Реклама / Ads
54| 123448 |20.08.2021 ГЛАСЪТ

ДПС може да изтегли Гешев за 1 час. Ето как

.
Ахмед Доган Източник: БНР
Повече от година продължава искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев. Продължават и институционалните трикове за отклоняването на това искане.

Гешев има едва 10% обществено доверие, според Алфа рисърч.

 

Гешев отказва да се съобрази с това. Отказва да се съобрази и с Народното събрание, което се опитва да упражни някакъв контрол върху дейността на държавното обвинение.

Проблемът се изостря, „за“ и „против“ Гешев ескалира до истински бойни действия.

 

Въпросът може да се реши много бързо и интелигентно.

 

Достатъчно е парламентарните партии против статуквото по време на започващия нов кръг преговори да предложат на ДПС да изтегли Гешев от поста. Допреди 6 месеца това би прозвучало абсурдно, но днес движението търси легитимация като политическа сила, която е против модела на управление на Борисов. Убеждаването на Гешев да подаде оставка ще е сериозна крачка в тази посока. Още повече, че от ДПС заявяват подкрепа за реформи в съдебната система и в частност в прокуратурата. Искате да променим страната в интерес на гражданите? Приберете Гешев.  

 

Решението би било още по-силно, ако от ДПС заявят позиция за разследване на Борисов и Гешев за престъпления срещу нацията. Според закона – никакъв реваншизъм!

 

Звучи ви наивно и абсурдно и е така, но в живота понякога най-невъзможното на пръв поглед изиграва спасителна роля.

 

Твърди се, че Доган е мъдър и с голям опит в разрешаване на сложни казуси. Ситуацията е подходяща да докаже това и да извлече ползи не само за ДПС, но преди всичко за България. И понеже е философ, нека се опре на ригоризма, проявявайки твърдост в опазването на ценностите.

Има и друг начин - гражданите да проявят твърдост...

 

Соколът е на ход.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 76725 |16.08.2021 Война: Гешев се подигра и с парламента. Ще преглътнат ли депутатите гаврата? . 37| 12136 |14.08.2021 Присъдата на Борисов, Гешев и машите им е в очите на децата им! Ще я носят до гроб . 43| 41547 |26.07.2021 Не спасявайте Гешев, Пеевски и Доган! Ще воювам и с вас, да знаете . 37| 18640 |23.07.2021 Гешев уж извади списък на 38-те с милиони и имоти в чужбина, но скри имената

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads