Реклама / Ads
17| 13370 |10.01.2020 ГЛАСЪТ

Прокуратурата вече е главният политически фактор

.
Те завладяха държавата...
Политици, експерти и кметът на Перник призовават да не се използва водната криза за правене на политика. Само че водната криза е резултат от лоши политики на назначени по политически съображения калинки.
 

Идва прокуратурата и арестува този и онзи. Ние сме силата, в нас е тоягата. И е така - действията и влиянието на Специализираната прокуратура го доказва. Представете си, че главният прокурор утре задържи премиерът и ресорните министри, които по закон носят отговорност за управлението на ВиК и въобще водите. Или за корупционни схеми при строителството и ремонтите на пътища. Може и за проблемите с Тол системата. Има предостатъчно основания за белезници. И ГЕРБ не просто ще пострада, а ще пропадне. Главният прокурор ще се аргументира с достатъчно точки и алинеи. От една страна Гешев ще бъде поздравен от гражданите, а от друга – от Брюксел. С един куршум – два заека.





Говори се не отсега, че назначението на предишния главен прокурор Сотир Цацаров е било в голяма степен дело на депутата от ДПС Делян Пеевски и кръгът зад него. Същите съмнения витаят и около предрешения избор на Гешев. Един от аргументите е упоритият отказ на Гешев да признае връзката на Пеевски с фалирането на КТБ и със стотиците милиони, получени от олигарха-политик от същата банка и фирми, свързани с нея. Както и с криминалното придобиване на активите на банката. А тези връзки бодат очите…

 

В подобна зависимост от прокуратурата са всички партии в парламента. Няма значение, че няма да признаят. Това важи и за политици от всякакво ниво. Сковани са от страх. Затова не чакайте и реформи в обвинението.

 

В същото време висши и не само висши прокурори – в София и по места – са зависими от споменатия вече кръг, тъй като кадровото им израстване е зависимо от този кръг. Което пък води до окончателното установяване на диктатура на прокуратурата.

 

От БСП искат вот на недоверие към правителството за безводието и лошата екополитика. Е, и? Гласовете всеки може да преброи – правителството ще оцелее. ВМРО, НФСБ, Воля и Атака знаят, че може и да не са в следващия парламент. Това ги изключва от възможност за участие във властта, а това е и спиране на финансовите кранчета. Просто ще изчезнат. Този кабинет им е нужен като"слънцето, въздуха и ВОДАТА" за всяко живо същество. Водата и въздуха са под въпрос, а слънцето вече е приватизирано, ако разбирате намека...

 

Стабилността на кабинета обаче вече не зависи от техните сделки, договорки, кандърми, претенции, пазарлъци, извивания на ръце, претенции, обещания и прочие „политически инструменти“. Зависи от прокуратурата, която може по всяко време да реши дали да има предсрочни избори или не. Това дава на ДПС изключителни възможности. Защото кръгът, олицетворяван от Пеевски, е кръгът на баш олигарха от сараите в Бояна. Съмнява ли се някой в това. Дали зад това стоят Русия, САЩ, Турция или някой друг - е все едно. Дървото го ядат всички българи.





Посочването на този кръг не е фокусиране или сатанизиране. Просто това е истината и тя не е тайна за никого. Аргументи, примери и факти колкото искате. Например, че на пазара вече няма нито един всекидневен вестник освен под контрола на Пеевски. Това е пълен монопол върху пропагандната машина, която върши своята работа. Именно тази машина тръби, че водната криза е пореден заговор срещу правителството и персонално срещу Бойко Борисов. Всъщност заговорът е по силите само на един кръг.

И това е възможно, защото корупцията е обсебила всичко. Дори некорумпираните са зависими от нея. Това я прави брутална и всесилна. Шумните акции и заявления, че всички са равни пред закона е прах в очите. Достатъчно е да се посочи, че обвинения и репресивни мерки има само срещу критично настроени субекти - политици, журналисти и бизнесмени и нито едно срещу близки до властта и прокуратурата. Нито едно!

 

Отива си една държава. В страх и без траурния марш на Шопен или Бетовен… И е така, защото повечето българи и политици дават всичко от себе си да се приспособят, вместо да се борят.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 38686 |13.09.2019 Превратът вече е факт – в петък, 13-ти, прокуратурата пое държавата . 24| 12764 |06.09.2019 ТЕ и недялковщината вече са трупове и вонята им се стеле над територията . 45| 13624 |17.08.2019 Защо 14% рокаджии са много повече от всички турбо чалги, чалгаполитици и мутри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads