Реклама / Ads
62| 15180 |09.07.2024 ГЛАСЪТ

Към патриарх Даниил, Радев и Нешка Робева: Каква е разликата между избиването на деца в Киев и ятагана на Ахмед ага в Батак?

.
Робева и патриарх Даниил Източник: 24 часа
Русия удари с ракета най-голямата детска болница в Киев. След атаките на путинската армия избитите са над 37, а ранените над 170. В болницата „Охматдет“ са разрушени операционни, реанимация и осем отделения. Всичките те специализирани за лечение на онкоболни деца. Някои от малчуганите по време на адския обстрел са на операционните маси с разтворени гръдни кошове и под анестезия. Има загинали и ранени лекари.
 

Хиляди киевчани се втурват да помагат на децата и персонала, с голи ръце разчистват отломките и вадят трупове и осакатени изпод сринати стени, тавани, легла, медицинска техника… Писъци  огласят целия район. Медици се опитват да окажат спешна помощ на място, пожарникари гасят зловещите пламъци.

 

Украйна е в шок от вероломното нападение. Светът е потресен. Много българи също не проумяват как е възможно да се извършва подобно зверство срещу невинни деца и цивилни, срещу болнично заведение, посред бял ден.

 

ООН и Съветът за сигурност свикаха спешно заседание по повод вероломната ракетна атака.

 

Връщам се към България. Моментално медии и социалните мрежи  се напълниха с иронични и цинични коментари, че „укрите“ сами са взривили детската  болница и са избили своите деца. С огромна наслада и наглост се цитират коментарите на Кремъл, изречени от говорителя на Путин – Дмитрий Песков: Ние атакуваме само военни обекти. От началото на специалната военна операция наша цел са военни обекти, а не цивилни. В конкретния случай  става дума за антиракета“.

 

Тази малоумна и ненормална теза е подета от българските поддръжници на путиновия режим.

 

Тези кретени ги разбирам – от хора без мозъчна дейност,  морал и човещина не очаквам друго. Но същите само преди дни се възторгваха от избора на Даниил за нов български патриарх, като го обсипваха с похвали за неговата кротост и вяра в християнските ценности. Между най-крайните му защитници изпъкнаха известните със своите шумни защитни тези на руската пропаганда Нешка Робева, Велислава Дърева и титуловани богослови с комунистически биографии. Вече никой не се учудва на парадокса защитници на ортодоксалния комунизъм и диктатурата на пролетариата, отричащи църквата, да бранят русофилченето в БПЦ като мост към братската РПЦ, начело с полковника от КГБ Гундяев, в момента подвизаващ се като руски патриарх Кирил. Гордите наследници на партия, извършила най-зловещият терористичен акт през ХХ век – атентата в църквата „Св. Неделя“ ни заливат с послания от Библията, опитвайки се да ги пришият към зловещия военен престъпник Путин.

 

След ракетния удар по детската болница в Киев българското Външно министерство публикува малък и доста срамежлив текст на английски в Х-мрежата. До медиите не е изпратен нито ред, а говорител или друг от ведомството не се появява с официална позиция за варварското нападение.


.
"Миролюбецът" Путин изстреля ракета срещу онкоболни деца в Киев...

 

Още по-странно – пълна тишина в Светия синод и нито дума от патриарх Даниил, който би трябвало да заяви своята и на църквата ни позиция в унисон с християнските ценности.

 

Няма реакция и Главното мюфтийство и Висшия мюсююлмански съвет.

 

Зловеща е тишината във „Възраждане“ и БСП, откъдето непрестанно ни заливат с декларативни клишета, колко много държат на мира. Разрушаването на детска болница мирен акт на Путин ли е, според Костадинов и Нинова?

 

А с какво толкова е зает президентът-миролюбец Румен Радев, та не намери пет минути да изрази своята гръмко рекламирана идея за мир? Или и той смята прякото попадение на крилата ракета Х-101 върху болни деца и родилен дом за гълъб с маслинова клонка в човката?

 

Във вторник още сутринта анализатори и коментатори опитваха да намерят отговор, защо точно ден преди срещата на върха на страните от НАТО в САЩ се случва това варварско нападение срещу Украйна? Няма ли то да навреди на путиновите твърдения, че търси мирно решение на войната срещу украинците?

 

Отговорът е в съобщението на руското военно министерство: „Целите на военните удари са постигнати и набелязаните обекти – поразени“. Кратко и ясно. Брутално и варварско.

 

Стратегическите крилати ракети „въздух-земя“ Х-101 поразяват цели на разстояние до 5500 км. Вероятността на отклонение е 20 метра. Разработени са от конструкторски екип „Радуга“. Тя е проектирана така, че да лети на ниско разстояние от земята. В серийно производство  е от 2013 г. Украинската армия не е притежавала и не притежава такива ракети.

 

Разбирате ли, че ракетата е изпратена умишлено към болницата, с ясното съзнание, че ще убие деца и медици. Друга ракета и насочена и удря родилен дом.

 

Десетки видеозаписи и снимки от различни разстояния, гледни точки, включително от спътници, доказват категорично, че ракетата е изстреляна от руска част на руска територия.  

 

На 8 април 2022 г. обявих във Фрог нюз, че съм готов да заплатя пътуване на Александър Симов, тогава депутат от БСП, до украинските градове Буча и Мариупол. Идеята възникна след като чух как Симов „доказва“ от екрана на обществена телевизия, че кървавата касапница в тези селища, устроена от руски военни, е театрална постановка на самите украинци. Той дори се подигра, че церемонията по връчването на филмовите оскари минала без участието на „украинският фарс“. Пенсионер съм и нямам излишни пари, но бях готов да платя, защото истината ми е по-скъпа от пенсията.

 

Страхливецът Симов разбира се си затрая. А и какво друго да направи след като самият Путин призна за руските "подвизи" там като 64-а мотострелкова бригада, участвала в кланетата. Двама офицери и няколко войника по-късно дезертираха от тази част и  признаха, че командири са разпореждали да се избива населението. Един старши лейтенант дори се самоуби...

 

Сега подновявам предложението си да финансирам пътуване до Киев на Робева или друг отявлен путинофил, за да види с очите си пораженията в детската болница. Нека след това да разкаже какво се е случило и дори да изложи доказателствата за „контрабомба“ на украинците, ако има такива. Ще платя освен самолетни билети - дневни и хотел.

 

Такива са българските путинофили: пред  Кремъл препускат като четирите конника на апокалипсиса от Откровениета на Йоан в Новия завет и ръсят руски заплахи за ядрения край на света, но иначе са клети мишлета, копнеещи за справедливия камшик на господаря или почесване по коремчето.

 

Питам тези треперещи сърчица, изживяващи се като мрачни демони на руската пропаганда, сеещи поквара у нас: Каква е разликата между ракетата Х-101 на Путин в детска болница и ятагана на Ахмед ага Барутанлията, развъртял се в Батак?

 

Може би и ние, българите, сме избили жените, децата и старците в баташката църква „Св. Неделя“, изнасилили сме и след това заклали жените и сме опекли жив кмета, за да натопим башибозука пред света?

 

Крайно време е някои да се освестят, да си размърдат мозъците или да млъкнат.

 

И нека не ни пробутват клишето за руската култура, изкуство и наука, които направили Русия велика. Диктатурата и вероломството нямат нищо общо с руските творци и учени, повечето, от които, за сведение, са живели, творили и постигнали върхове в чужбина, защото в родината им – Русия и СССР - са били преследвани и избивани.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8473 |08.07.2024 За пореден път Стефка доказа, че е велик спортист и човек! . 15| 13833 |08.07.2024 Валентин Златев дава милиони от печалбите си от газ на държавата? Да, ама друг път . 31| 11744 |04.07.2024 Целувката на смъртта: Борисов и идиотите край него са ясни, но защо умни хора му се връзват? . 8| 21605 |30.06.2024 Инквизицията е жива, възкресиха я МРРБ и АПИ по трасето Ботевград - Мездра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads