Реклама / Ads
134| 47764 |14.07.2020 ГЛАСЪТ

Огнян Стефанов: Очаквам всеки момент да бъда арестуван

.
Огнян Стефанов
През последния половин час телефонът ми звъни непрекъснато. Познати, непознати и колеги. Предупреждават ме, че ще бъде арестуван, други искат да коментирам изнесени от прокуртурата записи на мой разговор с Васил Божков. Помислих, че преувеличават. После прочетох съобщението до медиите на говорителя на главния прокурор и разбрах, че трябва да си приготвя лекарствата и някои други неща и да очаквам да ме приберат.
 

Уважаеми читатели, сайтът Фрог нюз е на повече от 13 години. Били сме критични към всяко управление, когато сме имали доказателства и информация за злоупотреби, корупция и неспазване на обществения договор. Написал съм 4 книги и стотици анализи, в които съм заявил своята позиция. Плащал съм жестока цена за правото да имам мнение.

 

Знам, че не съм извършил нищо нередно, но знам също, че прокуратурата може да ме обвини във всичко, което реши. Вече имам четири повдигнати подобни обвинения. Някои паднаха в съда, но съдебният „маратон” продължава...

 

Снощи участвах в предаването на Слави Трифонов. Говорихме за свободните и несвободните медии. Днес чакам да ме арестуват. Каква ирония...

 

Колкото до разговорите ми с Васил Божков, те са чисто журналистически и няма да откриете дори намек за нещо конспиративно в тях. Не познавам този човек. Но той е част от информационния поток и задължение на всяка медия е да търси и неговото мнение по неща, които по някакъв начин го засягат.

 

Да, разговарял съм и с Цветан Василев, който е в Белград. Говорили сме за различни неща. Но да ме въвличат в заговори и антидържавна дейност – това е отвратително.

Нещо повече, убеден съм, че в действия на властта и прокуратурата има  неща, които наистина могат да бъдат характеризирани като ущърб на обществения интерес и гражданските свободи.

 

Това е. Да идват...

 

Огнян Стефанов

Основател на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 48414 |08.03.2018 Огнян Стефанов: До враговете ми . 17| 19309 |01.10.2017 Огнян Минчев: С Антон Тодоров ГЕРБ легитимира милиционерската олигархия . 33| 39529 |29.10.2013 Строители на капитализма: Огнян Донев – новият бос на кръга „Капитал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads