Реклама / Ads
26| 14947 |11.04.2023 ГЛАСЪТ

Руският академик Рашидов пак ще е председател на НС. Така наредил боса на ГЕРБ и приятел на Путин

.
Рашидов обяснява нещо на Борисов... Източник: БНР
Вежди Рашидов отново ще бъде наложен от ГЕРБ за председател на Народното събрание. Кандидатурата му била одобрена от лидера Бойко Борисов, който ще оглави парламентарната група, като най-старши сред депутатите. Това ще е единствената промяна от участието на ГЕРБ в законодателната дейност, тъй като почти няма нови лица. Това съобщиха за Фрог нюз хора от партията на Борисов.
 

Рашидов се опитал да отклони номинацията за заемане на високия пост, но Борисов му казал да не се прави на много скромен. Така сме решили и така ще бъде, отсякъл партийният шеф, твърдят нашите източници от централата на спечелилите изборите. И Вежди кандисал, за да не троши хатър на своя другар.

 

Днес ще се проведе събиране на депутатите, за да получат указания как да се държат в първия парламентарен ден на 12 април, за когато президентът Румен Радев определи да е първият работен ден на НС.

 

Вече четвърти мандат на парламента ГЕРБ представлява избирателите си с едни и същи хора с много малки изключения. Целта е парламентарната група да работи като машина, според разпорежданията на боса. В структурите в страната има недоволство от този ретрогаден модел, но гласът на хората по места засега остава нечут.

 

На 21.10.22 Вежди Рашидов бе избран за председател на Народното събрание. Той бе номиниран от четири партии по време на председателски съвет.

Той събра 139 гласа подкрепа, 73 гласуваха "против".

ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход" подкрепиха кандидатурата на председателстващият тържественото заседание. Формално Рашидов бе номиниран от Корнелия Нинова от БСП, която е била упълномощена от другите парламентарни групи да представи кандидатурата на най-възрастния депутат.

 

Припомняме: Вежди Рашидов е руски академик. Преди време той бе удостоен със званието от Международната академия за изкуство и култура. Церемонията се състояла в Специалната патриаршеска зала на храма "Христос Спасител” в руската столица.

Вежди Рашидов е получил тога с шапка, диплом и академичен орден с лента.

Много от членуващите във въпросната академия, както и от получилите почетни научни титли се отказаха от тях, след като Русия нападна независима Украйна. Вежди Рашидов не бе сред тях, което се тълкува като подкрепа за руската агресия срещу украинския народ.

Рашидов се отказа от званието "академик" на Българската академия на науката, поради протести срещу решението на БАН да го титулова. Тогава той заяви, че е академик в Русия, което било много повече...

 

По този повод някои се шегуват, че фамилното име "Рашидов" има общ корен с думата "рашизъм" - руски вариант на фашизъм...

 

Знаем и топлото отношение на Борисов към руския президент. През 2020 г. той заявява, че е приятел с Путин, и с Ердоган. Също и с Тръмп, допълва пред журналисти.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 13094 |23.02.2023 Смразяващи съвпадения в реч на Мусолини и обръщението на Путин. Фашист ли е руският диктатор? . 25| 14664 |29.12.2022 Руският шпионаж в България и дупедавците: Епопея на наглостта и предателствата . 27| 10767 |21.10.2022 Пихте с дявола и резултатът е... Вежди Рашидов. Тежка радост ни налегна . 25| 57796 |13.10.2022 Поканете Митрофанова в НС и ще видите, какво ще стане. Рашидов разби лицемерието на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads