатае фамилията. Спасението е да се вземем в ръце.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 8661 |05.05.2023 Гешев е малък Путин, а не голям Фалконе. Какво се крие зад смешките с дронове и взрив? . 22| 43602 |19.04.2023 Пачамама среща Шкембетатко или Какво вири кочът на Виракоча? Проф. Индиана Овчаров този път наистина откри Храма на обречените . 34| 9696 |08.04.2023 Един неандерталец до 55 от над 100-е интелектуалци: Защо кокошка загина от любов и какво е общото с Борисов? . 44| 14313 |04.04.2023 Бойко, go home! Какво ще се случи в България като си тръгне Борисов от политиката?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads