Реклама / Ads
0| 4937 |07.09.2022 ГЛАСЪТ

Превърнаха ада в залетите села в политическо реалити шоу, медиите щастливи

.
Това се получи, а не трябва...
Получихме тв сериали за природния ад, който се стовари върху залетите села в Карловско и Пловдивско. Неадекватните репортерски въпроси от сорта „как се чувствате след бедствието“ да не говорим. Същото противно впечатление правят и всички наелектризирани политици, които пренастроиха кампанията си и се появиха с ботуши и лопати в някои от селата.
 

Никой не вярва, че са там по чисто човешки подтик, никой. Отровен популизъм: Ах, колко сме загрижени за народа. Загрижени са за няколко гласа повече…

 

Особено фалшиво в този креслив хор прозвучаха посланията за съединението, което правело силата.

 

Да, доброволци има и това е добре, но не са отишли там, за да дават интервюта и да позират пред камери. Кметовете вършат най-много работа в момента: организират, тропат на затворени врати, търсят техника и институции, замръзнали във времето. Премиер и министри нямат място там – те трябва да осигурят ресурс и да помагат с техника и средства. Стига са се киприли пред микрофоните. Гълъб направо обеща светло бъдеще и живот в рая на потъналите в мъка хора.

 

Зад този шум и тупурдия се случват съвсем други неща – гадни и загробващи.

 

Пороят е извлякъл стотици кубици дърва за огрев от дворовете. Горски служители ги маркират и не дават на собствениците да търсят и да приберат, ако намерят от своите дърва. Хората са платили веднъж, сега ще платят още веднъж, за да си осигурят топлина през зимата. Цените ще бъдат спекулативни със сигурност.

 

Тези, които са се застраховали имат проблем. Все още много от тях не са посетени от застрахователите, но са предупредени да не пипат нищо, защото… Тепърва ще се правят огледи, но има умрели животни, които се разлагат и пръскат смрад и зарази. Не могат хората да си приберат мебели и домакинска техника – чакат застрахователите.

 

Липсва пътна и строителна техника, която да изтласка хилядите тонове тиня, дървета и камъни, за да могат местните и доброволците да са по-ефективни с лопатите, количките и кирките.

Има вече случаи на мародерство. Чевръсти крадци грабят печки, котлони, телевизори, покъщнина. Населението се опитва с голи ръце да воюва с тази човешка напаст и агресия. Непосилни битки, особено за възрастните хора, които със загубените си домове са загубили живота си…Мародерство, запомнете.

 

Бодряшките изказвания и обещания на политиците в този момент по вредност се равнавят единстено със самото природно бедствие. Фалшивата загриженост наранява тежко пострадалите, те и без това не знаят на кой свят са.

 

Намалете децибелите и увеличете КПД. Това се иска от властта и институциите. Това не ви е реалити или куклено шоу. Животът, а не жури оценява.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 11206 |09.09.2015 Корупцията и съдебната система превърнаха 9 септември в блян . 47| 43028 |09.05.2012 Стига рев за Дъбене! Всички села са зле! . 0| 7381 |09.05.2007 Президентът е педофил! Или как лъжите за някаква снимка превърнаха обещаващ скандал в гротеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads