Реклама / Ads
37| 26196 |16.04.2020 ГЛАСЪТ

След акция ”Фурми”: Триумфът по изгрев може да е поражение на залез

.
Фурми ще има за всички от сърце...
Критериите за глупост и слугинаж са различни. Има обаче действия, които чупят глупомера и унижават цялата нация. Те успяват по невъобразим начин да обединят Дарвин, Ломброзо, акад. Павлов и Фройд. Само чуйте: Фурмите са много полезни, - казал карантинирания икономически министър Емил Караниколов на колега от „Биволъ“ по повод докарания от него самолет от ОАЕ, пълен с фурми, ръкавици, калцуни и маски.
 

Съотношение 1:5 в полза на фурмите. Плодовете на финиковата палма са вкусни и съдържат въглехидрати, захар, желязо, калий и фосфор. Но в продължение на няколко дни ни проглушихте ушите, каква величествена сделка сте направили! Фирми на Делян Пеевски и братя Ангелови заделили част от продукцията си – пилешко месо и млечни продукти, - и я предоставили на правителството, явно през Министерство на икономиката. Оттам тръгна пиара, че правим уникален бартер с Абу Даби: храни срещу медицинско оборудване и медикаменти. Хуманитарните мисии на ООН за Уганда и Судан ряпа да ядат. И какво излезе накрая? Напънала се планината и родила мишка…  

На каквито хора заложиш – такива резултати получаваш. Заради тоновете фурми, полезните материали изгубиха значение. Голям шум – мижаво съдържание.






Не изостава и вътрешният министър Младен Маринов. Той пък пресметнал, че България е на първите места по свобода на словото. Сравнил ни с Дания, където били забранили информации за коронавируса. Жалък човек е този пишман министър. В мрежата му се подиграха, че вероятно трите единици от 111-тото ни място в класацията по свобода на словото, той пресмята като три първи места. Толкова е нелепо, че вероятно е вярно… Същият човек през 2018 г. – тъкмо беше турен за министър – заяви, че свободата на словото пречела на МВР да се бори с порнографията. А пък ние си мислехме, че неговата и на други босове във ведомството некадърност е причина. А то била свободата на словото. Ами забранете я най-после тази свобода, както горещо препоръча сподвижника на Пеевски в ДПС Йордан Цонев.

 

За сведение и на двамата Дания е на 5-то място в световната класация. И така е от години. Пак от години ние сме на дъното на Европа и на опашката в света.

 

Колкото и да обикаля премиерът с джипката, за да повдига духа на народа, спасявайки го лично от мигранти и вируси, с такива асистенти вдъхновеният му полет ще свърши под кривата круша… Триумфът по изгрев може да се превърне в поражение на залез, - казвали древните атиняни. Но кой ги слуша.






Дали пък някой не се е надявал с пилета и кашкавал да осигури връщането на Васил Божков? В Абу Даби явно не са схванали тънкия намек. Но пък пеевските медии се възторгваха до небесата. Милите, ще ядат фурми до Нова година поне.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 19323 |24.03.2020 Познай кой е последен по благотворителност? Но пък се хвалим . 24| 22253 |11.03.2020 В следващите СРС-та ще чуем ли как висш прокурор иска подкуп от бизнесмен? . 11| 42213 |14.12.2019 След НС на БСП - Пеевски срещу Нинова за „Позитано“ 20

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads