Реклама / Ads
42| 34460 |18.11.2015 ГЛАСЪТ

Превратът успя! Отнеха на Борисов най-свидното - МВР

.
Преврат срещу премиера Бойко Борисов наистина има. Той бе осъществен по всички правила на конспирацията и постигна своята цел. На Борисов бе отнето най-свидното - МВР. Там бе нанесен ударът на превратаджиите с бели якички.
Целите:

 

1. Да бъде ударен премиерът, за да стане по-отстъпчив към исканията на една определена политико-мафиотска група.

2. Да бъдат дестабилизирани МВР и службите, за да продължи контрола върху тях, упражняван от същата тази олигархична група.

3. Да се манипулира общественото мнение, че зад спонтанните полицейски протести стоят Цветан Цветанов или Реформаторския блок (в частност Радан Кънев).

4. Да бъде отслабено коалиционното правителство, да се тръгне към предсрочни избори и след това ГЕРБ да управлява с ДПС.

 

Последната цел е начало на втория етап от планирания преврат.

 

Авторите: Финансовият министър Владислав Горанов и депутатът от ДПС Делян Пеевски.

 

Реализацията: Скриваното до последният момент предложение за орязване на социалните придобивки на служителите от МВР, службите и армията да изиграе ролята на взривател. За него не са знаели нито вътрешният миистър Румяна Бъчварова, нито Цветан Цветанов, шеф на парламентарната група на ГЕРБ. Не е знаела и председателката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. Знаели са Горанов и Пеевски.

Горанов сервира "новината" на първото заседание на МС след изборите и я представи като реформа. Номерът мина и скандалът ескалира избухна по план.

Забележете: ДПС моментално подкрепи полицаите. По законите на конспирацията това се смята за прибързано и като признание за съучастие. В случая обаче целта бе да се демонстрира сила и безпардонност.

 

Планът включва и включване на пропагандната медийна машина на Пеевски. Тя заля публичното пространство с твърдения, че финансовият министър е гений и реформатор, а Бъчварова трябва моментално да си ходи. Възползваха се от неадекватното поведение на социоложката Бъчварова, оказала се на неподходящото място в неподходящото време по неподходящия начин. В подкрепа на манипулационните тези бяха призовани политолози, социолози и експерти, известни със слабостта си към хонорарите и с обвързаността си към определени кръгове.

 

Резултатът: Успешен първи етап на преврата. Премиерът е наранен тежко. Последните му публични изяви и дори поведението му потвърждават този извод. Очеидно е осънал, че МВР вече не е негова територия. Отнеха му я и настроиха състава на ведомството и службите срещу него.

Пеевски остана в сянка. Той предпочита тази позиция. Медиите му обаче атакуваха всички, които бяха набелязани като мишени в този момент. Фаворизиран и пазен бе единствено Горанов. 

Статистиката е красноречива. От 3 ноември досега в основните пеевски медии са публикувани и излъчени 294 текста, в които се твърди, че някой е спонтанният полицейски протест е организиран. В 204 от тях реформаторите и Цветанов са посочени като подбудители. В останалите са нападани синдикатите или са посочвани други виновници за бунта. В 193 публикации обект на критики е била Бъчварова. В 181 текста Владислав Горанов е сочен като реформатор и спасител на МВР и правителството. Над 100 са публикациите, визиращи позицията на ДПС като "правилна и конструктивна". В над 140 публикации директно се зове към модел на силови действия и твърда ръка. Индиректно и директно за "спасител" е посочван Бойко Борисов. Има дни, в които медиите на Пеевски са сменяли отношението си към протестиращите по 3-4 пъти - от "закононарушители, заслужаващи наказания" до "честни и доблестни" служители.

Най-натрапващото в плана е изкуственото формиране на култ към Борисов, чрез илюзорна (лицемерна) подкрепа на премиера.

 

Защо премиерът Борисов се държи благосклонно към превратаджиите е сложен въпрос, заслужаващ специално внимание. В този момент могат да се предполагат два варианта: изчаква подходящ момент, за да отвърне на удара или е обързан с превратаджиите по начин, който му връзва ръцете. 

 

Предстои втори етап от плана. Той ще има за задача да създаде нов образ на ДПС и да подготви общественото мнение за новата роля на "обновената" партия.  Ще бъдат изчистени (примидно) някои от тежестите на движението.

 

"Алфа анализи"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 36| 16573 |23.10.2015 Защо Нова тв спести на Борисов скандалите с Лихтенщайн и ваксините? . 83| 31631 |13.10.2015 Пеевски медии: Борисов, Доган и Пеевски са разследвани в Лихтенщайн! . 30| 11799 |21.08.2015 Костинбродската коалиция на Борисов . 56| 14125 |14.08.2015 Борисов да се поучи от Сталин за жертвите на пътя
Реклама / Ads