Реклама / Ads
67| 22146 |27.03.2023 ГЛАСЪТ

Народът се притеснява: Изпрати ли г-н Радев поздравителна телеграма до Вовата и Алек?

.
Те много обичат мира. Изразяват тази любов шумно, сърдят се, ако не ръкопляскаме и ни се карат, щом се усъмним в искреността им. Лети белият гълъб Радев с маслинова клонка в човката, а подире му размахмат крилца някакви същества в бяло, червено и синьо. Клип за мира или непознат епизод от „Чебурашка“?
 

Президентът е главният в тази игра – строг, но справедлив.  Преди дни пак ни смъмри, че нито патрон не трябва да дадем на Украйна. Бе по казармено убедителен: Ясен ли съм! Никакъв въпросителен намек…

 

Да, ясен е. Но за кое? Щото не е като да разпространиш картичка за 8 март с две преплетени ръце…

 

Припомням главната опорка на мобилизираните „миротворци“ по повод войната срещу Украйна: За да има мир, не трябва да има военна помощ за Киев.

Нито дума за агресора. Има ли въобще агресор?

 

Путин обяви, че ще прехвърли ракети с ядрени бойни глави в Беларус. Защо? Никой не заплашва Минск. Обратното – Лукашенко непрекъснато размахма пръст и на Украйна, и на Полша, също и на държавите от Прибалтика. От беларуска територия се изстрелват ракети по села и градове в Западна Украйна, дори към Лвов, където работят в момента много от чуждестранните посолства в Украйна.

 

Миролюбците и президентът Радев мълчат. Те си имат аргумент: Лукашенко се чувства заплашен от Запада, САЩ и НАТО и Путин му помага да запазят заедно… мира, естествено. Вие какво си помислихте? Че той и Путин са диктатори, готови на всичко, за да удържат диктаторските режими, които оглавяват? Няма начин – те са за мир и нищо друго. Мир с атомни бомби.

 

Дмитрий Медведев, зам.-шефът на Съвета по отбрана на Русия, заяви на свой ред, че решението на въпроса с Международния наказателен съд в Хага, който разглежда военни престъпления, ще бъде решен за 8 минути. Толкова била продължителността на полета на ядрената ракета, която Москва ще изпрати на съдиите. Друга маслинова клонка, нали?

 

Иран зарежда руската армия с дронове „Шахед“ и дронове-камикадзета. С тях Москва удря военни обекти като училища, болници, жилищни райони, ТЕЦ-ове и пр.

 

На 1 март президентът на Беларус Александър Лукашенко и държавният глава на Китай Си Дзинпин подписаха пакет от 16 документа, за това как могат да се заобиколят санкциите срещу Москва, като военна помощ за Русия от Пекин да минава през Минск. Софийският клуб на „белия гълъб“ обаче мълчи и по този въпрос.

 

Нашите пернати с маслинова клонка не вярват на доклада на ООН и други международни организации, че Русия е отвела от Украйна хиляди деца, които са разпределени в специално създадени домове и колонии, където да бъдат превъзпитавани в истинските кремълски ценности. Или дадени за осиновяване.

 

Мълчат драгите радетели за мир. Мълчат и туй то.

 

Припомням едно изказване на Путин от 2013 г.: „Ако смятах, че тоталитарен или авторитарен режим е най-предпочитан, бих променил Конституцията“.

През 2020 г. той наистина променя конституцията и вече няма ограничения за президентските му мандати.

 

В мрежата се появи пост от името на проф. Преображенский, онзи от „Кучешко сърце“ на Булгаков: „Путин заяви: Броят на нашите танкове превишава 3 пъти броя на танковете на Украйна, заедно с доставените от Запада. През 1991 г. СССР разполагаше с 6,5 пъти повече танкове отколкото всички армии на НАТО, взети заедно.

Имам въпрос: И какво даде това на СССР?“

 

Милите родни миротворци мълчат за всичко това. Не забелязват дори кървавата баня, в която Русия превръща агресията срещу независима Украйна.

„Настъпва момент, когато мълчанието е предателство“, - е казал Мартин Лутър Кинг. Но като се има предвид, че е американец, мнението му няма как да важи за белогълъбовците.

 

И ако позволите един въпрос: Изпрати ли президентът Радев поздравителна телеграма до Алек Лукашенко и Вовата Путин по повод тяхната решителна крачка към укрепване на световния мир чрез ядрени ракети?

Само питам.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Чувал съм активни миролюбци да казват: "Що ги жали Путин тия скапани западняци, та не ги удари с ракетите и да се приключва". На тези същите "гълъби" децата и внуците са на Запад и в Америка. Дори на др. Нинова и куп други... Радват се на тамошния стандарт на живот, обикалят свободно света, а когато се върнат във ванканция или отпуск, родителите им ги карат да ходят на съветския паметник с руско знаме в ръка. Някои наистина ходят - знаят откъде им идват паричките. Други са наясно, че моделът на Путин е гибелен, но си траят, за да не ядосват домашните... Трети просто не си идват. Те стават все повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 27958 |15.03.2023 НАРОДЪТ? КОЙ НАРОД? . 8| 8415 |26.02.2023 Народът към политиците: Прощавайте задето мрънкахме, че прибирате милиони! . 1| 30611 |23.08.2022 Народът: Ало, г-н Президент, с НАТО и ЕС или пак Троянски кон на Кремъл? . 27| 52884 |13.02.2022 Народът да каже: Взел ли е Горанов 60 милиона от Божков? Борисов е уволнявал по ”изрезки”, а сега вие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads