Реклама / Ads
45| 25151 |06.03.2023 ГЛАСЪТ

Купонът свърши: Кой ще пропее пръв от борисовите министри за откраднатите милиарди?

.
Тази стая и този стол ги очакват...
Правят се на корави. Демонстрират спокойствие. Играят самоуверени. Прехвърлят вината на други. Това е театъра на борисови министри в медиите. Не им вярвайте. Страх ги е. Умират от страх. Освен това вече усещат, че който ги издигна, той в момента ги предава.
 

Кой пръв ще проговори за чудовищната корупция по време на управленията на ГЕРБ - Бойко Борисов? Това се питат все повече членове на претендиращата да управлява отново партия. Те са силно смутени от разкритията за далавери, които са ощетили държавата и данъкоплатците със стотици милиони и дори милиарди. Включването на Европейската прокуратура с разследвания в различни сектори допълнително изостря напрежението в ГЕРБ.

 

Последните доказателства за токовия удар в партията на Борисов са попадането на Владислав Горанов във втория списък по закона „Магнитски“, нелепите обяснения на самия Горанов. Последвалите разкрития за „спестени“ материали при строителството на пътища и магистрали за стотици милиони и жалките опити на Николай Нанков, дежурният „куфар“ в джипката на боса да оправдае действията на борисовата власт в тази област. Още по-нелепа бе изявата на извиращия отвсякъде Делян Добрев, който нарече "тинтири - минтири" темата за главния прокурор Иван Гешев и съдебната реформа…

Теменужка Петкова се хвърли в атака при участието си в „Панорама“ срещу „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ по темата за цените на газа, руската „Газпром“ и пр. Отчаян опит да избегне темата за Турски/Руски поток и забавеното строителство на конекторната връзка с Гърция.

 

Не им е леко на тези хора и е разбираема тяхната треската активност да се защитават и да прехвърлят горещия картоф другаде. Те знаят какво са вършили, в какво са участвали и че бдителният поглед и разследвания на Европейската прокуратура под ръководството на Лаура Кьовеши и американските финансови служби и вече осветяват тъмните ниши на борисовото управление.

 

Неотдавна добър познат на Горанов ми каза, че когато бившият финансов министър (когато, а не дали…) бъде призован да даде показания пред съответните органи, например за онези 60 милиона, които бизнесменът Васил Божков твърди, че му е дал за Борисов, мълчанието му ще продължи между 1 и 3 минути. Особено като разбере, че може да го отнесе заради някой друг…

 

Дали Нанков, Добрев и Петкова ще се вместят в този „норматив“ или ще го подобрят, е въпрос на време да узнаем. Развитието на тези събития предстои. Дали ще бъде чрез трети списък по „Магнитски“, разкрития на Европрокуратурата, медийни разследвания – все едно, - часът на осветяването наближава. Приближава се и възмездието. „Чадърът“ – царацово-гешевата прокуратура все повече се очертава като съучастник в големия грабеж с практиката да се прикриват престъпления, така че недосегаемите ще преминат в категория досегаеми.

 

Към споменатите имена ще се присъединят не по желание поне още двайсетина техни колеги, шефове на агенции, кметове и депутати. На първо време…

Чорапът се разплита, купонът свърши. Това че Борисов продължава да се кълне и кръсти пред камери и микрофони, че не е взел и един лев, едва ли убеждава съпартийците му в неговата непорочност…

 

ГЕРБ навлезе в ситуация, в която девизът „Натопи другарчето“ ще основен в битката за оцеляване. Освен това корумпетата вече усещат, че не само те, но също техните деца и внуци няма да могат да харчат откраднатите пари. За това са се погрижили чужди служби, които няма как да бъдат надхитрени или подкупени.

 

Леонардо да Винчи има подходяща мисъл, която подарявам на политиците, които се смятат за недосегаеми: „Който иска да забогатее в рамките на деня, ще бъде обесен в рамките на годината“.

 

Обесен е прекалено, разбира се, но посещение в съдебната зала – със сигурност.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 22363 |03.03.2023 Сбогуване с Трети март . 37| 9207 |02.03.2023 145 години стигат! Освобождението ни е българско дело, платено с кръв и хиляди животи! . 13| 26083 |01.03.2023 Краят на магариите: Две откраднати коли откри прокуратурата – ура! Кьовеши търси ”жалки” 1 милиард . 8| 8354 |26.02.2023 Народът към политиците: Прощавайте задето мрънкахме, че прибирате милиони!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads