Реклама / Ads
26| 15893 |08.01.2016 ГЛАСЪТ

Милиционери и уиски вдъхват живот на Мумията в сараите

.
За някои Ленин е вечно жив...
Първите хора в ДПС празнували цяла нощ в Боянските сараи. Лично почетният председател на партията Ахмед Доган на няколко пъти вдигал тостове с 30-годишно уиски за здравето на Лютви Местан и останалите сподвижници от обкръжението си. Трапезите в Боянските сараи преливали от изобилие.
 
За доброто настроение на гостите се погрижили и стройни танцьорки.

Тази лакърдия е публикувана в любимия на Пеевски, Доган и главния прокурор Цацаров сайт.

Същият сайт днес пише друго: "Изменникът Местан...", "националният предател Местан", "Соченият за турски шпионин не се свени да предложи ДПС на концесия на турското правителство" и пр.

Докато го има Пеевски с неговите медии и мафия - ще е така.

За тези и други тъпотии, които ни тровят от години, ще стане дума по-долу.

 

Месеци и дори години наред повечето граждани на страната са в неведение жив ли е Доган, наистина ли е в т.н. сараи, с какво се занимава, двойник ли говори от негово име и пр. Мистерията напомня за практиката на севернокорейските вождове да се появяват пред народа рядко, колкото да се види, че могат да ръкомахат. Затова и всяка информация,

е Доган шава, движи си устните и издава звуци, се превръща в събитие. Епохална глупост, възможна единствено в България и във филм с Роуън Аткинсън... Ето и сега: вдигнал тост на предновогодишен банкет и подгъзниците край него се възпалиха, сякаш Ленин е напуснал мавзолея и им се е явил на живо. И се започна... Доган е спасителят на България. Ако не бил той и ДПС българи и турци щяха да се изпоколят отдавна. Този рефрен тече вече две седмици (всъщност 26 години) в медиите като кален порой. Най-ревностните разпространители, както и друг път, са измъкнати от нафталина милиционери (произведени от пеевските медии в разузнавачи), както и ортодоксални комунисти, прикрили срамотиите си със смокинов демократичен лист. Повтаря се една и съща мантра: България без ДПС и Доган няма никакъв шанс. Честно казано, по-големи глупости могат да измислят единствено същите тези милиционери, ако спрат да си пият лекарствата или прекалят с огнената вода.  

Че старите кадри на ДС защитават Доган - не е новина. Практиката в тази посока продължава вече 30 години. Целта е ясна: запазване на статуквото, в което командват политици-мафиоти и политици-помияри.

Елементарно и гадно. Някога същите милиционери и агитатори ни плашеха, че Доган и ДПС са страшилище за България. Затова и създадоха псевдо патриотични формации, които ужким щели да са алтернатива на етническата партия. Сега пак те ни убеждават колко важен и значим за страната е Доган. И всичко това само заради някаква наздравица, обявена съвсем умишлено за "исторически анализ". Всъщност става дума за  сбор от фрази, повторение на вече омръзнали клишета. Някои от присътвалите на банкета твърдят, че словото било подхванато след шестото уиски, но може и да са сбъркали. Защото нали известният догановед проф. Тадъръков заяви, че почетният председател не близвал алкохол от 6 месеца, а Тадъръков никога не лъже, нали така.

За подобни ситуации, в които от мухата се прави слон, народът има подходящ виц: Шоп вижда за първи път фойерверки и разпалено ги описва на съселяните си: "Нема, нема... па току си ебе майката". С тази разлика, че Догановите словесни фойерверки отдавна са на нивото на евтини китайски пиратки...

Той бил новият/стар истински патриот, шумолят милиционерите и восъчните фигури с баджове на медийни експерти, социолози и политолози. Спасителят Доган! Толкова се вживяха, че аха да забравят Великия кормчия Борисов. Което е грешка и те ще го разберат, може да не се съмняват.

Като се заговори за Доган като за народен закрилник, си спомних "спасителя в ръжта" на Селинджър, който обясняваше колко много иска да спасява децата, тръгнали към пропастта, доливайки си непрекъснато уиски в чашата...

 

Но нека видим от какво всъщност ни спасява властелинът на геополитическите тостове, повелителят на "мухите" в ДПС.

 

От мизерията? За нея той не споменава и дума. Беднотията и проблемите на турци и българи отдавна не интересуват Доган. Иначе той би се срещал с тях, би се опитвал да им помогне по всякакъв начин. Но не го прави. Защото се интересува единствено от бизнес, власт и политическо кукловодство. Комплекс на издигналия се от средите на раята е да неглижира своите.

 

От мафиотския модел #Кой, разграбващ държавата от години пред погледа на управляващите и институциите? И за това не обелва дума. Но пък фактът, че логото на #Кой - Делян Пеевски, към когото има очевадна обществена непоносимост, е в най-близкото му обкръжение, е достатъчен. За каква модерност, промени и демократичност може въобще да става дума, когато Пеевски е палецът, чрез който Доган издава присъди.

 

От Турция? Не е ли странно да ни защитава от Анкара човекът, който лично (според същите милиционери, които сега го заливат с шербет) занесе в турското посолство списък с имената на българските разузнавачи, действащи не само в турското направление? Тогава Турция го привличаше като магнит и за нея извърши национално предателство, а днес не я харесва. Защото заобичал Русия. Москва обаче е наясно колко струват клетвите на един новоизлюпен русофил по "геополитически съображения". След някой ден ако се обърне палачинката той пак ще ни превежда през Босфора за по-пряко към Европа...

Ако Доган бе наполовина толкова умен, колкото га изкарват ибрикчиите, щеше да се лиши моментално и от тях, и от Пеевски. Защото превръщат в гротеска и най-добрите му аргументи и намерения, колчем се появят такива. Ако пък те бяха чели нещо извън устава на партията и този за вътрешната служба, щяха да са чули за Шестата стратегема от Изкуството на войната, която гласи: Убивай с нож, взет назаем. Те са ножът, който ще осигури на Доган печалба чрез чуждата (тяхната) загуба.

Щяха да знаят също, че Елън Уайт отдавна е доказала как болната фантазия убива дори физически. Да вярваш в 2016 г., че е възможен комунистически режим с маска на демокрация, е наистина патология.  Дори мумията на Ленин ще ви каже, че това е бълнуване, кошмар и трябва да се пие отвара от корени на дилянка (валериан) и липов чай...

Опитите за вдъхване живот на мумия, пък била и тя на Доган, е упражнение за наивници, наредили се на опашка пред мавзолея на тоталитарното минало. За тях всъщност е без значение дали говори оригиналът или негово восъчно копие. Важното е някой да полива надеждата, че е възможно да станат пак на 25, да въртят кирки и любов в бригадирското движение, а който не мисли като тях да е враг на народа. Милиционерите на свой ред сънуват Дзержински, прокурорите - Вишински. А Доган е техният билет от игрите на късмета.

Въпреки сковалия го страх, Лютви Местан все пак призна на дадената от него пресконференция, че Пеевски командва в ДПС и в държавата. Което подсказва, че в един момент Доган може да се окаже ножа за мокри поръчки на олигарха милиардер. А може двамата да са решили да действат по Деветата стратегема за мътната вода. Коя ще е уловената риба? Не е лошо Бойко Борисов да се замисли по този въпрос. Чуват се някои нещица в тази посока, а както е известно, в България всички слухове в крайна сметка се оказват верни.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 25344 |06.01.2016 Придобиването на Техномаркет от Пеевски е тест дали държавата е на мафията . 8| 8700 |05.01.2016 Риби, балъци и антиутопии* 2016 . 19| 9128 |04.01.2016 Снегът и Бойко – бели и берекетни . 23| 8376 |02.01.2016 Реформата и партиите - политическата ни класа фалира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads