Реклама / Ads
33| 19146 |09.06.2021 ГЛАСЪТ

Как да постъпим с екземпляра, прегазил всички граници

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Когато някой непрекъснато говори на хора, които не искат да го слушат, това е чисто и просто наглост. Думите са на Уилям Сароян, но прилягат чудесно на един нашенски екземпляр. Екземплярът не се въздържа нито ден и ни облъчва нонстоп с нещо като коментари, съвети, заплахи, завети за бъдещи поколения. Винаги с конска доза драматизъм и винаги с внушението, че е жертва на лоши хора, заговор, конспирации и пр.
 

Още древните китайци са прозряли, че за един управник най-важното е да знае мярката. Да знае докъдето може да се простира, разполагайки с властта. Сатрапите се раждат отвъд тази невидима полоса, пише Макиавели.   

 

Борисов мина през всички прегради, като глиган, надушил картофена нива.

 

Не разбирал нищо от бизнес, но създал „Ипон“ и му помагали познати и най-вече Цветелина Бориславова.

 

Няма понятие от политика, но решил, че като е прислугвал на Младен Михалев, Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, е усвоил науката политика и управление.

 

Като главен секретар в МВР се правеше, че разбира от полиция и криминалистика, защото е завършил за пожарникар в Симеоново…

 

Оттам насетне научихме, че свирел на китара, рисувал като Рембранд, играел тенис като Агаси и Борг, стана голмайстор на аматьорската футболна група...






Най-много му се услади да показва умения като финансист и Казанова от Банкя. Успехите в тези области обаче се дължат единствено на зловещата злоупотреба със служебно положение. По алчност засенчи дори император Манса Муса I, който е изобразяван с буца злато в ръка. (Нашият спи до чекмедже с кюлчета до главата.) Сексуалният му нагон го вкара в не един и два скандала и само мълчанието на пострадали от „мъжкарските“ му набези жени го спасява от съдебни процеси.

 

Нямайки понятие за мярка, той прекрачи с лекота и моралните граници, които съществуват дори в просмукано от фалш общество като нашето. Искайки да си направи ПР като защити проф. Тодор Кантарджиев, той заяви: „Съжалявам, че това (пенсионирането, б.р.) стана, след като регистрирахме листите. Щях да си го взема.“

Щял ДА СИ ГО ВЗЕМЕ! Борисов не може да се отърси от чувството, че освен държавата, и нейните граждани му принадлежат. Индивид с IQ малко над 20 щял да си „вземе“ професор с IQ около 120! Все едно говори за крепостен селянин или за някое от своите кучета.   

 

На Борисов не му пука и никога не му е пукало за проф. Кантарджиев, за останалите членове на НОЩ, нито за други учени, институти и болници. Освен, когато има изгода от тях. През 11-те години, когато управляваше, здравеопазването ни се срина, българите да са най-болни и умиращи в ЕС. Загрижеността той разбира като раздаване на депутатски места и постове. Купува ги, за да ги употреби. Властта той възприема като облаги и сила за натиск, а не като отговорност.

 

Да не говорим за православните ценности - тях той използва с натрапчивост, която отблъсква. 10-те Божи заповеди - религиозни и морални, не означават нищо за него, защото "не лъжи", "не кради", "не прелюбодействай", "не пожелавай дома на ближния си", "не пожелавай жената на ближния си" той всекидневно гази. А най-важната заповед: Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно, - той пренебрегва постоянно.

 

Спасението от такъв е лечение в специализирана болница или пращане в затвор за извършените престъпления.

 

Съществува и трети начин, но той е от света на мутрите-ортаци и няма нищо общо с цивилизоваността.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 20286 |07.06.2021 Гешев, прибери Делян в ареста, че се изви дълга опашка... . 26| 27242 |07.06.2021 Арестът на 4 боса и 300 техни помощници ще изстреля България нагоре . 42| 20622 |05.06.2021 Дани и Деси – сладурчетата на боса Бойко. Va te faire mettre*… . 34| 22938 |04.06.2021 Законът „Магнитски“ като четири години от живота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads