Реклама / Ads
0| 25656 |05.07.2022 ГЛАСЪТ

Стига сте ревали за Путин и шпионите му, поревете веднъж за България

.
Само час след като бе обявено, че България гони 70 руски дипломати, получавам SMS от далечен познат, бивш офицер от службите. Е сега вече Путин ще ни разкатае фамилията. Ще ни спре тока, нефта, водата – ще ни затвори като държава! Имаше неприкрито злорадство в това съобщение.
 

Откакто Русия започна войната срещу Украйна този и още няколко екземпляра, с които съм се запознавал някога по стечение на обстоятелствата, но не поддържам отношения, всеки ден ми изпращат послания как Москва ще изтрие от лицето на земята украинците, ще ги изпепели, как ще унищожи НАТО и ЕС, колко близки славянски народи сме, колко велик ръководител е Путин и още от този род. Опитвам се да не обръщам внимание на това натрапване на прокремълска пропаганда: от заблуда, глупост или от зависимости – все едно. Отначало си казвах, че тези хора имат право на свое мнение, но много бързо разбрах, че всъщност това чуждо мнение, с което те живеят от години и изповядват сляпо. Слепци. По собствено желание. Най-много ме дразни това, че от различни хора понякога получавам едни и същи текстове. Това вече е голяма тъпотия.






Преди две години с колеги от екипа на Фрог нюз написахме документална книга „Сянката на прилепа – руските тайни служби и съдбата на България“, която издателство „Слънце“ издаде. В нея сме се опитали да съберем безспорни доказателства за това как още след руската революция от 1917 година новосъдадените тайни служби на съветска Русия се опитват да контролират/манипулират политическите, икономическите и социалните процеси в България. Например проекта на Коминтерна, планиран и реализиран от Главното разузнавателно управление на Генщаба на съветската армия (ГРУ) известен у нас като Септемврийско въстание от 1923 г. Същата матрица е приложена в Германия, Полша и дори в Бразилия… Резултатът е хиляди загинали невинни граждани и репресии от страна на властите. Атентатът в църквата „Св. Неделя“ също е идея на руските тайни служби, а взривните вещества и оръжия са се съхранявали в съветското посолство във Виена. Атентатът в София е най-кървавият в света до случилото се на 11/9 в Ню Йорк! Списъкът е дълъг и много, много тъжен. По време на соца руските служби са имали свои официални представители в МВР и ДС, които са свеждали линията на Москва, отнасяща се за нашия живот. Играли са си със съдбата ни според техните интереси.






Какво имаме днес. 70 руски дипломата и служители трябва да напуснат страната ни. Решението е взето след представени три доклада на ДАНС – нашата контра-разузнавателна централа. Чуват се твърдения, че нямало достатъчно факти, уличаващи въпросните лица. Само че такива факти не могат да бъдат публично огласявани. Врявата пък, която вдигат Корнелия Нинова и Костадин Костадинов напомня сълзливите сцени от „Злочеста Кръстинка“ на Илия Блъсков.

 

Има обаче неща, за които не се говори, а те застрашават не само националната ни сигурност, но въобще устоите на държавността у нас. Присъствието и много от дейностите на 150-те руски дипломати у нас – брой сравним единствено с мисиите на Москва в САЩ, Великобритания и Китай – будят съмнение и безпокойство от години. 


Реалните опасности:
Москва притежава всички планове на АЕЦ „Козлодуй“, знае слабите места на централата.


Само преди няколко седмици неидентифициран самолет премина на около 30 км от АЕЦ „Козлодуй“ и кацна необезпокояван край Търговище. Това е пряка заплаха за електроцентралата и страната ни. Такъв полет може да извършат само отлично подготвени професионалисти. Такива има достатъчно в руските тайни служби. Маршрутът не е избран случайно и е изпълнен перфектно. Твърденията са на доказани експерти, известни и в чужбина, с които съм разговарял.

 

Русия притежава схемите на най-важните обекти от енергийната ни система. 
Държи контрола върху ЛУКойл. Под руски натиск навремето бе ликвидирана втората рафинерия "Плама", край Плевен, за да остане ЛУКойл без конкуренция.
Москва контролира през наша територия газопровода Турски/Руски поток.
Чрез близката до Путин Внешторгбанк руските служби съучастваха във фалирането на КТБ и последвалото разграбване на активите на банката. Христоматийна е далаверата с Виваком. Колко още банки са под контрола на руски олигарси, ченгета и мафиоти?






Руските служби познават цялата ни енергийна система и нейните слаби места. В енергетиката и до ден днешен работят десетки техни агенти и зависими от тях служители на високи позиции.

 

Москва контролира финансово и чрез зависимости поне няколко български партии, които са български само по регистрация.

 

Банка до Путин съучаства във фалирането на КТБ и след това в разграбването на активите й. Директно го направи, като се включи и в аферата с Виваком, от което България загуби около милиард...

 

Ами отравянето на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и директор на една от фирмите му? Прибавете към това седемте случая на взривове в складове с военна продукция - следите на извършителите водят все към служители на ГРУ, за което българската прокуратура удобно - за Русия - мълчи. Може би заради топлите отношения на Цацаов и Гешев с нея?

 

В българските служби работят десетки руски агенти. Преди време бяха засечени двама, които често-често пътували в командировки до Москва, където се оказало, че рапортували на тайните си началници...

 

Над 30 са пропутинските медии у нас, които денонощно облъчват хиляди българи с кремълска пропаганда.

 

Русия води открито хибридна война срещу България, финансира тролска армия, командвана от центъра в Санкт Петербург, финансиран от приятеля на Путин, олигарха Евгений Пригожин, известен като „Готвача на Путин“. Той финансира и частната армия „Вагнер“, прочула се със зверствата в Украйна.
Руските служби имат пълна информация за минното дело у нас.


Русия е в основата на спираните проучвания на газови находища в България, за да сме в плен на „Газпром“.

 

ГРУ има пълна информация за въоръжението и техниката на Българската армия – все още около 70% е съветско производство. Това води до зависимост за ремонтите на техниката и въоръжението.

 

От Андрей Луканов до ден днешен поне четирима премиери и десетки министри, които са управлявали България са били под контрола на руските служби. Същото важи за главни прокурори и висши съдии.

 

Дори част от висшия духовен клир на БПЦ е зависима от Руската патриаршия и воюват срещу т.нар. „гръцка школа“ кръг.

 

Над 400 000 руски граждани живеят временно или постоянно в България. Руснаци притежават над 500 000 имота в България. Някои наричат Поморие „Малая Россия“…

 

Над 100 000 руски граждани имат фирми и имоти в България.

 

Руската мафия контролира сериозни части от цели сектори на българската икономика. Контролира и български политици. Това се доказва от наложения у нас постсъветски кагебейско-мафиотски модел на управление - срастване на цели кръгове от властта и прокуратурата с организираната престъпност.

 

Това наистина е смъртна заплаха за държавата ни и за всички българи.

 

Москва ни определи като вражеска държава, заедно с останалите страни от НАТО и ЕС. Говорителят на Путин – Песков ни нарече „втора Украйна“. Шефът на Роскосмос Рогозин ни заплаши с ядрени ракети.
Посланик Митрофанова се държи у нас като помешчик с крепостни селяни.

 

Тази наша зависимост от Русия се подкрепя от наивни българи, които не могат да излязат от клишетата за „братушките“, „двойни освободители“ и „Дядо Иван“. Техният наивизъм донякъде е разбираем, защото десетилетия наред историята е била част от комунистическата идеология. Но когато умници, чиито деца и внуци живеят и учат в „омразния Запад“ се прехласват по Путин и върхушката край него ми идва в повече.

 

Един такъв, който предупреждава да внимаваме с Русия, защото без нея не можем… е възпитаник на Бостонския университет. Защо татко му не го изпрати във Воронеж да трупа знания? Егати лицемерите!

 
Иска ми се тези псевдо русофили да бяха познавали Василий Шукшин не само от екрана, но и от книгите му. Та Шукшин беше написал: "Лъжи, лъжи, лъжи ... Лъжи - за спасение, лъжи - за изкупление, лъжи – за постигане на целта, лъжи – за кариера, просперитет, пари, апартамент ... Лъжи! Цяла Русия се покри с лъжи като краста".

 

Днес май е още по-лошо.


Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 43631 |01.07.2022 Митрофанова и шефовете на служби на килимчето при Путин за провала в България. Ще хвърчат глави . 0| 17856 |13.06.2022 Бийте се, не се обяснявайте, иначе Путин и Чекмеджан ще ви размажат . 0| 11955 |11.06.2022 Русия при Путин I и Петър I: И тогава и днес милиони руснаци нямат тоалетни и канализация . 0| 13323 |10.06.2022 Путинци в атака на живот и смърт: ”Сармат” за Кирил и Асен, толкова е просто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads