Реклама / Ads
77| 14808 |02.08.2020 ГЛАСЪТ

От майките се уплашихте, мачовци на конци!

.
Колко униформени срещу майките... Източник: БГНЕС
Майките на деца с увреждания за пореден път изплашиха властта до смърт. Техните угрижени лица, волята им да отстояват правата си и да посочват лъжите на управлението, смущават ужасно мачовците във властта. На свой ред полицията предприе неадекватни действия, явно разпоредени от началството, което пък плонжира пред мачовците... Жалка картинка.
 

Някакъв Будинов, депутат от ГЕРБ, обясняваше по бТВ, че премиерът Борисов не се криел, а „работи непрекъснато“, обикаляйки страната. Будинов нахока протестиращите и се хвърли в с плам и жар да рекламира какви културни събития се организират в Банкя.

 

Будинов е ясен. Сачева, Дончев и другите - също. Но Борисов защо разчита на подобни „елементарни частици“ да го спасят? Ако премиерът вярваше поне на 10% на рекламираните от самия него постижения на управлението, щеше да отиде при майките, например, и да поговори с тях. Не отива и при протестиращите, защото го е страх от въпросите. От тези въпроси, които обслужващите властта медии не му задават.   

А те са:

 

1. Защо за 11 години управление на ГЕРБ България не е мръднала нагоре от дъното поне по един показател за качеството на живот?

 

2. Защо сме последни по доходи, качество на здравеопазването, върховенство на закона, чуждестранни инвестиции, БВП и пр.?

 

3. Защо сме първи по корупция, смъртност, неграмотност, катастрофи, сива икономика и пр.?

 

4. Защо той и екс финансовият министър Горанов са допуснали държавата да бъде ощетена от невнесени над 700 млн. лева от хазартни фирми?

 

5. Защо властта се е сраснала с политико-мафиотски кръгове, а цели институции не противодействат на това, а съдействат?

 

6. Защо не дава обяснение за записите и видеата, които са с доказана автентичност, гарантирана от лецинзирани и световно признати лаборатории?

 

7. Защо съмненията за обвързаност с кръга Пеевски-Доган се засилват с всеки изминат ден, вместо да бъдат опровергани с факти? Отказът да се разследва загиването на Булгартабак е такъв пример. И не е само работа на прокуратурата, но и на десетките органи към изпълнителната власт, да се заемат с този въпрос.

 

8. Защо правителството си затваря очите пред пладнешкото разграбване активите на фалираната КТБ?

 

9. Защо не реагира на очевидната кражба на близо 1 милиард през сделката за продажбата на Виваком, за което голяма помощ оказва КПКОНПИ?

 

10. Защо правителството не разследва загробващите договори на НКЖИ и ТЕЦ „Марица-изток 2“ през последните години в полза на частни фирми, част от които свързани с Пеевски? Стотици милиони са потънали там.

 

11. Кой и кога ще обясни, къде са отпуснатите 500 милиона за ремонти на язовири?

 

12. Кой ще даде отговор за ремонтите на магистрални участъци, които са открити само преди месеци?

 

13. Защо вече над 10 години няма електронно правителство, в което са налети милиарди?

 

14. Защо няма реформи в МВР и ведомството продължава да е повече социална организация за осигуряване на гласове и подкрепа за управлението?

 

15. Защо няма прозрачност на управлението и обществените поръчки?

 

Това са само част от въпросите, които карат властимащите мачовци да се крият.

Затова протестиращите, майките от „Системата ни убива“ и всички инакомислещи са представяни като врагове на „законно избраната власт“. Била е законно избрана, отдавна е незаконно функционираща мафиотско-прокурорска диктатура. Повтаряните опорки и клишета, че управлението е демократично и заедно с държавното обвинение се бори срещу корупцията по високите етажи, само прави нещата още по-цинични и гротескни.

 

Само с оставки няма да се мине. Ще има разследвания и съд. Тази мисъл парализира от страх силните на деня, защото знаят какви са ги вършили.

 

Дори куклите на конци са по-малко противни от картонените мачовци на конци.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 28290 |13.06.2018 Казаното от Борисов за майките трябваше да взриви държавата. Но тор не воюва… . 15| 16859 |01.12.2017 Не докосвайте майките с мръсните си ръчички! . 2| 18127 |11.10.2016 Мъже в поли, мачовци и путьовци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads