Реклама / Ads
20| 9250 |05.01.2023 ГЛАСЪТ

Бойко срещу Кирил: ГЕРБ – зловещ клоун, ПП – аджамии, ДПС чака на гюме. Защо не хвърчат глави?

.
Борисов срещу Петков
В парламента дори качествена гюрултия не могат да спретнат. Темата този път бе меморандумът с Gemcorp подписан от кабинета „Петков“. „Продължаваме промяната“ имат аргументи и факти, че злоупотреба не е извършена. ГЕРБ нямат данни и факти, но твърдят, че е застрашено съществуването на България въобще.
 

1340 години държавата оцелявала в битки, робства, войни, въстания и атентати, но дошли Кирил и Асен и бастисали всичко, градено тринайсет века. Само за 8 месеца, моля ви се, ронят патриотични сълзи гербаджии.

Тръгваме от равносметката: ГЕРБ са управлявали 132 месеца, а ПП - 8. Но ПП са разсипали държавата.

 

Голям гьонсуратлък се иска, за да твърдиш подобно нещо пред 6 милиона души. Но в ГЕРБ го имат в излишък.

 

Борисов може да е крадец и лъжец, както смятат някои, но е и селски хитрец. Той може да преметне всеки харвардец с няколко трика от репертоара на Бай Ганьо. Набеди ги, че са откраднали един милиард, какъвто не съществува и ги пусна по пързалката.

И те, аджамиите се скъсаха да пазят равновесие…

 

Вместо да отвърнат юнашки с данни за:

 

- Докладът на ДАНС, че Турски/Руски поток е неизгоден и опасен за националната сигурност на България. Борисов хвърля в коша този анализ и за рекордно време услужва на Путин, бастисва 3 милиарда българска пара и дава коз на Кремъл да нападне Украйна. ПП, защо мълчите, бе хора?

 

- Записи на разговор на Борисов с шефа на кабинета му за посещението в Москва за подписване на договора за Руски/Турски поток. Излезе в медиите. Защо дремете?

 

- Пътната карта за Руски/Турски поток, скрита от ГЕРБ. ПП пак мълчи.

 

- За 12 години Борисов и ГЕРБ качиха страната на върха на корупцията в цяба Европа! ПП мълчи.

 

- За 12 години ГЕРБ и Борисов превърнаха българите в най-умиращата нация. ПП мълчи.

 

- За 12 години българите се оказаха с най-ниски заплати и пенсии. ПП мълчи.

 

- За 12 години ГЕРБ и Борисов наложиха олигархо-мафиотски модел – по матрицата на Путин. Всеки гражданин може да посочи поне пет фирми, облагодетелствани от властта на Борисов. Само ПП не ги посочва.

 

- Според статистиката на ЕК всяка година при управлението на ГЕРБ и Борисов България е губила между 10-12 млрд евро от корупция. ПП мълчи.

 

- ПП назначавали жените си, жените на приятелите си и други роднини. И на трибуната излиза от ГЕРБ наглец, чията майка бе зам. на Фандъкова, оглавява КЗК, а баща му бе конституционен съдия. На друг жена му бе министър на околната среда, но сега грачи срещу назначения на ПП. А ПП мълчи.

 

- Какво стана с грабежа на стотици милиони от АМ „Хемус“? ПП не пита.

 

- Какво става с „Барселонагейт“? ПП не пита.

 

- Какво става с чекмеджето с кюлчетата и пачките, с пищова на шкафчето? ПП май са забравили?

 

- Не ни искат в Шенген, но ПП не пита ГЕРБ кой се хвалеше, че „ги такова с 200“ европейски лидери.

 

- България е ощетена със стотици милиони от неизгодни сделки на НКЖИ по времето на ГЕРБ. ПП мълчи.

 

- Стотици милиони са присвоени и от договори с ТЕЦ „Марица-изток 2“. ПП пак мълчи.

 

- Като мълчите, ще ви натикват в ъгъла и ще ви скъсат ушите от дърпане. Гешев може и до съд да ви докара по измислени казуси. Те това го умеят.

 

Върхът на наглостта бе някакво фашистче от „Възраждане“, което обвини в кресчендо доказани евроатлантици, че обслужват Путин. Казва се шизофрения. В остра форма. ГЕРБ са добри учители.

 

На този фон ДПС гледаха и скучаеха. За тях и едните, и другите са "лека кавалерия". От ПП можеха да изучат опита на движението във водене на политически битки и войни. Има какво да вземат.

 

Ако ПП положат поне малко усилия да изучат тактиките и стратегиите, прилагани в такива ситуации, ще докарат ГЕРБ и Борисов до паническо разстройство. Гешев също. Също и президента Радев.

 

Защото Борисов е наясно, че окопитят ли се „младите“ – спукана му е работата. „Младите“ обаче не се окопитват, кой знае защо.

 

Засега губят по точки, а не остават много рундове.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 32475 |28.11.2022 А ако БСП и ГЕРБ не бяха разкрили как агент 0043 мести флашката от единия крачол в другия? А? . 19| 13951 |14.11.2022 Момичета, ако бяхте до Бойко, сега щяхте да сте богати и депутати, а не в затвора. И Гешев щеше да ви пази . 17| 23446 |11.11.2022 Господа, сериозно ли? От ”ПП няма да говори с ГЕРБ” през срещата и бялото знаме на Борисов . 21| 33440 |10.11.2022 Гледахте ли Бойко по телевизията? Змея 33 години чака някой да го утрепе, но няма кой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads