Реклама / Ads
20| 15011 |24.11.2020 ГЛАСЪТ

Сексът, обувките и мухите - курс за ”домашния арест” при карантина

.
Коронавирус тук, коронавирус – там. От сутрин до вечер, малко поспиш и когато станеш да се изпикаеш – отново коронавирус „долита“ от забравения телевизор на съседите. Пъшкането и стоновете на секса заглушават корона вируса за десетина минути. Петнайсет да са… После отново: Къде ми е маската. Трябва да бързам, че мъжът ми ще се прибере…
 

Държавата затваря в петък. Такъв е планът. Очаквайте пълна джипка с обещания от Борисов. 90 на сто от тях няма да се случат, защото никой не е планирал да се случат. Затова са обещания. Мъжко е да обещаеш, човешко е да не изпълниш, - една от крилатите фрази на премиера.

 

Не знаем как да ви направим оптимисти за предстоящите месеци на изолация, но поне да бъдем полезни с някои практични съвети и данни.

 

Да носим ли маски докато правим гимнастика в къщи?

 

НЕ Е НЕОБХОДИМО. Но отворете прозореца, няма да измръзнете. Дишайте дълбоко. Достатъчни са най-обикновените упражнения, които помните от училищната сутрешна гимнастика или от казармената физзарядка, но без кроса. Бъдете постоянни.

 

Сексът - с маски или без маски?

 

В случая не важи казарменото правило "с каски или без каски?" - винаги с каски. Правете спокойно секс по време на войната с коронавуруса. Според възможностите си. И без маски. Има идиоти, които твърдят, че корона вируса се предава и по полов път. Лъжат. Но ако половия акт е с доказано болен или носител на вируса - опасността да се заразите е 100%.

 

Държим обувките си в коридора, има ли вируси по тях?

 

Въпросът не е толкова тъп, колкото изглежда на пръв поглед. Много от притежателите на обувки ги разкарват цял ден на различни места и е разбираемо да имат известни подозрения. Но обувките не са опасни – много малка е вероятността по тях да се пренасят вируси. Все пак ги почиствайте редовно и не давайте на децата да си играят с тях…

 

Откъде идва гадният COVID-19?

 

Това е вирус – запомнете! Не е бактерия. Антибиотиците по принцип на действат на вируси. Но лекарите ги предписват заради симптомите, които практиката е доказала, че се влияят от някои антибиотици. СЛУШАЙТЕ ЛЕКАРИТЕ! Те знаят кога при усложнения се появяват бактериални инфекции. Доц. Светлана Велизарова популярно и точно обясни за какво става дума в предаването на Люба Кулезич по „Евроком“ и във Вчерното шоу на Слави Трифонов по телевизия 7/8. Влезте в интернет и ще научите важните неща.

 

Дългото и правилно носене на медицински маски НЕ ВОДИ до интоксикации и до недостиг на кислород!

 

Маските обаче предизвикват дискомфорт. Но това няма да ви навреди. Може да ви изнерви, затова се опитвайте да приемате нещата философски, ако не можете епикурейски… Еднократните маски са еднократни! След употреба ги изхвърляйте.

 

ПОМНЕТЕ! БОЛШИНСТВОТО ХОРА, ЗАБОЛЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУС ОЗДРАВЯВАТ.

 

Ако започнете да кашляте, имате температура и дишането ви се е затруднено – звънете на джипито. Или ако не вдига – на познат лекар. Звънете упорито. Не се бавете, не губете време. Те ще ви кажат как да постъпите оттук насетне. Не се паникьосвайте, няма нищо страшно. От други грипове сте имали повече неприятности. И не слушайте траурната сводка всяка сутрин, тя е за мазохисти.

 

Неприятна новина: алкохолът не е преграда за COVID-19.

 

Разочаровани сте, вероятно, но има утешителното е, че не вреди. В умерени количества, разбира се, не по бутилка на калпак! Изкушенията на „домашния арест“ са големи, но не забравяйте, че освен вредата от алкохола има и поражения върху семейния бюджет.

 

До този момент няма лекарства, утвърдени за лечение или профилактика на COVID-19. Сори… Испитанията продължават и съвсем скоро ще започне ваксиниране с първите ваксини, минали през всички изпитания е тестове. Но лекарства досега няма регистрирани. Не експериментирайте на своя глава, може да си навредите, дори фатално.

 

Мит е, че лютото гони вируса.

 

Лютите чушки и добавянето на чили в супите и ястията е кулинарно решение и дори майсторство, но не предпазва, нито лекува коронавируса. По-добре спазвайте дистанция и си мийте често ръцете. Пробвайте да консумирате повече течни храни. По-добре е за организма. И пийте вода – до 3 литра дневно, не повече. Канадка изпила миналата година 5,5 литра минерална вода и след няколко часа починала в болница…

 

Мухите...

 

Вече е студено и мухите трябва да са изчезнали, но и да ви се намира по някоя да ви дразни в къщи – не са приносители на вируса. Бягайте от тези, които кашлят или кихат срещу вас! Не се опирайте много на повръхности и предмети на обществени места. В къщи дезинфекцирайте мебелите, дивана, кухненските шкафове, гардеробите. Хем ще се раздвижите физически, хем ще сте защитени с една степен повече.

 

 

Край на Първа част. Очаквайте следващата порция съвети.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 13015 |20.11.2020 Борисов ни направи зрители на своя собствен антиутопичен филм . 28| 13209 |20.11.2020 Ако сте нагазили в лайна, какво правите с обувките? Бъдещето ви е в отговора . 41| 26049 |19.11.2020 А сега си представете Борисов на стълбите на болницата, изоставен и умиращ . 84| 27078 |18.11.2020 Гербаджии, България не е ”Дейба майка им глупава”! Направете нужното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads