Реклама / Ads
25| 7635 |13.07.2023 ГЛАСЪТ

Президентът и пилонът – кой колко е висок?

.
Тази вечер президентът на РБългария ще открие пилона на поляните на връх Рожен. Пилонът е висок 111 метра. Колко е висок президентът се измерва не с ролетка и кантар, а по съвсем други неща, не по-малко важни от трибагреника, който ще се развее в Родопите.
 

Рекламната кампания за пилона днес достига своя пик. Отвсякъде валят съобщения за грандиозни музикални изпълнения, военни почести, рецитации, хора и конкурси за национални носии. (Защо няма за турски, арменски, еврейски, гагаузки, македонски и др. носии – една нация сме?)

 

Ще има много хора на роженските поляни, това е извън съмнение. Повечето със сигурност носят в себе си патриотични чувства – истински или не толкова истински.

Съмнения се появяват от това, че към Родопите вече пътуват и членове на паравоенни организации, призоваващи за въоръжена борба срещу всичко ново и за съюз с Путин. Натам отиват и футболни агитки, популярни с патриотични татуировки. Май вече свикваме с тях.

 

И все пак повечето хора ще са там от чистия порив за национална принадлежност. Надявам се и вярвам в това.

 

Не е толкова важно, че ще пушат скари, че ще се пие алкохол на корем, а сергиите ще пръскат кич като за световно. Навсякъде е така и в това няма лошо. Народът не разпуска с Парашкев Хаджиев, Моцарт и Вагнер. Към върхарите ще се носят автентични народни шедьоври, но и турбо чалга. Събор е.

 

Мисля си обаче, че президентът Радев ще използва това, за да докаже в словото си колко прав е бил като е натрил носа на украинския президент Зеленски с теорията си за мир, конфликт, а не война и невъзможността Украйна да победи руския агресор. Помнете ми думата: това ще чуем.

 

Организаторите използват държавния глава, за да официализират мероприятието. Той от своя страна ще се възползва от масовката за свои цели. България обаче ще остане разделена по темата за показния и автентичния патриотизъм.

 

Пилотът знае кога губи височина. А в момента се случва точно това. Освен ако…, но едва ли.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Ген. Хуан Перон, легендарен аржентински президент, изкачил се до високия пост на крилата на народната любов и изгонен от поста от същия този народ, казва: Говорим на хората за политика и социални проблеми, а се получава винаги луна парк.

Не знам защо се сетих за Перон…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 14600 |07.04.2023 Един неандерталец до 100-е интелектуалци: Колко от вас са мачкани и преследвани от режима „Борисов“? . 34| 13965 |05.04.2023 Борисов с условия за кабинет, както Путин за мир. Колко още могат да бъдат лъгани българите? . 40| 18479 |09.03.2023 За колко дни ще бъде забравен паметникът на съветската армия? Отговорът е в Плевен . 45| 12176 |22.02.2023 За Путин, няколко изречения, ако може?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads