Реклама / Ads
0| 11006 |01.03.2022 ГЛАСЪТ

Нинова ни отреди роля на погребална команда за Украйна, за да угоди на Кремъл

.
Корнелия Нинова иска да е Пепеляшка, но вълшебната пантофка да си е все у нея и богатият празник да не свършва никога. Сиреч, както казваше Борисов, да е хем вице-премиер в пронатовско правителство, хем да е вярна снаха на Кремъл. Трудно упражнение, което не й се удава.
 

Властта й харесва ужасно много и затова не смее да роптае в коалицията. Ще се съгласява и ще преглъща неприятни за нея неща, само и само животът на кабинета да продължи по-дълго, а с това и нейният престой в него. Облагите изискват жертви и компромиси.

 

От друга страна лидерката на БСП трябва да си осигурява подкрепата на онези „червени“, които се прекланят пред Путин. Заради тях и заради наследената зависимост на ортодоксалните комунисти от болшевизма, тя опитва да е нещо като патерица на Кремълските безумия от 2014-та насам.

 

Натовка е, но де изпращаме оръжие за Украйна, защото сме щели да заемем страна. Ами НАТО и ЕС вече заеха категорично страна и ние сме част от тях. Страната вече е заета, г-жо Нинова. Може би да помагаме на украинците като им изпратим чували за труповете?

 

Натовка е, но да сме против санкции срещу Русия. Как тогава да бъде спрян Владимир Владимирович, който изпрати чеченски полкове, които да унищожават украинци с викове Аллах абкар? Да му целунем... ръка? Знае ли г-жа Нинова, на какви мисии изпраща Путин въпросните чеченци от полка „Изток“ в Сирия, докато тя се просълзява от щастие, че синът й е в САЩ, а не в Русия или Украйна?

 

И въобще, за кого е предназначено самодейното й шоу? Дали си вярва, че успява да прикрие лицемерието?

 

Германия, Хърватска, Чехия, Великобритания, Канада, Румъния и много други изпращат всякаква помощ на Украйна, включително военна и подкрепят санкциите срещу Москва - те глупаци и садисти ли са? Тя и бесепарите от нейния кръг ли са най-мъдрите и благородните?

 

И за двуличието има граници.

 

Във военно време полковите оркестри са и погребалната команда, която изнася труповете от района на бойните действия. Нинова тази роля ли избра за България в сегашната ситуация?

Да беше отишла със служебния мерцедес до границата да види и чуе бежанците от Украйна. Но е заета. Много заета...

 

Невероятно е как подобни хора си вярват, че винаги са прави!

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 59536 |18.09.2021 Каква е ролята на Борисов в световния скандал с Кристалина Георгиева и Саудитска Арабия? . 41| 18748 |09.08.2021 Шест контрааргумента на тези на Слави Трифонов за подкрепа на кабинета. Ролята на враната . 11| 42259 |14.12.2019 След НС на БСП - Пеевски срещу Нинова за „Позитано“ 20 . 16| 11788 |13.07.2019 Български държавни прокурори в ролята на … частни адвокати на руско предприятие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads