Реклама / Ads
12| 52781 |19.11.2022 ГЛАСЪТ

Томислав Дончев премиер? Само ако Борисов беше паднал в язовир „Хр. Смирненски“

.
Парапетът издържа...
Не може да се отрече, че зам.-шефът на ГЕРБ и нещо като дясно/лява ръка на Борисов – Томислав Дончев, ако не друго, поне самочувствие има в излишък. Той отдавна се изживява като някакъв Конфуций в партията. Което има известна логика на фона на мисловната оскъдица около боса.
 

В събота по Нова тв той заяви: Аз съм бил какъв ли не, но за министър-председател или не ми е дошло времето, или е минало.

 

Дончев вероятно смята, че е казал нещо знаменито, духовито и умно. Само че не всички са гербери, с всичко, което включва дефиницията за такъв.

 

Да, бил е различни неща: от верен служител на Сорос, през кмет до вице.-премиер. През трите мандата на Борисов е бил в екипа му. Това означава съучастие във всички престъпления, за каквито има все повече съмнения, че са извършени. Самият модел на управление беше престъпен, защото хармонизираше власт, мафия и олигархия. На фона на фасадна демокрация и под чадъра на прокуратурата, която да осигурява безпрепятственото прилагане на корупцията. Най-страшната в ЕС.

 

Нямало е как да му дойде тогава времето за премиер, защото такъв беше продуктът на задкулисието Бойко Борисов: сикаджия, пожарникар, селски хитрец, грубиянин. На ДС им е трябвал такъв човек, а не някой, който се изживява като интелектуалец в мътна среда. Така че Дончев не е имал никакъв шанс. Освен този да прислугва на арогантен примитив. Защото Дончев е бил наясно кой е кръгът на Борисов и какви лица го населяват.

 

… „Или не ми е дошло времето“, - завършва мисълта си бившият вице. Не е дошло, защото няма да дойде въобще. Ключът към този извод е в друга мисъл на Дончев, с която той заършва участието си в събота. „Има една година до местните избори, дотогава има да се случат много неща“.

 

Не е нужно човек да притежава способностите на Ванга, за да се сети, че за една година наистина ще се случат много неща. Едно от тях, например, е лидерът на ГЕРБ и шеф на Дончев, да стане обвиняем по някое от разследванията, които ще стартират всеки момент. Дали за Руски/Турски поток и заровените в него около 3 милиарда или за АМ „Хемус“ и отмъкнатите от нея сакове с пари – все едно. Нищо чудно прокуратурата, която скоро може да остане без Гешев, да се заеме и с прословутия проект за електронно правителство. Едва 5% са електронните услуги, а пари започнаха да се наливат преди повече от 14 години.

 

Освен това Дончев е част от шайката, която закотви България на дъното по всички жизнени показатели и я превърна в шампион по корупция, смъртност, лошо здравеопазване, неграмотност. На този фон той се прави на остроумен.

 

В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни. А в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни. Тази мисъл на Конфуций приляга на всяка власт. На борисовата с особена сила.

 

Самовлюбените нарциси в ГЕРБ така и не разбраха, че „който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва“.

 

Всъщност Дончев е имал шанс да стане премиер! На 4 октомври 2020 г., когато Борисов се криеше като мишка от протестите, той бе заснет от Севда тв как разговаря с вицето на стената на язовир „Христо Смирненски“. Ако парапетът беше поддал под напора на мощното борисово тяло, Дончев щеше… нали…

 

Следващият тираж, както би казал народът. За министър-председател на Дончев вече е късно, но поне за шеф на ГЕРБ може и да извади късмет.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10357 |13.07.2022 На Здеховски не му дреме за българите, но защо Дончев се чуди за Винету, като знае че всичко е манипулация . 31| 38572 |19.12.2021 Томислав Дончев реди лакърдии по БНР и сам не си вярва . 39| 40500 |08.10.2020 Дончев да знае: Той започна като охрана на Живков и ще завърши като охрана на Пеевски . 120| 59443 |15.08.2020 16 въпроса към Томислав Дончев, който мисли българите за идиоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads