Реклама / Ads
0| 7171 |02.05.2022 ГЛАСЪТ

„Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“: Петков обслужвал Путин. Борисов, не го ли обслужваше ти?

.
Бойко Борисов, Владимир Путин
„Всеки ден затъват по-дълбоко с изказванията си“, „Страшни схемаджии са“, „Обслужват агресора и диктатора Путин“. Тези думи звучат неестествено от устата на бившия премиер Бойко Борисов. Днешният брифинг на ГЕРБ е олицетворение на старата българска поговорка „Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“.
 

Очевидно от ГЕРБ доста се вживяват в ролята си на опозиция. И днес Борисов посипа правителството и министър-председателя Кирил Петков с нова порция критики, коментирайки цените на газа и доставките към страната ни.

 

„Не знам кой съветва управляващите да участват в толкова много и различни предавания, но навсякъде казват различни неща за газа“, чуди се лидерът на ГЕРБ. Според него енергийният министър Александър Николов се държал „като паднал от Луната“.

 

„Те всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си“, посочи Борисов, относно съмненията, че има посредник, който оскъпява газовите доставки в България.

 

И още - експремиерът обвини управляващите, че участват в схеми, далавери и корупция, обслужващи Путин.

 

„Демократична България трябва да разберат как обслужват агресора и диктатора Путин чрез купуването на газа от посредници“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

А ние сме удивени колко краткосрочна може да бъде човешката памет... Борисов очевидно много бързо забрави как самият той обслужваше същия този агресор, подарявайки му кученца и какво ли още не. Ако е забравил, да види снимката по-горе. Но нищо, това си е за преди, важното е, че сега има други „страшни схемаджии“. В България такива не били идвали. Да бе, да…

 

Темата за кученцата зае почти централно място в просторната пресконференция. „И сега се лигави една, като обяснява за кученцето и газта. Не ви ли е срам, бе? Правили сме го за народа, за хората, хората обичат кучета в България“, оправда се Борисов, коментирайки обвиненията, които вчера началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова отправи, че „благодарение на ГЕРБ има един-единствен доставчик, в чийто пълен контрол България е била поставена години наред, на единствената му воля, до степен, до която е трябвало да подаряваме кученца на истинския работодател на ГЕРБ, за да можем да си гарантираме, че няма да ни спират газовите доставки. Това не е достойна позиция на България“.

 

Редом до Борисов на свръхизвънредната пресконференция на ГЕРБ бяха и енергийните му остриета – Делян Добрев и Теменужка Петкова, на които мнозина експерти приписват „заслугите“ за цялата бъркотия в енергийния сектор у нас. И двамата страховито пееха в хор как сме щели да плащаме супер скъп газ и как се взимали решения на тъмно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 31901 |01.05.2022 Какво щеше да прави Борисов, ако бе на власт: според палячовците от ГЕРБ и реално . 0| 30627 |01.05.2022 А ако Петков покаже вратата на Нинова? Къде ще отиде тя? . 0| 27576 |30.04.2022 Защо сравнението на Петков с Априлското въстание и Украйна вбеси глутницата московская стражевая . 0| 20280 |27.04.2022 Българската теорема на Путин: Старите зависимости ръжда не хващат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads