Реклама / Ads
0| 20647 |29.06.2022 ГЛАСЪТ

Шпионите на Москва атакували със секс компромати и подкупи висши служители и политици у нас

.
СВР и ГРУ шпионират у нас
Руските тайни служби в България ”убеждавали” политици да им правят услуги със секс компромати и подкупи. По този начин политици, известни хора, както и представители на науката и културата били привличани за каузата на проекта „Руски свят“ (Русский мир). Това била задача на задачите, за да се осигури подкрепа за руската „специална военна операция“ в Украйна.
 

С нея са били натоварени служителите на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) и Главното разузнавателно управление на Генщаба на руската армия (ГРУ) в руското посолство в София. Сред приоритетите е създаване на кризи в страната ни. Една от тях е по линия на енергетиката, затова бе спряна доставката на газ за станата ни. Това разкриха пред Фрог нюз хора от специалните служби. Действало се чрез подкупи, но и с компромати. Цел на атаките са били хора на високи постове в ралични институции, включително най-важните в държавата.

 

В доклад на СВР, одобрен лично от президента Путин се изброяват държавите, където руското влияние трябва да се засили с всички средства, за да бъдат привлечени към „Руски свят“. Първият вариант е бил разработен през 2014 г., а новият - в началото на 2022 година.

 

Прилага се предимно схемата за „меко влияние“. В общи линии това означава:

    1. Поставят се под контрол лидерите на обществено мнение (или както у нас - се произвеждат свои такива). Използвайки средства от американски източници да се осигури влияние в телевизии, радиостанции, интернет издания и вестници. Тази стратегия в България се увенча с успех отдавна.

    2. Да се създаде кръг от млади журналисти и блогъри, с крайно либерална ориентация. Да бъдат финансирани.

   3. Да се засили работата и влиянието на третият сектор – неправителствени организации, в които да се възпитава либерален елит за „меко влияние” (социолози, икономисти, политолози, историци и т.н.). Руските служби отдавна прилагат модела на Отворено общество на Сорос: стипендии, финансиране на проекти и пр. Третият сектор се счита за банка на политически кадри и затова се финансира щедро от Москва.

4.    Да се привлекат конкретни политически фигури или подходящи кандидати за такива. С тях да се работи по план. Например с протестиращите студенти.

В началото на февруари Путин обяви проекта „Руски свят“ за приоритетен. Основната цел е присъединване към плана на страни, в които живеят много етнически руснаци. Изброяват се Казахстан, Беларус, Украйна, Приднестровието в Молдова, Южна Осетия, Абхазия, Сърбия, Израел и България.

 

Путин се опитва да си върне влиянието в териториите, които преди 30 години са били зона на господство на СССР. С реализацията са натоварени не само тайните служби – СВР и ГРУ, но и дипломатическия корпус.

 

Според руската агенция ТАСС Москва ще изгони в отговор всички български дипломати и по същество ще закрие посолството ни в Русия. Може обаче и да не се случи, ако се постигне договорка властите в София да не публикуват силно уличаващи факти за действията на руските служби на територията на България.

 

От началото на войната в Украйна – 24 февруари, - досега от различни страни са изгонени над 400 руски дипломати и технически лица, свързани с тайните служби на Кремъл.

 

Неслучайно новият скандал с руски дипломати се случва в България, смятат наши дипломатически източници. В София се намира своеобразен логистичен център на руските служби за действие на Балканите и Югоизточна Европа.

 

По повод изгонването на руски дипломати от България през април експертът и главен редактор на изданието „Национальная оборона“ Игор Коротченко заяви: ГРУ, СВР и ФСБ (бившето КГБ) просто защитават интересите на Родината.

 

В този смисъл българските служби са защитили националния интерес на нашата родина и Путин няма какво да се сърди. Просто нашите са хванали неговите по бели гащи...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12784 |17.05.2022 Ще скъсаме със зависимостите от Москва, въпреки някои долнопробни факти . 0| 11135 |08.05.2022 Руски неонацисти взривяват хора и жилища в Москва „в чест“ на Деня на победата . 0| 57851 |14.03.2022 Източник от Москва: Идват драматични събития в Кремъл, Путин пада или ликвидира недоволните . 52| 12031 |19.02.2022 Говорит Москва! Передаем по БНР из Софии: 3-ий Украинский фронт приближается...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads