Реклама / Ads
9| 16860 |28.01.2020 ГЛАСЪТ

Топ 3 на скритите, манипулативните и фалшивите новини в медиите

.
Да караме направо, че да не губим време. Андрей Райчев се огъва като мокра връв по темата за главния прокурор Гешев срещу президента Радев. Уж иска да каже нещо много важно, хем личи, че го е страх от прокуратурата, та чак му избива пот по челото. А го е страх, защото знае, че прокуратурата знае за едни получени пари.
 

Затова Райчев гледа да оправдае Гешев. Ако вярваше, че Гешев е прав, щеше да е искрен, но не беше.

 

Същата „песен“ пее и проф. Георги Близнашки. Тъжна гледка е бивш „червен“ депутат, който е готов на всичко, само и само да се хареса на силните на деня.

Райчев и Близнашки – в графата „мазни“ или „страхувани“ новини.

 

Една тема изчезна от медиите като с магическа пръчка. Темата за хазарта. Избухна скандал, започна война, последваха изявления, закани, фенове, срещи при премиера, закани за убийства, екшън с Ролс Ройс, натъпкан с грузинци и оръжия, проектозакон на Валери Симеонов, проектозакон на Владислав Горанов, чевръста Менда Стоянова, прокурорски проверки, проверка на АДФИ, премиерски закани, после оттегляне на единия проект, поправки, пак спорове, намеци от задкулисието и прочие. Няма вече такава тема. Сякаш никога не е имало. К’во стана? Кой разпореди на медии, министри, експерти и обикновени балалайки да млъкнат? Да не би премиер и хазартен бос да са се разбрали на четири очи? Така ли става? Кой вдига пушилки, обявява войни и после ги прекратява? За правова държава ли става дума. За мафия ли? Това е в графата „скрити новини“. Заповядано "скрити".






Шоуто на Николаос Цитиридис. Понеделник, 22,30 часа, бТВ. Огромна рекламна кампания предшества шоуто. Начало и… грандиозен провал. На следващата сутрин цялата бТВ е мобилизирана да хвали невероятния успех, триумф и величавост на предаването. Страшно лицемерие, което дори не може да бъде прикрито.

Накратко: безпомощни сценаристи, нелепа имитация на Слави Трифонов, уникално съчетание на бездарие с желание за изява е липса на самооценка – всичко това в несъразмерната усмивка на Славена Вътова, обявена като партньор. Николаос, Цитиридис, ако си това, което искаш да ни убедиш, зарежи тези сценаристи и натрапената Вътова. Твърдят, че си талантлив и интелигентен. На премиерата не пролича. Докажи го, ако можеш. Гледали са те над 1 млн зрители, защото е надделяло любопитството. Някой турски сериал може да е гледан и от повече. Това ли е критерият? Защото снощното представление бе обидно за зрителите. А оркестърът... Темата засега отива в графата „измислени новини“. Без актуални теми шоуто ще е куц кон. Не заблуждавайте Николаос, ако го уважавате! Ако той притежава интелекта, който му приписват, ще разбере. Ако не - чао.






Позорно е медии да представят протестите пред МРРБ и МС като бунт на агресивни хора, упражнили насилие срещу въоръжените полицаи. Бити и арестувани са протестиращи, а униформените, накарани да кажат пред медиите, че са били нападнати, трябва да се засрамят. Страшно им личи, че не казват истината. Да, така е в тази страна, но нещо е започнало да се променя и дори манипулациите няма да спрат този процес. Това е за графата „фалшиви“ и „манипулирани“ новини.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 22385 |27.01.2020 Главен прокурор срещу президент – първи версии . 16| 15574 |27.01.2020 Управление тип питохуи* – безобидно на вид, но отровно. Вот и после . 10| 20830 |23.01.2020 Ало, Горанов съм, какво стана с хазарта? Благодаря, и той ще е доволен...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads