Реклама / Ads
14| 13671 |08.10.2022 ГЛАСЪТ

Някой да каже на Радев, че у нас липсва законност, не ”масов спорт”

.
Някой да каже на президента Румен Радев, че войната по пътищата е заради липсата на законност у нас, а не заради липсата на “масов спорт”, “природосъобразен начин на живот” и “патриотично възпитание”.
 

Интересен се оказа иначе краткия коментар на държавния глава от Ямбол, където се провежда първия турнир по утринна гимнастика. 

 

Господин Радев, моля ви, не говорете глупости. Липсата на масов спорт може да е причина за много проблеми на поколения българи (и не само), обаче войната по пътищата не е един от тях. 

 

Не е ли войната по пътищата и масовото шофиране след употреба на дрога и алкохол резултат от беззаконието в страната? Не е ли резултат от ширещата се корупция, полицейските, прокурорските и политическите чадъри над престъпници? 

 

Не е ли спортувал Георги Демерджиев, бившият футболист като малък, че е седнал зад волана на мощната си кола дрогиран и помете две момичета на столичен булевард? Не е ли спортувал и Димитър Любенов, който уби французин на столичното Околовръстно шосе, след като се качи да кара пиян и е бил ескортиран от полицията, която някак си бяга от местопроизшествието, а прокуратурата не позволява полицаите да бъдат задържани?

 

Не е ли спортувал като малък фигуристът Максим Стависки, който преди 15 години предизвика жестока катастрофа край Приморско, убива 23-годишен младеж и изпраща Мануела Горсова в будна кома?

 

 

Не е ли проблем, господин Радев, че тънем в дрога, след като полицията масово хваща надрусани шофьори из страната? Не е ли проблемът в това, че прокуратурата ги пуска, в МВР бавят преписки, корумпирани полицаи си затварят очите заради петдесетолевки, подадени от прозореца на шофьорската седалка? Не е ли проблем, че борбата с войната по пътищата се е превърнала в шаблонно изказване от страна на силните на деня, но няма резултати?

 

Питам само. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 31236 |04.10.2022 Към президента Радев: Да си кажем, защото ни проглушава фалшиво ехо . 18| 54299 |03.10.2022 Идва голямото плюскане с Борисов, Радев, Гешев, Гълъб и Карадайъ. Но как ще управляват? . 1| 14963 |14.09.2022 Какво ще каже ЕНП за: Меркел гола на спалня, до нея милиони евро и пищов, а г-жа Мецола е „проста малтийска п…а“? . 0| 54653 |20.07.2022 Политици и магистрати също плачат: А сега кажете откъде са милионите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads