Реклама / Ads
22| 13735 |03.02.2023 ГЛАСЪТ

По любов или на тайна мисия Гешев и Хамид се оказаха в Америка? Голямата тайна

.
Хамид и на 50 см от него - Гешев... Източник: ”Дневник”
Редно ли е главен прокурор и политик, представител на определена партия, да бъдат заедно дни наред, да общуват, закусват и вечерят, да пият вино и да обсъждат какво става в България. Представете си главният обвинител на Израел Авихай Манделблит, който повдигна обвинения на Бенямин Нетаняху за взети подкупи, измами и корупция, да пътува с него насам-натам, да си хортуват и да обсъждат природните красоти. Абсурд, естествено.
 

Друг пример. На известната „Молитвена закуска“ с участието на Джо Байдън са присъствали над 4000 души – ограничен кръг реално, а другите онлайн, - но между тях не е бил правосъдният министър и главен прокурор на САЩ Мерик Гарланд. Няма как това да се случи. Освен това Гарланд в момента е зает да установява как секретни документи са се озовали в помещенията на експертния център на американския президент, когато още не е бил такъв.

 

Главният прокурор на Франция Франсоа Молен заяви преди време, че няма и не може да има каквато й да било връзка между държавното обвинение и представители на политически партии. Повод за тези думи бе повдигнатото обвинение на депутат и бивш министър за това, че съдействал дъщеря му да бъде назначена на несъществуваща длъжност в парламента. Друг депутат и бивш вътрешен министър е разследван по сигнал за изнасилване. Представете си прокурорът Молен да си пие питието с тези хора и в същото време да прилага спрямо тях законите? Няма как да стане.

Българската практика, както се досещате сами, е точно обратна на въпросните примери и начин на поведение.

 

Научихме от обилните съобщения на говорителката на главна прокуратура, че нейният шеф Иван Гешев е на знаменателно пътуване в САЩ. Оттам пристигат новини и снимки от негови срещи и участия в някакви форуми. Също и на „Молитвената закуска“. Американският главен прокурор не присъства, но българският му колега е там в целия си блясък. И до него виждаме … депутата от ДПС Хамид Хамид. Топла дружба? Съвпадение или недоразумение? Съвместно мероприятие? А да не би Хамид и ДПС да са имали две покани за въпросната закуска и обсъждането на руските опасности от войната в Украйна и едната да са отстъпили на главния прокурор Гешев? Няма отговори на тези въпроси. А и за присъствието на Хамид Хамид в САЩ научихме случайно – от снимки, публикувани в Туитър от полски участник във въпросните събития.

 

Хамид Бари Хамид е депутат от Движението за права и свободи и член на парламентарната Комисия за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства. Чудесно. Но каква е гаранцията, че в компанията на Иван Гешев той не коментира казуси, разглеждани в комисията или не споделя данни, които не е редно да споделя?

А дали не обсъждат с Гешев тактиката за париране на опитите за реформа в правосъдната система, засягащи главния прокурор?

 

Няма такива гаранции.

 

Ако не беше полякът Каспер Плашински, който пусна в Туитър снимки, на които „лъсна“ Хамид до Гешев, нямаше и да разберем, че двамата са дует в това американско турне.

Освен това се оказа, че Гешев и Хамид участват в събитие, наречено "Събиране за Националната молитвена закуска" в хотел "Вашингтон Хилтън", а не в автентичната „Молитвена закуска“ – разкритието е на „Свободна Европа“. Въпреки това  от българската прокуратура продължават да твърдят, че Гешев е на оригиналната „закуска“, което издава упоритост, но не и интелект и прозрачност…

Разделението на властите е преди всичко защита на свободата и превенция срещу формиране на тиранична власт.

 

Съгласно Конституцията на Република България, Прокуратурата на Република България следи за спазване на законността (чл. 127 КРБ), като:

·         ръководи разследването и упражнява надзор за законосъобразното му провеждане;

·         може да извършва разследване;

·         привлича към отговорност лицата, които са извършили престъпления, и поддържа обвинението по дела от общ характер;

·         упражнява надзор при изпълнение на наказателните и други принудителни мерки;

·         предприема действия за отмяна на незаконосъобразни актове;

·         в предвидените със закон случаи участва в граждански и административни дела.

 

Как Гешев би изпълнил тези задължения, ако трябва – недай Боже – да разследва съпътешественика му до Америка Хамид? Няма как, гласи краткият отговор. Поради същите причини не разследва и други политици, за които има съмнения и дори факти, че е в топли отношения с тях. Борисов, да речем.

 

Остава да разберем по каква линия е финансирано турнето на Гешев и Хамид. Важно е.

 

А сега за супер тайната. Слуховете около мистериозното пътуване се роят, голямата тайна обаче е една и тя бе разкрита от източници на Фрог нюз в ЦРУ, ФБР, МИ-6, МОСАД, ФСБ, ГРУ и разузнаванията на Бурунди и Того. Мистериозният круиз на Гешев и Хамид всъщност е отдавна замислена операция с кодово название "Мисия невъзможна", но без участието на аматьора Том Круз. По време на престоя в САЩ двамата храбри и мъдри мъже, вместо да обикалят моловете, са обсъждали по-нататъшните бойни действия срещу корупцията. След дълги анализи и неясен брой аперитиви в лоби бара на хотела, те си стиснали ръцете да продължат до сетен дъх войната срещу уродливото явление. В името на народа, естествено, а вие какво си помислихте?

И не е вярно, че американски ченгета са ги помислили за сводници, както разправят злобни техни противници в София.

 

Иван Гешев го казва най-точно: ""Молитвената закуска" създава приятелства". Той и Хамид Хамид го доказаха.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 97320 |24.08.2022 Изпепеляващата любов на капиталиста Васил и синдикалистката Ваня . 0| 18613 |18.05.2022 Как бивш генерал с харизма 1,5 нюанса сиво, спечели любовта на социолозите . 0| 16478 |11.05.2022 Тежък контраудар чака лакеите на Путин от ГЕРБ, които искат комисия за газа . 30| 30661 |12.11.2021 Патология: Борисов мрази Радев от любов, търси стар телефон и застреля Лозан Панов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads