Реклама / Ads
0| 5912 |19.03.2007 ГЛАСЪТ

Съседе Еуджен, не вдигай врява!

.
Румънският нападател на ЦСКА е свеж полъх в нашенската футболна скука, но загуби мярката с нападките си към Пламен Марков
 
Откровеността е рядко явление сред футболните хора у нас, особено когато са ангажирани в някой клуб. Румънският нападател на ЦСКА Еуджен Трика е едно хубаво изключение. Още по-хубаво е, че се постара да научи български език и го говори съвсем разбираемо. Иначе щяхме да се чудим какво е точно е искал да каже по адрес на Пламен Марков (без ирония).
Нашият северен съсед и настоящ съжител си позволи нападки към човек, който освен значима фигура в българския футбол е и еталон за коректност. Вземам го присърце, не защото съм аплодирал Пламен Марков като дете и впоследствие професията ме е запознала с него, а защото е твърде обидно. Ако беше точен и принципен, откровеният Трика можеше да разкритикува методите на доскорошния си треньор преди уволнението му. Сега Марков е бивш, най-лесно се говори на гърба на отсъстващия.
Възможно е Трика да е прав - треньорът наистина да е натоварвал играчите си без мярка, да не е имал комуникация с тях, клетият 68-килограмов Петре да е трябвало да вдига тежести от 220 кг. Но от 30 години съм по стадионите (първоначално с настойник), може би от 25-26 години следя съзнателно спортните рубрики и не помня Марков да е трупал актив срещу липсващ опонент.
Треньорските и социални подходи на бившия плеймейкър може да са дискусионни, ала в никакъв случай некоректни. Примери - бол. Миналата година Марков "покри" Трика, когато играчът разпиля със злобен шут чантата на доктора на излизане от терена в Пловдив. Марков подмина капризната реакция на Велизар Димитров при смяната му на мача "Локо" (Сф) - ЦСКА. Марков премълча лишеното от всякакъв респект поведение на 5-6 "звезди", когато водеше отбора, не си измива ръцете с тях и сега. За благодарност получи "признанията" на галеника Данчо Тодоров и гнева на Трика. Въпрос на възпитание...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3237 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 23| 7469 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори! . 15| 10277 |16.04.2024 Нещо лично към магистратите, недоволни от реформите: Не ви пожелавам това, което причинявате на други! . 12| 6328 |13.04.2024 Войната на снимките: Българският елит плаче за „тоягата на Хувър“, но няма народ да удари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads