Реклама / Ads
0| 13868 |15.08.2022 ГЛАСЪТ

Символ верую: Може да сме мисирки, но дишаме един въздух с Бойко

.
Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов, казвал Ото фон Бисмарк. Мисълта се е превърнала в клише от употреба, но е вярна. Борисов е в предизборна кампания и всеки ден, всеки час дори ни залива с пропагандни опорки, атаки срещу опоненти, заклинания и какво ли още не. Край него тичат развълнувани мисирки и записват гениалните му слова.
 

Борисов и медийните мисирки се придържат към Хитлеровия съвет: Колкото по-абсурдна е една лъжа, толкова по-лесно тълпата я приема за истина.

Предизборната трупа ни огря днес с поредната порция Бойкови бисери: Асен Василев и Кирил Петков с посредниците си от април досега изсмукаха от държавата стотици милиони, при действащ договор с ”Газпром” на 260 лв. в момента.

Стотици милиони, тракат мисирките по клавиатурите или диктуват по джиесемите зашеметяващите разкрития. И никой не понечва да попита Борисов откъде е тази информация, вярна ли е, има ли доказателства за нея? Що да питат – нали вождът го казва. Което прави от думата „мисирки“ комплимент.

 

А е толкова просто.

 

Борисов като има достоверна информация, защо я разнася из страната, а не я занесе на Иван Гешев, та да ги подхване прокуратурата тези негодници и да ги попилее? Гешев и без това им има зъб, дето му закриха спец бухалките. Че и оставката му искат…

 

Освен това, щом Борисов има такива сериозни източници, защо не ги използват с Гешев да разберат, откъде са се взели пачките и златните кюлчета в чекмеджето в онази спалня?

 

Да ни светне също, за какво точно отидоха 3 милиарда за Турски/Руски поток, от който България не получава една молекула и се очаква да си върне инвестицията след десетилетия… Евентуално.

 

Да му кажат също, къде е пътната карта, договорена с Газпром, че да спрат да се държат неговите остриета като онова дрогирано мече в Турция…

 

Да каже Борисов и за потъвалите по 12 милиарда евро от корупция годишно. Защото статистиката на ЕС ги посочва, но от него и ГЕРБ – нито дума.

 

Излиза, че Борисов се информира избирателно: всичко за Асен и Кирил, нищо за него и тайфата от ГЕРБ. Дори големите телевизии мълчат и само препредават дневната дажба словесен планктон на Борисов.

 

Което ни връща отново към оскъдното откъм интелект реалити на мисирките и вожда.  Като никой не му задава годни въпроси, той се чувства свободен да излива в публичното пространство каквато му е удобна: полувярна, манипулирана и напълно фалшива информация. Нарича се пропаганда и българите лесно се поддават на нея, уязвими заради десетилетията експериментиране върху тях.

 

Задушаващо, а?

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 55802 |03.08.2022 Грешката на Радев: Можем да бъдем въвлечени във война, само, ако лудият с картечницата ни удари . 0| 8049 |23.06.2022 Русия не може да произведе ракети „Сармат“, няма ресурс и части, всичко е пушилка . 0| 14592 |10.06.2022 С кални намерения не можете да направите нищо чисто, пичове . 47| 17415 |09.02.2022 Не е родина държава, която не може да се справи с няколко мутри!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads