Реклама / Ads
14| 14237 |21.07.2021 ГЛАСЪТ

Не е снимка за бюфета в хола, а да знаят поколенията кого да похвалят или съдят

.
”Убийство в Сайгон” е историята на една война... Източник: Еди Адамс
Депутатите от „Има такъв народ“ и ГЕРБ отказали да се снимат пред парламента, каквато традиция има отколе. Не знам какви са истинските мотиви, но може да се предположи.
 

ГЕРБ се правят на голямата работа: презират останалите и искат да покажат колко са яки в опозиция. „Никой не може да ни накара да правим нещо, което не искаме“. Тяхна работа. А и как слуги да се снимат без вожда и господаря. Ако той нареди и подводна фотосесия ще направят, но без него – сакън.

 

Глупави дойдоха, глупави и мразени ще си отидат. Богати и намразени. Днес ги няма на снимката, утре може да ги няма и на хоризонта... 


.
Откриване на Народното събрание през 1901 г.

 

Депутатите от ИТН навярно смятат традицията със снимката за отживелица, нафталин и излишна парадност. Може да са прави, не знам. Но ми се струва, че тази снимка не за спомен, закачена в кабинет или нечий хол, а за протокола, архива на НС и историята дори. Не е лошо следващите поколения да знаят, ако страната в сегашното време е тръгнала по нов, смислен път – на кого да благодарят. Ако обаче сме си останали оплетени в интриги и задкулисни сметки, да са наясно кои политици (поименно и по образ) са виновни.

 

Ива Митева, новият председател на НС, се оказа сама и изглеждаше тъжна. Не е много ОК.

 

Фотографиите са нещо специално. В тях винаги има много надежди – минали и бъдещи. Мисълта взех назаем от Еди Адамс. Адамс, който засне „Смърт в Сайгон“ и направи десетки портрети на политици и известни личности под надслов „Те промениха света“.

 

Витали Роник

 

П.П. Все пак да обясня. Някои ще се възмутят, че няма нищо общо между войната във Виетнам, снимката на Еди Адамс и българското 46-то Народно събрание. Може да няма, а може и да има. Ще разкажа, когато му дойде времето. А може така да ми е хрумнало, за да провокирам читателския интерес. Но снимките имат значение, в това съм сигурен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 27594 |20.07.2021 Блазе на такава демокрация, блазе на такъв народ! . 26| 9584 |20.07.2021 Родното здравеопазване – по-краткият път към място светло, място злачно, място прохладно… . 22| 33749 |19.07.2021 4.7 милиарда причини Виваком да крие годишния си финансов отчет за 2020 г. . 50| 57017 |18.07.2021 Борисов, не е Мутафа, а проф. Мутафчийски, не го защитаваш, а го употребяваш и не споменавай... „Кристал“…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads