Реклама / Ads
35| 21530 |21.06.2020 ГЛАСЪТ

Той е политик, а жена му също краде - изводи от сутрешните тв

.
Докато човек пие сутрешното си кафе в неделя може да му се случат няколко неща. Ако опитва да завърже разговор с близките, има шанс да подобри семейния климат. Или да го влоши – 50 на 50 е.
 

Дори и в неделя българинът си причинява гледане на сутрешна телевизия. Вредите са много, но може да се извлече и нещо полезно.

 

Тази неделя разбрахме някои важни неща.

 

Васил Божков все повече изземва функциите на опозицията. Този път пита хората, дали Борисов и Горанов трябва да подадат оставка.

 

Бизнесменът Пламен Бобоков, обвинен в куп неща и пуснат срещу гаранция от 1 млн лева „разкрива“, че в държавата има два „стълба на влияние“. Не ги назовава поименно, но се разбира, че това са Бойко Борисов и Делян Пеевски. Бобоков казва нещо, които наистина знаем отдавна. Разкрива също как и кой назначава прокурори, шефове в МВР и службите и прочие постове. Нещо, което също знаем.

 

Димитър Главчев от върхушката в ГЕРБ се обяснява в любов на Борисов и гледайки в камерата заявява, че властта защитавала единствено обществените интереси. Този е напълно луд, зависим или зомбиран. Излиза, че всеки който не е съгласен с този пропаганден примитивизъм, е престъпник. Само те милеят за държавата и гражданите, а всички други са злодеи, канибали, заговорници и пр. Ами отворете Белене, бе, идиот! Помолете Путин да ви даде под аренда няколко лагера в Сибир…

 

В световната история винаги интелигенцията е била импулса към свобода и съпротива срещу безобразията на властта, а стратезите и философите са давали насоките и са формулирали целите на недоволството. Богати хора са подпомагали тези процеси, защото беззаконието е съсипвало бизнеса по принцип. 10-15% корупция всяко общество може да преглътне, но 70-80% и нагоре е повод за бунтове, барикади, кръв и възмездие.

 

Свидетели сме на парадокс – богати българи се опълчват на корупцията във властта (участвали са в нея), на потъпкването на законите (ползвали са вратичките) и призовават към нормализиране на обществените и икономическите отношения между граждани и управление. Гражданите се почесват - искат промяна чрез сеир.

 

Интелигенцията мълчи. Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите сложи в джоба си и най-зловещите примери на слугинаж от времето на соца, когато интелектуалци се кланяха на Тодор Живков по време на срещите с него. Както каза първия държавен и партиен ръководител… Мутафчиев се превърна в дефиниция за позор и унижение с клейменето на гърците-византийци и пещерно-патриотарски заклинания. Мълчат и захлебилите от властта писатели, актьори-директори на намкаквоси, издатели.

 

Да не забравя и телефонното питане: „Имате ли бели ковчези“, отправено многократно към Николай Стайков от Антикорупционни фонд и атаката с яйца срещу домът му, както и срещу дома на негови близки. Поводът е разкритията му на корупция по високите етажи на властта. Полицията била известена. Страхотно, само дето няма да разкрие нищо. Ние обаче знаем, че тези с яйцата са онези, които замеряха членове на сдружението Боец, журналисти, техните адвокати и обикновени граждани, попаднали в обсега на мутренските атаки. Същите размахваха отрязани агнешки главички срещу шефа на ВКС Лозан Панов и крещяха в подкрепа на Иван Гешев за главен прокурор.

 

И това не е всичко. Пловдивската градска организация на БСП избра Георги Гергов за свой лидер. Да живее КПСС, да живее масонската ложа Слънце Ориент! Да живее олигархията в рекламиращата се като социална "лява" партия! Да пребъде дружбата между ГЕРБ, ДПС и Гергов!  Като гледате подобни новини е добре до вас да има леген и от Щаба ще ви кажат.

 

Всичко това в неделя. Пропаганден блясък и нищета на нравите. Всяка неделя, всеки ден от седмицата. Разнообразяването със „звездни таланти“ по на 18-20 години, които раздават акъл с голямата лопата, само прави положението още по-трагично.

 

Дано имате под ръка добро питие, готино мезе и приятели, с които да ги споделите. Има и един приятен акцент неделната програма – „Ливърпул“ – „Евертън“. Заслугата не е на BG тивитата, нито на VG и останалите шайкаджии.

 

Освен това Горанов не трябва да подава оставка. Трябва да бъде задържан, уволнен и съден. Това като първа крачка. Ще пропее за да си спаси кожата, след което чорапът ще се разплете във всички посоки: Пеевски, Доган, Борисов, Гешев, Цацаров, Караниколов, ББР, Менда, Цонев и пр. Няма да мине без „бум-бум“, алено червено, предателства, куфарчета, шпионски истории, секс афери и пр. Пълна програма. Защото нали? – властта работи за обществения интерес. „Ирландецът“ се залива от смях в гроба…

 

Мога да ви разкажа още много неща за глупостта на елита, но е достатъчно да си пуснете телевизора.

 

У нас е така: Мой роднина е високопоставен политик, а жена му също краде.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 17297 |18.05.2020 Преди всяка война се краде една хубава Елена . 25| 57196 |20.05.2019 Само във Фрог: Жената до Гешев с чисто нов апартамент на безбожно ниска цена-240 евро/кв. м. . 32| 119319 |16.05.2019 Само във Фрог: Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads