Реклама / Ads
14| 8473 |08.07.2024 ГЛАСЪТ

За пореден път Стефка доказа, че е велик спортист и човек!

.
Магучих и Стефка
Украинката Ярослава Магучих подобри с 1 сантиметър рекорда на българката Стефка Костадинова. Това е световна новина, която за няколко часа обиколи планетата и измести футболните страсти от Европейското първенство в Германия, тенис битките на Уимбълдън, надпреварата във Формула 1 във Великобритания и футболните драми на Копа Америка…
 

Агенциите  поздравяват Магучих, която покори българския рекорд, задържал се 37 години. Всички обаче не крият възхищението си от нашата Стефка Костадинова и цитират нейните топли думи към младата нова шампионка. Помним, че Стефка още преди време предсказа, че именно украинката може да подобри рекорда и това може да стане по време на Лятната олимпиада в Париж. Е, стана малко по-рано.

 

Но друга ми е мисълта. Рекорди се поставят и се подобряват. Това е великата цел на спорта и всеки спортист. Затова милиарди хора обичат спортистите и следват техния пример към върха.

Стефка Костадинова се откроява и в това отношение с поведението си на супер атлетка и човек. Тя не просто оглавява Българския олимпийски комитет, не присъства формално на заседанията на най-високо ниво в Международния олимпийски комитет. Абсолютно заслужено името й е в Залата на славата. Тя притежава и златен Оскар, с който са удостоени буквално най-добрите в света за десетилетия наред.

 

Не мога да премълча обаче, как българи изляха кален водопад от обиди към украинската състезателка. Изразиха  грозни съмнения относно постижението й. Използваха обидни думи, позволиха си дори цинизми и заораха в политиката, крайния национализъм и сексизъм. Въпросните субекти явно не си дават сметка, че по този примитивен начин за изразяване на елементарни емоции обиждат не само новата рекордьорка, но и нашата Стефка. И спорта като цяло.

 

Да не забравяме, че германски експерти неотдавна направиха задълбочени изчисления и доказаха, че в Рим Стефка всъщност е преодоляла 227 см! Извънземно!

 

Костадинова е и ще остане в сърцата на всички българи. Тя е написала златна страница в спортната ни история. Това е.

 

Грубите нападки само доказват още веднъж, че проблемите в образованието, домашното възпитание и здравeопазването у нас наистина са големи. Дефицитът на интелект винаги води след себе си неуважение, грандоманщина и агресивност.

 

Стефка Костадинова ни даде пореден урок за благородство и достойнство.

 

Ще цитирам нейни думи отпреди време: „Тези 209 см през годините станаха нещо като мой запазен знак, нещо като емблема, която е като доказателство за човешките възможности. Но световният рекорд не е само мой. Той е на България“.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11746 |04.07.2024 Целувката на смъртта: Борисов и идиотите край него са ясни, но защо умни хора му се връзват? . 8| 21606 |30.06.2024 Инквизицията е жива, възкресиха я МРРБ и АПИ по трасето Ботевград - Мездра . 19| 10983 |28.06.2024 Шоуто на инспектор Жак Клузо в НС: Брендо бил трети в двуместен самолет, обръчът се затяга и други смешки . 29| 12919 |25.06.2024 Да признаем честно: Кремъл е свърталище на убийци и психопати, а Песков е домашното животно на Путин!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads