Реклама / Ads
6| 12745 |25.04.2019 ГЛАСЪТ

Маг Незабравка: Прав е футболният гений - терасата без къща, не е къща

.
Прав е футболният гений, който роди мисълта, че „Терасата без къща, не е къща“. Това каза Маг Незабравка пред Фрог нюз попитана за това как ще се развие скандалът „Апартаментгейт“. Гадателката, прочула се със своите способности в целия ЕС, е категорична, че рано или късно на „народа ще му мине“. Наблюдавайки през магическото кълбо, тя разкри как върви проверката в КПКОНПИ на хората от властта:
 

-        Г-жо Незабравке, можем ли да очакваме безпристрастна проверка от КПКОНПИ за начина, по който хората от  властта  са се сдобили с евтини имоти?

 

-        Нека да завъртя кълбото. Даааа, показва ми, че работата на КПКОНПИ понамирисва. Виждам още, че медийното пространство гъмжи със съдебни решения на загубени от Комисията дела под вещото ръководство на Пламен Георгиев, когото медиите описват като Пацо Терасо. Мога да ви кажа, че знам как ще протече проверката.

 

-        Наистина ли? Разкрийте ни, моля ви!

 

-        Показва ми, че някакъв човек на име Тони Балкона ще разпредели образуваната проверка през прословутата Система са случайно разпределение на преписките. Тя струва на данъкоплатците 500 000 лева или само с 420 000 лева повече от тази на цялата Съдебна система. Тази система ще разпредели напълно „случайно“ проверката да бъде извършена от двама, а може и повече инспектора от КПКОНПИ. Ако системата е уцелила точните хора, добре, ако ли не ще ги добавят ръчно. Пламен Георгиев няма да пречи на работата, защото е в отпуск именно поради тази причина, но…. Ето виждам го, как звъни по три пъти на ден за да контролира проверката си.  Странно, че така ми показва магическото кълбо, а досега то не ме е  подвело.

 

-        А инспектори дали ще поемат да разнищват имането му?

 

-         Инспекторите ще се снабдят с нотариалните актове, евентуално и до движението по банковите му сметки. Ще проверят в КАТ, какви коли притежава председателят и семейството му. Ако се задълбочат ще разгледат и пътуванията в чужбина, но едва ли ще приложат стандартната си методика срещу останалите, които ги товарят с разходи за нощувка в страните от ЕС от по 130 евро на вечер на човек. Цялата информация, която им бъде позволено да съберат ще бъде анализирана единствено с цел и насоченост към оправдаване на Пламен Георгиев. Придобитите имоти ще бъдат гледани по посочената цена в нотариалните актове и ще бъде съпоставена с доходите. Убедена съм, че ще стигнат до извод, че не е открито разминаване между имущество и доходи. Едва ли ще установят разлика от над 5000 лева, която ще ги задължи резултатите да бъдат изпратени на НАП, които вече също правят проверка по нареждане на Цацаров.





-        Това ни успокои, Маг Незабравка. Защото ще бъдем потресени, ако установят разлика над 20000 лева, защото тогава ще трябва КПКОНПИ да започне процедура по отнемане на незаконно придобито имущество.

 

-        Има ли все още наивник, който да си мисли, че КПКОНПИ ще тръгне да отнема имотите на шефът си……

 

-        Чудим се, как би протекла проверката, ако се ръководи например от Лаура  Кьовеши?

 

-        Това е друга работа.  Още преди проверката ще бъдат изметени Авгиевите обори в КПКОНПИ. На възлови места там са сложени верни и зависими хора, за които култът към личността е силно развит. След това проверката ще бъде възложена на инспектори, които биха поставили работата си над зависимости и поръчки. Ще проверят всички регистри и масиви, банки, а защо не и офшорни зони. Ще възложат на независими оценители изготвянето на пазарни оценки към датите на закупуване на имотите на Пламен Георгиев, от където ще излезе истината. А тя е лесно разгадаема.  Не зная защо, но виждам през кълбото ми, че разликата между пазарната цена на имота му  и тази, вписана в нотариалният му акт, е поне два пъти. Пламен Георгиев продължава да твърди, че цената в нотариалния акт е реалната, но тогава ще бъде добре и да обясни на широката общественост, защо е наложил практика и държи да бъде спазвана всички имоти и коли на проверяваните лица да бъдат третирани по пазарни цени. Нещо повече, видно от редица съдебни решения, инспекторите на КПКОНПИ определят пазарни цени, значително по-високи от действителните за да могат да сформират несъответствие срещу някой и да го вкарат в съда за отнемане. За Пламен Георгиев може всичко, но за останалите бой по пазарни цени.





-        Но каква е тази методика на пресмятане, Маг Незабравка?

 

-        Методика,  разработена за да се изплакне някой по поръчка или висшестоящ. Вече всички разбрахме, че успешно е приложена при проверката на Цветан Цветанов. При него е установено несъответствие от 116 000 лева, което е било под прага тогава през 2015 г. от 250 000 лева само, че и за него не са правени пазарни оценки на шестте му апартамента, а се е работило по документи. Ако бяха изготвени пазарни оценки сега КПКОНПИ вече щеше да води дело за отнемане на имотите на Цветан Цветанов, защото тези разходи щяха да формират несъответствие от поне 450 000 лева. Сещаме се, че точно по обратната методика беше сготвен Христо Бисеров, който вече се сражава в СГС с КПКОНПИ, само че при него бяха изготвени всякакви пазарни оценки, стига да работят в посока завишаване на разходите му. Сега ще се приложат същите тактики, утвърдени за наши хора и по този начин ще изперат и  скатаят всичките новодомци от „Апартаментгейт“.   Тази методика ще бъде подкрепена безрезервно  от членовете на КПКОНПИ.

 

-        Не се очертават весели празници, май?

 

-        Така е, защото докато се суетим около козунаците и яйцата, ще оставим проверяващия зам.-шеф на КПКОНПИ Тони Балкони  да разсъждава над думите на един мислител в българския футбол „Терасата без къща не е къща“ или защо не над думите на друг наш творец, който роди крилатата фраза „Гот ли ви е, а дано ви мине!“.

 

 

Интервю на Инка Стоянова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 13490 |16.04.2019 А ако дадем на правосъдието сладкиш? . 14| 19403 |08.03.2019 Властта започва отстрел на ”неправилни” медии по закона „Пеевски“ . 8| 8841 |01.03.2019 Гавра! Милиони потънали в Правителствена и от лошо управление, но няма пари за медсестрите . 7| 10393 |26.02.2019 Владимир Шейтанов: Не завиждам на българските граждани при такова управление на адвокатурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads