Реклама / Ads
17| 13793 |21.10.2021 ГЛАСЪТ

Последните оръжия на статуквото: ксенофобия, болшевизъм и спящият красавец Гешев

.
Всички, които не крещят, че България е фронтова линия на САЩ срещу Русия, ”Да живее Кремъл” и ”България е колония на САЩ”, са фашисти. Така твърдят националисти от различни формирования. Те не могат да се търпят помежду си, заради завладелия ги нарцисизъм, но са единни в агресията срещу несъгласните с тях. Това е познато, но високите децибели и лозунгите в кампанията им е повод за повече бдителност.
 

Тя се налага, защото вчера чухме страховити неща от юрист, кандидат за вицепрезидент на един от лидерите на партия, която нападна евреи, турци и др. етнически групи, които били „гости“ на българската територия. А тази земя ние, българите, сме напоили с кръвта си. Последното е вярно само донякъде, защото кръвта си за България са дали предци, на които все по-малко приличаме. Днешните „патриоти“ са готови по-скоро да пуснат кръв на други, а не своята, с което напомнят за коминтерновци от периода, когато домакин им е бил чичко Сталин, а не на нашите апостоли, с които се кичат с повод и без повод.

 

Класически пример за юдофобия в СССР са погромите срещу евреите, под лозунги на комунистическото правителство за борба срещу антисиметизма и ксенофобията.

 

Защо след толкова години у нас се есхумират настроения, характерни за режимите на Хитлер и Сталин? И как да си обясним крясъците на „патриотични“ групи, че президентът Радев и служебното правителство са фашисти? Нали ксенофобията е част от идеологията на фашизма и крайният болшевизъм? Как така нашите „патриоти“ са хем срещу „гостите“, хем обвиняват във фашизъм други? За раздвоение на личността ли става дума или за предизборна тактика?

 

Фашизмът възниква в Италия по време на Първата световна война и е повлиян от националсиндикализма в противовес на либерализма, анархизма, консерватизма и дори на марксизма. Фашизмът проповядва военизиране на обществото и управление с твърда ръка. Характерни за фашизма са крайните мнения и агресията. На такива приличат заплашителните призиви и лозунги, както и налетелите да бият образователния министър и искащи разправа със слугите на САЩ и НАТО, напускане на ЕС и връщане към дружбата с Москва. Един от кандидат-президентите дори обеща да звънне в Кремъл и да уреди намаляване цените на газа… Друг твърди, че без Русия нямаме бъдеще.

 

Невероятно е докъде могат да стигнат щенията за власт. Именно за власт, защото интересите на обществото отсъстват от тази пропаганда.

 

Злоупотребата с отношението на много българи към руския народ (не към властващата идеология с имперски амбиции) е манипулация на утвърдени ценности. Но и дори в това има доза дискриминация, защото в освободителната война, а и в червената армия, са служили освен руснаци също украинци, беларуси, финландци, узбеки, грузинци, арменци, осетинци... Защо не ги споменаваме?

 

Пропагандата, че Русия е икономическо чудо и спасителен бряг за заблудени души като нас, българите, издиша сериозно. През 2020 г. тя изпада от Топ 50 на държавите по стандарт на живота. БВП на Русия през 2020 г. е 1,5 трилиона долара. На САЩ е 21 трилиона, а на Германия – 3,8 трилиона долара… Как стана така, че победителят във ВСВ е далече зад победената Германия? И защо децата и внуците на най-шумните защитници на кремълската пропаганда учат и работят в страни на „прогнилия капитализъм“, а не в Москва, Владивосток или Перм?

 

Агресията, на която ставаме свидетели е част от нещо много по-голямо, което застрашава устоите на нацията. Големият губещ от месеци насам е Бойко Борисов и неговата ГЕРБ. Освен излизането от властта, голяма болка за бившия премиер е и президентът Радев. Борисов толкова е свикнал да държи всички бюджетни средства в ръцете си, че без тях е като озовал се в пустинята човек без грам вода. За да си върне комфорта на властта е готов на всичко. От подклаждане на протести по всякакъв повод и случай до купуване на гласове и цели формации. Тук не става дума дори за идеология, защото заклетият комунист, събудил се една сутрин като десен субект, няма дори политическа платформа. От пребиваването му в СИК, през МВР и начело на правителство той е отдаден на две въжделения: власт и пари.   

 

За да ги притежава няма скрупули да ползва националистически и друг вид крайни формации, криминални групировки, както и фирмите, облагодетелствали се от обществените поръчки и държавния ресурс.

 

Стигаме до най-важното: защо това е възможно в държава, претендираща за демократични ценности и спазване върховенството на правото? Ами защото съдебната система е овладяна от кръгове на задкулисието, а главният прокурор е в топли отношения и зависимости от същите тези кръгове. Неговото бездействие спрямо развихрящата се ксенофобия и вонящите случаи на корупция в политическите върхове се родеят с предателство към нацията. На него не може да се разчита, а и престоят му там, където е, изглежда към края си.

 

До изборите за президент и парламент има още три седмици. Да запазим самообладание и здрав разум. Мътният порой ще изтече.

 

Иван Вазов ни е завещал мъдрост, която не бива да забравяме: „Да имаш милост към немилостивите е така подло, както да я очакваш от тях.“ И още: ,,…България заслужава да се потрудим за нея.“

 

Има граници, които не трябва да се прекрачват и предизборните кампании не са оправдание.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 15209 |09.04.2021 Единайсет оръжия на Борисов за убиване на опозицията . 50| 30537 |11.09.2020 Поклон пред Вожда! Последните успехи и приключения на Бойко . 5| 29277 |18.08.2016 Кандидат-президентски мотиви: енергетика, петрол и оръжия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads