Реклама / Ads
0| 25454 |12.05.2022 ГЛАСЪТ

Ех, Путин, ех, лакеи нашенски, как новината за газ от САЩ ви обърка краденето

.
Още недоплувала до българския бряг, новината за доставки на втечнен газ от САЩ, сплоти българсикте путинци да скочат като един срещу нея. Защото, видите ли, Киро бил договорил по-евтин от руския газ от американците, но нещо намирисва тази работа. Как така, сигурно има нещо гнило, квичат крадливите свраки от ГЕРБ. Присъединяват се и други, защото нали – Киро трябва да бъде оплют и свален от власт. А и как така ще бъде дискредитиран „Газпром“ наш насущний…
 

Един от ДПС каканиже: Няма как газ от САЩ да е по-евтин, няма как. Да де, то и „Кремиковци“ уж нямаше как да се ограби и разкости, но той активно участва точно в това и стана приказно богат покрай „Мултигруп“, а сега умничи и нагнетява напрежение.

 

По същото време, но по друга телевизия бивш министър от БСП повтаря ли повтаря, че руският газ е незаменим. Водещите обаче не го питат колко пъти е посещавал един емблематичен хотел в „Бояна“, докладвал е там на килимчето пред задкулисието и често си е тръгвал с какво? – точно така…

 

И всички тези оплаквачи не спират да повтарят мантрата: Ние сме за националния интерес. Само че истинският национален интерес е половината от тях да са в затвора заради ограбването на държавата и колосалната корупция, която превърнаха в модел на управление далеч преди да се появи ГЕРБ, които разбира се биха всички рекорди по грабене.

 

Сега по „Киро“ се леят кални потоци, а уж опозицията щяла да бъде конструктивна. Този виц брадяса вече. Това е като историята със спасяването на българските евреи, за което всички си приписват заслуги, особено БСП и Тодор Живков, а всъщност работата свършил основно Димитър Пешев и неколцина негови колеги-депутати.

 

Когато Бойко, Цацаров и Гешев летяха до Вашингтон, това бяха водещи новини, огласявани с фанфарни тушове.

 

Евгени Бакърджиев от правителството на СДС бе посрещнат на аерогарата с оркестър след завръщането му от Москва, когато бе подписал поредния договор с Рем Вяхирев от „Газпром“. А нямаше сериозна причина за голямата радост.

Помните ли колко шум и аплодисменти имаше за „големия шлем“ в енергетиката, който бил постигнал Георги Първанов-Гоце като президент? А то си беше познатото обслужване на интересите на Кремъл под фалшивия лозунг „за националния интерес“…

 

На 03.03.2020 г. голяма част от медиите у нас гръмнаха в дружна възхита: Борисов договорил с „Газпром“ 40% по-ниски цени на природния газ за България. Само няколко медии писаха тогава, че сме последните от ЕС, които договарят с Москва това, което вече ЕС бе постигнал след санкциите срещу „Газпром“, че продава неоправдано скъпо. И забележете: Борисов се хвалеше с -40%, осигурени благодарение на него и Путин навръх 3 март – адски символично, нали - но това не се отрази на цените или поне не съществено. Излязоха ли тогава да протестират работодатели, транспортни фирми, ресторантьори? Не, защото практиката беше да се договарят насаме с премиера, обикновено за сметка на гражданите.

 

Да, кабинета „Петков“ има много трески за дялане и поводи за критики, но откъде идват те? – от тези, които превърнаха страната ни в най-бедната и най-корумпираната в ЕС. Кирил Петков и останалите от коалицията имат един огромен грях, за който обаче ГЕРБ, ДПС и дори „Възраждане“ мълчат като риби – борбата с корупцията и съдебната реформа. Поне 6-7 от министрите на Борисов, още толкова депутати, техни колеги от ДПС и от БСП вече трябваше да са в съдебната зала като обвиняеми заради кражби, пране на пари, разгрома на КТБ, корупцията в прокуратурата, грабежа покрай пътното и магистралното строителство, далавери в митниците, превземането на службите и превръщането им бухалки и извор на информация за руските, вероятно и за други служби, Турски/Руски поток, злоупотребите в здравеопазването и пр.

 

Но сега точно тези гробокопачи на националния интерес, грачат зловещо и искат оставката на правителството. Целта им е завръщане във властта и наваксване на пропуснатото ограбване. Освен това знаят, че спре ли кранчето от Русия за енергоизточници, спира източника на колосална корупция. Това ги вълнува и стряска. Защото няма български политик успешен бизнесмен. Всичките им милиони са от комисионни, рекет, рушвети, заграбване на чужд бизнес и неговото източване. Това могат те. И да обслужват зависимостите си към родни и чужди господари, начело с Путин.

 

Новината за газ от САЩ вбеси статуквото, защото ако се реализира, спират милионите от разликата в раздутите цени на руските енергоносители, която пълни чекмеджета и джобове. Толкова е просто, колкото и престъпно. За съжаление в Брюксел има хора, които си затварят очите за очевидното у нас поради известните класически причини…

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16487 |11.05.2022 Тежък контраудар чака лакеите на Путин от ГЕРБ, които искат комисия за газа . 0| 29955 |23.04.2022 Служител на украинските служби, преоблечен като Путин, обяви на 24 февруари… . 0| 16684 |22.04.2022 Бунт на военни срещу Путин, извършват се тайни арести . 0| 20233 |13.03.2022 Да избереш Путин, означава да се биеш за олио и да изоставиш бежанци в Русе!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads